Zatlers: mācības dod drošības izjūtu • IR.lv

Zatlers: mācības dod drošības izjūtu

14
Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

„BALTOPS 2010” viesu dienā prezidents izbauda arī braucienu ar armijas bruņutransportieri

Mācības devušas drošības izjūtu, pēc piedalīšanās „BALTOPS 2010” militāro mācību viesu dienā secinājis Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ir.lv informēja prezidenta kancelejā. Zatlers arī guvis pārliecību efektīvai NATO dalībvalstu, partnervalstu, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un Ventspils ostas sadarbībai.

Zatlers viesošanās laikā arī izbaudījis braucienu ar ASV armijas bruņutransportieri "Lav-25", ziņo BNS. Bruņutransportieris līdz kāpu zonai tika nogādāts ar īpašu kuģa platformu, ko apskatīja ne tikai prezidents, bet arī ārlietu ministrs Aivis Ronis un Nacionālo bruņoto spēku vadība. Platformas kuģim piestājot krastā, no tās nobrauca bruņutransportieris, vedot arī aizsargvestē un drošības ķiverē tērpto prezidentu. Notiekošo krastā vēroja arī vairāki desmiti iedzīvotāju.

.

Komentāri (14)

ivetao2007 10.06.2010. 21.53

Igaunijas bruņotajiem spēkiem ir 60 somu bruņutransportieru vai vienkāršāk – bruņurats Patria Sisu. Latvijai nav neviena. Protams, ka tādus tankus kā redzētais Abrahms Latvijai nevajadzētu, bet bruņuratus gan. Tapat kā kaujas lidmašīnas – vismaz čehu L – 159. Uz tam var uzstādīt visas modernās kaujas raķetes un pat prettanku lielgabalu. Un kur ir mūsu zemitkompleksi. Tikai WW2 zenotlielgabali. Latvjai nav par savas patronu fabrikas. Bet bija.

+3
0
Atbildēt

1

    Dace Buile > ivetao2007 10.06.2010. 22.47

    nav nepieciešami tads daudzums (60) druņuratu ir nepieciešami tik cik misijas rajonā nepieciešams un tik cik sagatavojot nākošo misiju….

    0
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 10.06.2010. 21.39

Es pilnīgi piekrītu Zatleram, jo esam NATO un Krievija pagājušo rudeni pie mūsu robežām rīkoja manervus! paldies, ASV par rīkotajiem manerviem pie mums! Super lielāka drošibas sajūta, citādi visu laiku jādzird, ka ASV neinteresē Baltijas drošība!

+2
0
Atbildēt

0

janis17 11.06.2010. 11.53

Bugor!
Valsts prezidents nav Tev nekāds trusis!
Un valsts karogs nav nekāda trauklupata un himna nav nekāda ziņģīte!
Vairāk cieņas – Zatleram kā personībai nav nekādas vainas – un pirms mest akmeni, paskaties spogulī!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu