Polijā pedofilus turpmāk ķīmiski kastrēs • IR.lv

Polijā pedofilus turpmāk ķīmiski kastrēs

21
Sveikata Grožis, F64

Tiesa šādu lēmumu var pieņemt pēc cietumsoda izciešanas un speciālistu uzklausīšanas

Polijā stājies spēkā pagājušā gada septembrī parlamenta pieņemtais likums, kas paredz piespiedu ķīmisko kastrāciju pedofiliem, kuri izvarojuši par 15 gadiem jaunākus bērnus vai tuvus radiniekus, vēstī aģentūras LETA-AFP.

Kā paredz jaunais likums, tiesa šādiem noziedzniekiem pēc cietumsoda izciešanas var piespriest iziet farmaceitisku un psiholoģisku terapiju, lai mazinātu dzimumtieksmi. Pirms lēmuma pieņemšanas tiesai gan jāuzklausa psihiatru, seksologu un psihologu viedoklis.

Jaunais likums pedofiliem nosaka arī ilgāku cietumsodu – līdzšinējo 12 gadu vietā viņiem cietumā būs jāpavada 15 gadi. Likums arī paredz, ka personas, kas internetā mēģinājušas pavedināt par 15 gadiem jaunākus bērnus, var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu līdz pat trīs gadiem.

Par pedofilu ķīmisko kastrāciju pirmo reizi publiski ieminējās Polijas premjerministrs Donalds Tusks, kad 2008.gada septembrī kādam 45 gadus vecam vīrietim tika izvirzītas apsūdzības savas 21 gadu vecās meitas izvarošanā un turēšanā gūstā sešus gadus. Jaunā sieviete no tēva dzemdēja divus bērnus – 2005. un 2007.gadā.

Komentāri (21)

mary75 08.06.2010. 19.15

Diezgan drakoniski, kaut arī saprast var.
15 gadi un pēc tam vēl kastrācija…
No otras puses, vai tai ķīmiskai kastrācijai profilakses nolūkos nav līdzība ar lobektomiju, ko kādreiz pielietoja cilvēkiem ar nepareizu uzvedību?
Un, tad jau, loģiski, kas līdzīgs būtu jādara arī ar izvarotājiem.
Un ar slepkavām – agresivitātes noņemšanai pēc soda izciešanas neiroleptiķi visu mūžu?

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 08.06.2010. 19.04

Vismaz Polijā bērni būs pasargāti cerams, kau vai no tiem pašiem katoļu garīdzniekiem, bet ārzemju pedofīli uz turieni baidīsies doties!
Latvijā arī vajadzētu tadu likumu pieņemt, bet šaubos, jo mums jau ir tāda dīvaina seima!

+3
-2
Atbildēt

1

    shefere > austrisv 08.06.2010. 19.14

    Man jau liekas, ka tādām manipulācijām jēga ir tikai tad, ja tiešām tās mazina dzimumtieksmi. Ja tik vien kā vairotiesspēju, tad nu tā, ne šis ne tas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

nikolajs0305 08.06.2010. 21.43

grūti komentēt, jo tēma dziļi politiski/ētiski satraucoša, bet es tomēr uzrakstīšu – šāda veida lēmums, lai arī pirmajā skatījumā var likt domāt par to, ka tas ir risinājums. Tomēr kā precedents var būt arī bīstams. Kaut vai piemēram – vai kāds ir zinātniski pētījis, kādas ir šādas ķīmiskās kastrācijas sekas – kas notiek galvā? Vai nav tā, ka attīstīstās kaut kādas citas, nezinu, varbūt vardarbības tieksmes? Runāju, kā nespeciālists un ļoti ceru, ka diskusijā iesaistīsies, kāds, kuram ir zināmi dati. Un vai ir kādas valstis ES vai pasaulē – kur šādu metodi jau izmanto? Kādi rezultāti? paldies jau iepriekš.

+1
0
Atbildēt

2

    nikolajs0305 > nikolajs0305 09.06.2010. 08.40

    liels paldies dzeris49! ir viela pārdomām. ceru, ka arī citiem tas mazliet mainīs domas par to, vai šāds lēmums būtu viennozīmīgi atbalstāms un arī ierosināms Latvijai. jauku dienu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > nikolajs0305 09.06.2010. 07.57

    ASV to pielietoja dažos štatos, bet, tā rada daudzas blakusparādības, it sevišķi osteoporozi, ir dārga, un, būtībā, dzimumnoziegumus sevišķi nenovērš, jo pedofīliem izmaiņas domāšanā, psihē, nevis hormonālā sfērā.
    Tik daudz esmu lasījis.
    Cik zinu, ES nekur nepielieto.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu