Ēķis plāno amatu sadali pēc vēlēšanām • IR.lv

Ēķis plāno amatu sadali pēc vēlēšanām

52
Andrejs Strokins, F64

Šķēle derētu finanšu, Šlesers – ekonomikas ministra postenim

Tautas partijas (TP) vadītājs Andris Šķēle būtu labs finanšu ministrs, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers – ekonomikas ministrs, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacījis kustības "Par labu Latviju" (PLL) padomes priekšsēdētājs, LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis. Labu premjera kandidātu viņš neredzot, jo valdības vadītājam jābūt līdzsvarotākam.

"Ja situāciju salīdzina ar lidmašīnu, tad es šobrīd redzu divus dzinējus, bet pašu lidmašīnu vēl ne," klāsta Ēķis. Viņš par pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski (JL) "dzirdējis daudz laba", tomēr viņam pietrūkstot valstiska redzējuma.

"Viņš ir grāmatvedis," vērtē PLL līderis, Dombrovska augsto reitingu sabiedrībā skaidrojot ar to, ka "latviešiem nav iekšējas mērauklas, kā mērīt cilvēka panākumus". "Latvijā politiķi vērtē tā – kurš ir pelēkāks, kurš nekādos skandālos nav bijis iekšā, kurš neko nedara, jo, ja tu neko nedari, tad viss ir kārtībā; kurš maz runā. Un, kā krievi saka: glavnoje ņevisovivatsja [galvenais – neizlēkt]. Latvijā ir tā – ja tu esi kaut drusciņ personība, tad tev galvu uzreiz nogriež," klāstījis Ēķis. Jāatgādina, ka līdzīgu viedokli nesen intervijā žurnālam ''Rīgas Laiks'' pauda no partijas ''Jaunais laiks'' izslēgtais Einara Repšes padomnieks Dans Titavs.

Ventspils mēra Aivara Lemberga (ZZS) augsto popularitāti PLL vadītājs saista ar to, ka "viņam Latvijas intereses ir pirmajā vietā". "Visi redz, ka viņš nav savtīgs šā vārda primitīvajā izpratnē," minējis Ēķis.

Uz jautājumu, vai Šķēle, Šlesers un Lembergs ir nesavtīgi, PLL vadītājs gan izvairījies tieši atbildēt, vien norādot: "Ja cilvēks ir ar galvu, viņš pelna pats un ļauj to darīt citiem." Vienlaikus viņš piebildis, ka būtu gatavs ar Lembergu, Šķēli un Šleseru iet izlūkos, jo izprot viņu motivāciju, redz, ka ''viņi ir spēcīgas personības un prognozējami cilvēki". "Mans ierosinājums vienīgi būtu, ka šiem cilvēkiem būtu jābūt pareizā komandā ar pareizu uzdevumu, kas viņiem būtu jāizdara," piebildis Ēķis. Viņš pats vēlēšanās nekandidēs.

Jau vēstīts, ka PLL iesaistījusies jaunās TP, LPP/LC un sīkpartiju apvienības veidošanā. Ēķis ir viens no apsūdzētajiem digitālās TV krimināllietā. Apvienības dibināšanas vērienīgs sarīkojums paredzēts sestdien, 12.jūnijā, Ķīpsalas hallē. Vēl pirms 10.Saeimas priekšvēlēšanu aģitācijas posma sākuma Ēķa vadītajā LNT tika sarīkots piecu raidījumu cikls, kurā dažādu nozaru pārstāvji diskutēja par ''sabiedrības pasūtījumu politiķiem''.

Komentāri (52)

terauds123 11.06.2010. 08.54

galīgi jumts aizbraucis trekno gadu resnajiem kaķiem. ministru amatus jau jau sāk piešķirt.. apsūdzēto sola pastāvīgajam ūziņu deldētājam lietderīgāk būtu apdomāt jautājumu par to, ka vaļsirdīga vainas atzīšana mīkstina sodu..

+26
-1
Atbildēt

0

diana_simanova 11.06.2010. 09.12

:) “Ja cilvēks ir ar galvu, viņš pelna pats”.

viss jau būtu ļoti labi, ja tik pie šiem tekstiem kāds ņemtu vērā tādu sīkumu, ka VALSTS AMATI NAV DOMĀTI PEĻŅAS GŪŠANAI. tam ir domāts PRIVĀTAIS sektors/bizness. ja nosauktās personas vēlas pelnīt, tad kādēļ NEPALIKT tikai privātajā bizenesā? vai tur ir tik slikti? kāpēc diez tie valsts amati ir tik iekārojami? ;)

+20
-1
Atbildēt

0

andris902 11.06.2010. 08.49

Labi, Ēķi, labi!…turpini tik tādā garā…tā Tu palīdzēsi svārstīgajiem ātrāk pieņemt lēmumu – turēties no PLL pa gabalu….

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu