Kampars uztur Zalpēteres kandidatūru PA vadītāja amatam • IR.lv

Kampars uztur Zalpēteres kandidatūru PA vadītāja amatam

21
Elmārs Rudzītis, F64
Indra Sprance

Ja ministrs paliks amatā, pirmdien koalīcija varētu lemt par Privatizācijas aģentūras valdi

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) uzskata, ka pērn rudenī Privatizācijas aģentūras (PA)  padomē apstiprinātā valdes locekle Iveta Zalpētere ir piemērota PA vadītāja amatam, un viņas kandidatūra tiks uzturēta nākamo pirmdien, kad šo jautājumu iecerēts apspriest koalīcijas sanāksmē, Ir.lv sacīja Kampars.

Kā teica ministrs, viņš ir optimists un cer, ka pēc ceturtdienas būs vēl ekonomikas ministrs. Ja tā būs, tad jau nākampirmdien viņš rosināšot koalīcijas partnerus apspriest jautājumus, kas skar PA ģenerāldirektora apstiprināšanu. “Zalpēteres kandidatūra nekur nav pazudusi,” sacīja Kampars, norādot, ka viņa objektīvi ir piemērota šim amatam un citu kandidatūru neesot.

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv sacīja: “Man tā Privatizācijas aģentūra ir dziļi vienaldzīga.” Viņš uzsvēra, ka ZZS nevar balsot pret neuzticības izteikšanu Kamparam, pretējā gadījumā “faktiski krīt valdība”. Brigmanis gan atzina, ka ZZS ir iebildumi pret veidu, kā tiek plānots apstiprināt PA vadītāju. “Kampars nav tas cilvēks, kas to var izlemt,” sacīja ZZS frakcijas vadītājs, norādot – “mums radies priekštats, ka viņiem tur par katru cenu vajag savu cilvēku”. Brigmanis arī atzina, ka, neskatoties uz ZZS deputātu atbalstu Kamparam, koalīcijai varētu pietrūkt balsu viņa noturēšanai amatā.

Savukārt Saeimas “Pilsoniskās savienības” (PS) frakcijas vadītāja Anna Seile Ir.lv atzina, ka iepriekš koalīcijā nekonkrēti pārrunāts jautājums par iespējamu konkursu PA vadītāja amatam, taču nekādi konkrēti lēmumi neesot pieņemti. Viņa arī atturējās vērtēt, vai PS atbalstītu Kamparu šajā jautājumā.

Saskaņā ar PA statūtiem, aģentūras valdē strādā četri cilvēki. Tā kā līdzšinējam PA valdes priekšsēdētājam Arturam Grantam beidzies pilnvaru termiņš, šobrīd viena vieta valdē ir brīva.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien lems par “Saskaņas centra”, LPP/LC un Tautas partijas rosināto neuzticības izteikšanu Kamparam. Tā kā opozīcija, atšķirībā no pagājušās nedēļas, plānojot būt “pilnā sastāvā”, tad koalīcijai varētu pietrūkt balsu Kampara noturēšanai amatā, ja viens kāds no opozīcijas deputātiem nepārdomā vai neierodas uz sēdi.

Komentāri (21)

austrisv 08.06.2010. 19.00

Opzīcijai vajag tikai savējos ielikt PA! TP jau Dobrāju(Šķēles znota tēvu) iebīdīja tikko PA, bet vēl nepietiek! JL protams, neko nevajag, jo viss jābūt TP rokās! āpēc jāizmet arī Kampars, lai var sākt klusiņām kaut ko atkal privatizēt, piemēram, to pašu Latvenergo! To jau pamēģināja, bet kampars aptūrēja šo nelikumīgo prihvatizāciju!

+5
-2
Atbildēt

0

shefere 08.06.2010. 19.03

Ierosinu valdībai padomāt par noziedzīgu darījumu pret valsti rezultātā privatizēto uzņēmumu “Nacionalizācijas aģentūras” dibināšanu. Tad gan laikam ZZS vadoņiem nebūtu tik dziļa vienaldzība pret valdes kandidātiem:)

+4
-1
Atbildēt

0

Brīvdomātājkaķis 08.06.2010. 19.27

Es ceru ka nepaliks amataa. Tadu ministru peec iespejas atrak nost no amata

+1
-13
Atbildēt

6

    Var redzeet ka inesei golubevai jau biksiites triis par JL padibveneem ;-) te arii paradaas Juusu lauku prastums ;-)
    JL buus nogrimt paldies Dievam. Un viss par to liecina.
    Un vispar kur tad jums bildiite?? Bailes paraadiit savu iisto identitaati?? Nu ja nosleepties jau ir viegli un tad verveleeties ;-)
    Rej rej suniit tapataas iekost nevari ;-)
    Ha ha ha ha

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Kuraa vieta vins ir labaakais ministrs?? Tukuma rajonaa Tumes pagastaa??? Slauceeja un traktoristus ekanomeejot??? ;-)
    H aha ha ha ha

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    vismantsk > Brīvdomātājkaķis 10.06.2010. 11.46

    Tu vispār saproti, par ko runā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Brīvdomātājkaķis 09.06.2010. 09.51

    ART, paskaties uz to pornovaroņa bildi un padomā, kādas spriestspējas var sagaidīt no šāda kroplēna.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Brīvdomātājkaķis 09.06.2010. 11.22

    O, jā , gribējās jau arī kaut ko piemest par lubrikantiem un zilajām debesīm, bet pārdomāju, ka nenorauties par ksenofobiju vai kaut ko no 159.panta uz augšu … :))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Brīvdomātājkaķis 09.06.2010. 09.26

    Es ceru, ka tu vispār saproti, ko pats runā. Kampars ir viens no sakarīgākajiem ministriem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu