Arī Latvijā sākas Jūras spēku mācības • IR.lv

Arī Latvijā sākas Jūras spēku mācības

20
Kaspars Krafts, F64

Baltijas jūrā, arī Latvijas teritorijā svētdien sākas un vairāk nekā divas nedēļas norisināsies Jūras spēku mācības "BALTOPS 2010"

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru no ASV, Beļģijas, Igaunijas, Dānijas, Francijas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas jūras, gaisa un speciālo operāciju spēkiem, kā arī tiks iesaistīti 36 kuģi, divas zemūdenes un vairāki desmiti militāro transporta līdzekļu, vēsta BNS. Krievija piedalās mācībās ar vienu kuģi, kura ekipāžā ir 127 jūrnieki.

Visvērienīgākā mācību fāzes iecerēta tieši Ventspils novada Vārves pagastā, ko varēs vērot arī vietējie iedzīvotāji. 9. un 10.jūnijā šajā vietā ar speciāliem prāmjiem no ASV kuģa "Obregon" jūras krastā tiks izkrauti aptuveni 100 dažāda veida militārie transporta līdzekļi un novietoti Zemessardzes poligonā "Medņi-3" ierīkotajā stāvlaukumā, ziņo LETA.

Kaujas ainu izspēlēšana mācību laikā Latvijā nenotiks. "Nekādas šaušanas, vispār neviena šāviena nebūs," iepriekš žurnālistiem teica mācību projekta vadītājs, eksperts loģistikas jautājumos kapteinis Didzis Veidenbaums.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) iepriekš atzina, ka šīs būs ļoti sarežģītas mācības, taču ļaus uzturēt mūsu karavīru kaujas spējas, kā arī paaugstinās karavīru, jo īpaši zemessargu, profesionalitāti.

Aizsardzības ministrija ir arī aicinājusi vides ekspertus novērot mācības tajā daļā, kas neskar slepenu informāciju.

Mācības noslēgsies 22.jūnijā.

Komentāri (20)

itommy_ 06.06.2010. 13.08

Šāvienu nebūšot. Labāk gan kāda amerikāņu Aurora vienreiz izšautu, tautai dodot mājienu, ka zupā par daudz tārpu.

+2
-1
Atbildēt

0

Arnis Caune 09.06.2010. 21.52

Nu labi, amerikāņi ir mūsu draugi un viņiem kāpās uztaisīts ceļš, pa kuru nokļūt visā Baltijā. Bet kas notiks, kad pa to lielisko ceļu gribēs pabraukāties arī citi draugi, bet tie, kam ceļš uztaisīts, jau sen būs mājās viņpus okeānam?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu