Vēršanās pret Kamparu ir priekšvēlēšanu kampaņa • IR.lv

Vēršanās pret Kamparu ir priekšvēlēšanu kampaņa

15
Andrejs Terentjevs, F64

Uzņēmēji atklātā vēstulē pauž atbalstu Kampara palikšanai ministra amatā

Mēs, apakšā parakstījušies Latvijas uzņēmēji un uzņēmēju asociāciju pārstāvji, paužam satraukumu par centieniem atcelt no amata ekonomikas ministru Arti Kamparu. Uzskatām, ka viņa atbrīvošana no amata ir tikai uz sabiedrības interešu rēķina īstenota priekšvēlēšanu kampaņa.

Ministrs savas darbības laikā ir uzsācis virkni uzņēmējdarbību veicinošu un atbalstāmu aktivitāšu. Piemēram, prioritāšu noteikšana vadošajām eksporta nozarēm  pirmo reizi atjaunotās valsts vēsturē ir iezīmējusi skaidrus atskaites punktus ekonomiskās politikas kvalitātes un mērķtiecības vērtēšanai. Šī pieeja ļauj līdzšinējās haotiskās svaidīšanās vietā būvēt stratēģisku politiku.

A.Kampara aktīvi virzītās likumdošanas izmaiņas ar mērķi veicināt mikrouzņēmumu veidošanu ir svarīgs simbolisks solis, kura jēga ir pateikt visiem Latvijas iedzīvotājiem — katram no mums ir iespēja izmēģināt sevi uzņēmējdarbībā, mūsu ceļš uz labklājību ved caur iniciatīvu, izdomu un rūpīgu darbu.

Ministra panākumu vidū mēs vēlētos minēt ES struktūrfondu novirzīšanu projektiem, kuri dod strauju atdevi pieaugoša eksporta veidā, kas ir galvenais sekmīgas Latvijas tautsaimniecības attīstības priekšnosacījums. Pēc gadiem ilgušas runāšanas pērnā gada jūnijā tika iedarbināta eksporta maksājumu garantiju programma.

Ekonomikas ministrija šobrīd aktīvi strādā pie tā, lai valsts politiku atjaunojamo energoresursu jomā noliktu uz racionāliem pamatiem, izveidojot sistēmu, kas pakļauj šīs nozares investorus tirgus disciplīnai. Esam spiesti konstatēt, ka viens no motīviem, kas virza centienus atcelt ministru no amata, varētu būt vēlme apturēt šo procesu.

Tautsaimniecība ir sākusi augšupejas ceļu, aktuālākie dati liecina, ka 2010.gada 2.ceturksnī iekšzemes pieauguma temps paātrinās. Līdzās klasiskajiem makroekonomiskajiem indikatoriem – bezdarbs, eksports, naudas masas pieaugums, par ko liecina arī tādas netiešās pazīmes kā elektrības patēriņš, reklāmu apjoms mēdijos. Pašreizējām tendencēm turpinoties, tiks pārspēta šobrīd oficiālajos attīstības scenārijos iezīmētā ekonomikas dinamikas līkne.

Latvijas sabiedrība vēlas, lai krīzes pārvarēšana notiktu straujāk. Taču ir jāsaprot, ka valdības ekonomiskās politikas rezultāti pilnībā izpaužas tikai vairāku gadu laikā. Mēs tikko esam pārdzīvojuši 2005. un 2006.gadā pieļauto rupjo politikas kļūdu radīto grūtību smagāko posmu. To sekas turpinās izpausties vēl vairākus gadus. Galvenie rezultāti valdības šobrīd paveiktajiem darbiem būs jūtami tikai pēc vairākiem gadiem. Taču mums nav šaubu, ka šobrīd īstenotās politikas virziens ir kopumā pareizs un tas ir jāturpina. Tāpēc mēs atbalstām Arta Kampara palikšanu ekonomikas ministra amatā.

Normunds Bergs, LETERA; Guntis Strazds, VRUA; Edgars Šīns, LANĪDA; Kārlis Šenhofs, LPUA; Vitālijs Skrīvelis, LAKIFA; Andis Kārkliņš, LBA; Juris Biķis, LKF; Vilnis Rantiņš, MASOC; Daumants Znatnajs, LBBA; Viktors Puriņš, LBA; Edgars Vīgants, LBEA; Juris Gulbis, Lattelecom; Uldis Mierkalns, Pata AB; Pēteris Šmidre, LTA; Jevgenijs Kisiels, Atjaunojamās enerģijas konfederācijas prezidents; Juris Zvirbulis, LAMB; Aivars Žimants, SIA Pure Food; Jānis Bertrāns, a/s Saldus MR; Kitija Gitendorfa, ALTA

Komentāri (15)

Nellija Ločmele 09.06.2010. 19.52

Neatceros, ka nozares pārstāvji kādreiz būtu šādā situācijā aizstāvējuši savu ministru. Un vēl tik raiba parakstītāju buķete! Ir par ko padomāt gāzējiem, ja viņi vispār domā šādās kategorijās.

+23
0
Atbildēt

2

    Anda Burve-Rozīte > Nellija Ločmele 09.06.2010. 22.40

    Man tas neliekas nekas ļoti īpašs – domāju, arī Dālderim kultūrā vai Rozentālei savulaik veselībā varētu savākt (ar pienācīgu piepūli). Viedokļu dažādībai un debates bagātināšanai “par”/”pret” gan noder.

    Vienīgais, kas mani mulsina, ir uzraksts “redakcija” pie autora:) Noskaidroju, ka mēs nevaram tehniski pievienot vairāk kā vienu autoru, uzrādās “redakcija”. Tas tā, sazvērestību teoriju mīlētājiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Nellija Ločmele 09.06.2010. 20.06

    Es domāju, ka Kampara demisijas pieprasīšana ir diezgan atklāts izmisuma solis no sabiedrisko attiecību viedokļa. Ja paskatāmies, opozīcijas panākumu saraksts pēdējās nedēļās ir diezgan mazs.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Martins 09.06.2010. 20.20

Es arī atbalstu šo kungu – sakarīgs ekonomikas ministrs.

+11
0
Atbildēt

0

janisholsteins 09.06.2010. 21.02

interesanti, daļa no atbalstīta vēstules parakstītājiem ir 100% oranži…

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu