Pēc karstuma spēcīgākais negaiss Daugavpilī • IR.lv

Pēc karstuma spēcīgākais negaiss Daugavpilī

20
Kaspars Krafts, F64

Arī sestdien vējš jūras piekrastē var sasniegt vētras spēku, brīdina sinoptiķi

Pēc piektdien Rīgā reģistrētās siltākās dienas – plus 29 grādi – Latviju šķērsoja negaiss, un visspēcīgāk tas plosījies Daugavpilī, vēstī aģentūra BNS, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju.

Daugavpilī vēja brāzmas sasniegušas 23 metrus sekundē. Pēc Boforta skalas par vētru uzskata vismaz 21 metru sekundē stipru vēju. Arī Igauniju skāra negaisi, taču tur tik stiprs vējš nav fiksēts.

Negaiss Latgalē Balvos un Daugavpilī nolauzis kokus, taču cilvēki nav cietuši, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Aģentūra LETA, atsaucoties uz "Latvenergo", ziņo, ka pēc negaisa bez elektrības Ludzas, Preiļu un Daugavpils apkārtnē palikuši aptuveni 3500 energouzņēmuma klientu. Vietām nebija arī mobilo telefonsakaru.

Kopumā pagājušajā naktī negaiss visā valstī traucējis elektroenerģijas piegādi aptuveni 9000 klientiem. Sestdien bez elektrības palika arī cilvēki Ventspils pusē, kur pa dienu bija vētrains. Latgalē bojājumus novērsa ne tikai "Latvenergo" brigādes, bet arī citi sertificēti uzņēmumi, tomēr tos pilnībā likvidēs tikai pāris dienās.

Stiprs vējš līdz 20 metriem sekundē reģistrēts arī Lietuvā – Baltijas jūras piekrastē un Biržos netālu no Latvijas robežas. Lietuvā piedzīvotas stiprākas lietusgāzes nekā Latvijā. Mūsu valstī vietām arī pamatīgi lijis, taču ziņu par spēcīgu krusu, kuru prognozēja iepriekš, nav.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu