LPP/LC nobalso par vēlēšanu apvienību ar TP • IR.lv

LPP/LC nobalso par vēlēšanu apvienību ar TP

71
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Šķēle LPP/LC kongresā: "Kurš gan cits, ja ne mēs!"

Partija LPP/LC sestdien kongresā vienbalsīgi atbalstīja dalību vēlēšanu apvienībā kopā ar Tautas partiju, kustību „Par labu Latviju”, partiju „Jaunlatvija”, kā arī reģionālajām partijām – „Ogres novadam”, „Latgales tauta” un „Vienotā Rēzekne”.

Tāpat nolemts apvienības programmā izvirzīt šādus punktus – neatkarīga, nacionāla un kristīgajās vērtībās balstīta Latvijas valsts, laulības un ģimenes vērtību nostiprināšana, kā arī atbalsts uzņēmējdarbībai, jaunu darba vietu radīšana, sociālās drošības un stabilitātes nodrošināšana.

Pēc balsojumu Šlesers norādīja, ka jaunajam politiskajam spēkam galvenais uzdevums būs pēc vēlēšanās pārņemt varu Saeimā un veidot jauno valdību.

Kongress sākās ar priekšnesumiem stundas garumā – vispirms kongresa dalībnieki noskatījās filmu par LPP/LC šovu pērn arēnā Rīga pirms pašvaldību vēlēšanām, tad uz skatuves kāpa grupa Melo M, kura koncertu noslēdza ar populāro dziesmu „Final Countdown”. Vēl pirms politiķu uzrunām kongresa delegātus sveica tradicionālo konfesiju pārstāvji.

Šlesers savā uzrunā uzsvēra, ka šobrīd Latvija ir lielas izvēles priekšā, cilvēki ir nonākuši izmisumā, tādēļ esot īpaši svarīgi, lai pie varas nāktu cilvēki, kuriem ir skaidrs rīcības plāns. „Šai valstij ir nepieciešami līderi,” sacīja Šlesers.

Šlesers arī analizēja citu valstu pieredzi, norādot, ka ar labu darbu ir iespējams panākt valsts uzplaukumu. LPP/LC līderis atkārtoti apliecināja, ka Latvijai jāorientējas ne tikai uz Baltijas un Skandināvijas tirgu, bet arī uz Austrumiem. „Mums jākļūst par tiltu starp Austrumiem un Rietumiem,” sacīja Šlesers. Viņš kritizēja finanšu ministru Einaru Repši (JL), sakot, ka viņš ir izsapņojis uzlabojumus Latvijas ekonomikā un tādējādi maldinot sabiedrību, bet jaunajā vēlešanu apvienībā, kurā būs arī LPP/LC, „nebūs populisti, bet gan cilvēki, kas ir gatavi atrotīt rokas un strādāt."

Tautas partijas līderis Andris Šķēle savukārt neskopojās ar solījumiem, kas jau bija dzirdēti arī Tautas partijas kongresā – vairāk varas pašvaldībām, Latvija kā nodokļu ziņā pievilcīgākā valsts Eiropas Savienībā, saglabāt samazināto 10% PVN likmi, nepaliekamo minimumu minimālās algas apmērā, veidot bezdeficīta budžetu, jo „tikai tas budžets ir labs, kurā nav cauruma”, atbalstu jaunajām ģimenēm, pabalstu pilngadību sasniegušajiem, bezmaksas vidējo izglītību, u.c. Šķēle atkāroti kritizēja valdības politiku, izmantojot starptautisko donoru aizdevumu, salīdzinot to ar naudas notriekšanu kazino. Uzrunu Šķēle noslēdza, sakot: „Kurš gan cits, ja ne mēs!"

Jau vēstīts, ka partiju apvienību “Par labu Latviju” ar vērienīgu šovu  iecerēts dibināt 12.jūnijā Ķīpsalā. Pirms divām nedēļām lēmumu par pievienošanos apvienībai jau pieņēma Tautas partija.

Komentāri (71)

mary75 05.06.2010. 10.22

Viss jau tāpat skaidrs – TP, LPP un SC jau tagad strādā kā vienota apvienība, ļoti koordinēti, pēc principa “tu man – es tev”.
Ja kāds saka, ka Vienotības partijas apvienojas tikai “pret” kaut ko, lai paskatās uz šo trijotni, kuru vieno tikai viens – visi pret Vienotību, tātad arī pret puslīdz godīgu un rietumniecisku politiku, toties visas trīs strauji velk valsti NVS līmeņa korumpētā purvā.

+36
-1
Atbildēt

2

    ilmisimo > mary75 05.06.2010. 14.15

    velk valsti NVS līmeņa korumpētā purvā. ”
    ———————————————
    Vienkahrschiem wahrdiem-uz Mazkavu gar Nevas krastu…………

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kreëstliv > mary75 05.06.2010. 16.47

    Laikam pirms vairāk kā gada rakstīju par tām āfrikāņu brālēnu ekonomikām un to, ka arī pirmskara Latvijas laikā cilvēki teica, ka sākumā kaut kas (OK – tāpat skaidrs, kas) pa augšu peldēja, bet pēc tam kaut kad nogrima, jo tāda ir to daba, tad laikam pašreiz šis brīdis ir pienācis. Bet lai tad Latvijas pilsoņi pieņem savu lēmumu, kādā valstī dzīvot – “labajā” Latvijā vai tajā, kur katrs ar savām prasmēm, zināšanām un darbu varēs kaut ko sasniegt – vai tas būtu privātajā vai publiskajā sektorā (bet skaidri apzinoties, ka tas vēl prasīs kādu laiku līdz dzīves līmeņa pieaugums būs tiešām sajūtams, un neticot tādai lietai kā algu līmeņa pieaugumam virs 100% apmērā īsā laikā (to var panākt tikai ar inflāciju) un neuzticot varu cilvēkiem, kas panāca lielāko ekonomisko krīzi Pasaulē kādā valstī kopš Lielās Depresijas laika).

    +7
    0
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 05.06.2010. 10.21

vakar buldozers kārtējo reizi izpildījās 100. pantā..prasi par ko gribi..atbildē nesakarīga nekonkrēta pentere un aviācija:D un protams vienīgais glābšanas salmiņš krievija..abas pārējās dekorācijas ar dabuja pa teikumam pateikt..bet vispār vakar viņs izskatijās maķenīt atšālējies..laikam nebija kārtīgi iekalis sakāmo..

+22
0
Atbildēt

8

    reiznieks > ltvpanorama 05.06.2010. 17.52

    Es prognozēju, ka šie dabūs zem 10%.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ltvpanorama 06.06.2010. 09.48

    Tev pašam radi nedzīvo kaut kur ārpus Rīgas apkaimes? Viņi ir žūpas vai liekēži?
    Tā tāda laba attieksme pret tautiešiem, es Rīgā krutais zellis, tie kas laukos žūpas un liekēži.
    Man jau škita ka mums slima sabiedrība, pēc daudzajiem plusiem tev tas tikai to apliecina.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ltvpanorama 05.06.2010. 10.33

    Uz 1 baltijas viņš bezmaz katru dienu pats sevi slavē, laikam noguris.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ltvpanorama 05.06.2010. 10.37

    šlesis jau ir manāmā izmisumā, jo penterēja par sarmīti, kā Dienas īpašnieci un oligarhi utt! galīgi sviestā sagājis no pārcenšanās!
    tūlīt iedarbinās zombēšanas mašīnu un kaut kādus rezultātus jau gūs, bet vai būs vairāk par 12 – 13% no vēlētāju balsīm, gan šaubos šoreiz!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > ltvpanorama 05.06.2010. 10.48

    Ēlerte Šlesi uztrauc. Un tāpēc man viņa patīk vēl jo vairāk.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    Van Excel's > ltvpanorama 05.06.2010. 13.46

    Ja Vienotībai būs tik pat tizla priekšvēlēšanu reklāma kā JL pirms iepriekšējām Saeimas un pašvaldību vēlēšanām, tad būs ne tikai tas vien.

    Atcerieties, pagājušajā Saeimā JL 1.vietā (kopumā vai latviešu partiju konkurencē) bija ekonomiski aktīvajā zonā Rīga+rajons, Jūrmala, Ogres rajons, ārzemes. Viss. Pārējā Latvija, mūzīgie pie televizora sēdētāji – bezdarbnieki, pendži un žūpas -, sarkani oranža – balso par skaistāko video.

    Kā Rēzijas murrāšanas dēļ piedva Jūrmalgeitu un digitalizācijas afēru, tā tagad piedos valsts novešanu līdz bankrotam, ja nebūs pietiekami aktīva pret kampaņa.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ltvpanorama 05.06.2010. 10.59

    Tas bija patiesi smieklīgi. Kad žurnāliste atgadināja ka uz kādām iepriekšējām saeimas vēlēšanām Šlesers par savu galveno mērķi ir stādījis cīņu ar oligarhiem, bet pats tagad apvienojās ar Šķēli. Vai tad tagad citi mērķi?Tas atbildēja, ka viņš cīnīsies ar Ēlerti – tā ir drausmīgs oligarhs – viņai pieder “Diena”, viņa ir salikusi savus aģentus-žurnālistus citās avīzēs un pat valsts televīzijā. Zurnālisti knap smieklus valdīja, bet žēl. Vajadzēja vēl turpināt un uzprasīt – kuri tad ir tie “ietekmes aģenti”? Laikam Gailītis teica, ka laiks izbeidzīes.

    +20
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ltvpanorama 05.06.2010. 10.50

    Ja AŠ dabūs 12 – 13%, tad tauta ir galīgi nojūgusies, pieliec pie 30% SC, ZZS pārdosies tiem, kas vairāk apsolīs Lembergam – un Vienotība automatiski opozīcijā.

    +21
    0
    Atbildēt

    0

Kristaps O. 05.06.2010. 09.38

Zatlers: nav nozīmes, vai valdību veido “Saskaņas centrs” vai “Vienotība”
http://www.kasjauns.lv/lv/news/zatlers-nav-nozimes-vai-valdibu-veido-saskanas-centrs-vai-vienotiba&news_id=22302

nē, nu es laikam vairs neko nefilmēju… kaut kādi brīnumi

+21
0
Atbildēt

10

    ilmisimo > Kristaps O. 05.06.2010. 14.35

    kaut kādi brīnumi ”
    pavisam otrahdi-viss iet ka iecerehts.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 05.06.2010. 11.07

    Jā, apstiprinot personu prezidenta amatā, skaidri jāvētī vai arī sievai (vai vīram) automātiski tiek piešķirta pielaide valsts noslēpumam un citām ar valsts iekš- un ārpolitiku saistītām lietām?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Kristaps O. 05.06.2010. 14.47

    , kas ir svarīgāks, Latvijas nākotne vai tas, ko grib kaut kāda Lilita”

    Lilita protams.

    Skat. mitologijas wahrdnicas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 05.06.2010. 10.52

    ir jāmācās no vēstures kļūdām, lai tādas vairs nepieļautu! Bet ka Lībane arī varētu taisīties par Prezidenti, nebiju aizdomājies. Trāpīga ideja. Viņa laikam nekandidēšot vēlēšanās? Jomajo. Un pretestība pret viņu kā prezidenteni varētu būt mazāka kā pret Saraini. Grūtups izdomājis, ka labāk iebīdīt Lībani.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    janis_ozols > Kristaps O. 05.06.2010. 09.41

    Nav arī svarīgi, vai Latvijas prezidents ir Zatlers vai Kargins.
    Nez ko vēl beigās VVF pateiks???

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 05.06.2010. 10.49

    Dažas kundzes pretmīlestība ļoti dārgi maksā. Mums visiem par nelaimi – ne tikai viņas vīram.
    Kā piemērs – Muntera sievas.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 05.06.2010. 09.53

    Zatlers sācis strādāt pie tā, lai dabūtu 2.prezidentūras termiņu! Tā tak’ ir īsta nodevība, vai ne tā??? Būs forša Kremļa marionete! O-O-O-O, viedie komentātori, izgaismojat ka kļūdos, tas mani patiesi priecēs. Neticu, ka viņš tik nodevīgs!!!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 05.06.2010. 10.30

    Nu, labi. Ne viņš tad Lilita. Kurš tai mājā ir ģimenes galva?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 05.06.2010. 10.46

    apžēliņ, kas ir svarīgāks, Latvijas nākotne vai tas, ko grib kaut kāda Lilita? Tas taču vispār nav arguments! Tāds cilvēks NEDER par Valsts Prezidentu. Tas tak bērnudārzniekam skaidrs. Lai mīl savu dzīvesbiedreni, bet ne jau par tādu cenu, absurds!!!!!!!!!

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > Kristaps O. 05.06.2010. 10.38

    man domāt, ka Lilitas vīrs diezvai pretosies Lilitas vēlmei vēl 4 gadus paceļot, augstās aprindās apgrozīties un smuki izskatīties..tā kā domaju kā griezīsies kā vējrādītajs iespējamās koalīcijas vēja virzienā..ja nu vienīgi pats bikšu gludinātajs un nezāļu ravētajs nesacerās padarīt Kikii par valsts pirmo lēdiju,,,bet nu tasir pats bēdīgākais vēlēšanu iznākuma scenārijs, kaut arī nav neiespējams

    +16
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu