Avārijā gājusi bojā Mandelas mazmazmeita • IR.lv

Avārijā gājusi bojā Mandelas mazmazmeita

41
AFP/LETA

Traģiskais negadījums noticis pēc Pasaules kausa izcīņas futbolā atklāšanas koncerta

Pēc ceturtdien notikušā Pasaules kausa izcīņas futbolā atklāšanas koncerta autoavārijā bojā gājusi Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pirmā tumšādainā prezidenta Nelsona Mandelas mazmazmeita Zenani, vēstī aģentūras LETA-Reuters.

Zenani bija vecākā no Mandelas deviņiem mazmazbērniem, kura pirms divām dienām bija nosvinējusi savu 13.dzimšanas dienu. Meitene tika vesta mājās no koncerta. Pie automašīnas stūres bija kāds iereibis viņas radinieks, kura vārds publiski netiek atklāts. Šoferis pēc negadījuma arestēts, un policija izmeklēs, vai viņu var apsūdzēt slepkavībā.

Pēc notikušā Mandelas pārstāvji paziņoja, ka 91 gadu vecais bijušais prezidents neapmeklēs piektdien paredzēto Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēli starp DĀR un Meksikas valstsvienībām. Mandelas bijusī sieva Vinnija Madikizela-Mandela pēc traģiskā notikuma uz pāris stundām ievietota slimnīcā, jo no lielā uztraukuma viņai pasliktinājās veselība.

Pats Mandela pretēji DĀR iedzīvotāju cerībām uz Pasaules kausa atklāšanas koncertu neieradās, bet 194 valstu skatītāji televīzijā varēja vērot nelielu filmiņu par viņu.

Kā ziņots, Meksikas izlases galvenais treneris Havjers Agirre iepriekš pauda prieku par iespējamo Mandelas satikšanu. ''Kad es biju jauns, man ļoti interesēja pasaules notikumi un es daudz lasīju par Nelsonu Mandelu. Es apbrīnoju viņu par to, kādu piemēru viņš rādīja pasaulei, un par viņa varonību. Man būtu liels gods paspiest viņam roku,'' teica Agirre.

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu