Imigrantu nemieros Stokholmā nodedzina skolu • IR.lv

Imigrantu nemieros Stokholmā nodedzina skolu

21
AFP/LETA

Protestētāji apmētājuši ugunsdzēsēju automašīnas, traucējot tām piekļūt notikuma vietai

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā izcēlušies imigrantu jauniešu nemieri, kuru laikā nodedzināta skola, vēsta britu raidorganizācija BBC. Nemieri sākušies pirmdien pēc tam, kad grupai jauniešu Stokholmas piepilsētā, kurā lielākā daļa iedzīvotāju ir iebraucēji, tika liegta ieeja skolas izklaides pasākumā.

Saskaņā ar policijas informāciju, līdz 100 jauniešu trakojuši, mētājuši akmeņus un aizdedzinājuši vairākas automašīnas. Policija arī informē, ka protestētāji apmētājuši ugunsdzēsēju automašīnas, traucējot tām piekļūt notikuma vietai un skola nodegusi līdz pamatiem. Jaunieši uzbrukuši arī policijas iecirknim. Divi aizturēti, bet vēlāk atbrīvoti.

Kā atgādina BBC, Rinkebija, piepilsēta, kurā nemieri izcēlušies, ir mājvieta lielam skaitam pirmās un otrās paaudzes imigrantiem. Daudzi no tiem Zviedrijā ieradušies no Somālijas, tādēļ šis rajons ieguvis arī neformālo nosaukumu “Mazā Mogadišu”.

Zviedrijas valdības ministri ir ieradušies Rinkebijā, lai novērtētu situāciju.

Komentāri (21)

v_laivins 10.06.2010. 10.34

Lielākos nemierniekus vajadzētu aizsūtīt uz etnisko dzimteni, lai tur tad arī izbauda paradīzi zemes virsū. Maksimāli jāierobežo imigrācija. Francijas piemērs taču ir gana spilgts.

+12
0
Atbildēt

0

ievuliitis 10.06.2010. 10.48

To derētu atcerēties, kad “Par izgrābtu Latviju” mums spraudīs kārtējos batonus ausīs par to, ka Latvija uzlabos savu ekonomisko stāvokli aicinot šeit apmesties uz dzīvi un dibināt uzņēmumus, veidojot “tiltu starp rietumiem un austrumiem”

+8
-1
Atbildēt

0

LAURIS 10.06.2010. 10.46

ak, nabaga Eiropa, kāpēc tos zvēriņus izmitini pie sevis? :(

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu