Zatlers: jābeidz dalīt partijas latviešu un krievu partijās • IR.lv

Zatlers: jābeidz dalīt partijas latviešu un krievu partijās

28
Jānis Saliņš, F64

Jāatmet šie kategoriskie dalījumi etniskajās partijās, aicina Zatlers

"Ja mēs gribam progresu, mums ir jāatmet partiju dalīšana – krievu partijas, latviešu partijas,” piektdien intervijā Latvijas Radio 4 sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, vēsta BNS. Pēc Zatlera teiktā, jābeidz šis etniskais partiju dalījums.

“Ja "Saskaņas centrs" ir teicis, ka mēs esam sociāldemokrātiska partija, tad, lūdzu, tādā gadījumā ir jāņem iekšā Latvijas sociāldemokrāti, un visiem tiem, kas ir liberāļi vai konservatīvie, ir jāpāriet pie Tautas partijas vai LPP/LC, vai liberāļiem ir jāpāriet pie "Vienotības" partijām. Tiem savukārt ir jāmet ārā visi sociāldemokrāti," sacīja Zatlers.

Zatlers pauda pārliecibu, ka atmetot šo etnisko partiju dalījumu uzlabotos politiskais līmenis Latvijā un arī valsts nākotne ietu straujāk uz augšu. "Tas traucē politiskajai sistēmai. Par ko tad mēs cīnāmies? Par brīvu Latviju? Tas ir izdarīts pirms divdesmit gadiem. Pret brīvu Latviju? Piedodiet, tas arī ir diezgan bezjēdzīgi.. Jāatmet šie kategoriskie dalījumi etniskajās partijās. Arī cilvēki Latvijā ir orientēti uz to, lai mainītos," uzskata prezidents.

Komentāri (28)

buchamona 04.06.2010. 20.25

Pēc ilgāka pārtraukuma mūsu prezidentam atkal sajuka :) Šī teksta kontekstā nevar runāt par cīņu “par”, vai “pret” Latviju. Skaidri un gaiši ir jāpasaka, ka starp latviešiem un krievvalodīgajiem notiek cīņa par to “kādai” būs būt Latvijai.

Nevar taču bāzt galvu smiltīs un izlikties, ka nav šādu pretrunu, ja tās patiesībā ir daudz dziļākas par pretrunām starp teorētiski “konsevatīvajiem” un “sociāldemokrātiem”

Tieši tik pat dziļas pretrunas , tikai “citā mērcē”, valda starp A+ŠX2 un Vienotību un šo pretrunu iemeslam un īstajam saturam ir maz sakara ar klasiski teorētisko politisko spektru. Līdz “pareizajai” politikai :) Latvijai vēl ir ļoti tālu.

+16
-2
Atbildēt

2

    buchamona > buchamona 07.06.2010. 09.10

    Jā, vajag SC latviešus, kur nu bez latviešiem :)) Patiesībā jau izsūtīšanas bez latviešu līdzdalības arī netiktu realizētas – vismaz tik grandiozā mērā un migrantus jau arī – “pelšes” uz Latviju atvilka :) Tagad Krievijai attiecībā uz Baltijas valstīm jauns “skats” radies, taisās nopirkt mūs, bet bez latviešu starpniekiem no SC un A+Š to būs grūtāk izdarīt.

    Bet par A+Š “ekonomisko aspektu” pat runāt negribas :) Tu taču neteiksi, ka Dombrovskis ir vainīgs pie tā, ka, teiksim, igauņiem nākošgad jau būs eiro, varbūt, bet Latvija par to var nesapņot un ne jau pašā eiro tas “sāls”. Eiro šinī gadījumā ir tāds kā “uzkates līdzeklis – atzīme” tam, kā “treknajos” gados saimniekoja igauņi un kā saimniekoja Kalvītis ar savu tagad jau A+Šx2. Negribu teikt – visi latvieši:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 06.06.2010. 19.42

    Patīk vai nepatīk kādam, bet redzu, ka SC pasākumos dominē komunikācija latviešu valodā. 29. maijā biju Jūrmalā, Saskaņas ekonomiskās programmas prezentācijā. Ārzemju ekspertu uzstāšanās bija angļu valodā, tulkojumi – tikai latviski. Latvijas pārstāvji uzstājās angliski un latviski.
    Saskaņa domā par Latvijas ekonomikas attīstību un eksportu drīzāk nodarbinātības aspektā. AŠx2 un “Lab-Latvija” arī domā par ekonomikas attīstību, bet savu biznesu aspektā. Vienotībai ekonomika un eksports šķiet kaut kas “pareizs”, bet “pasvešs”. Tās ir atšķirības pec būtības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

varrvara 04.06.2010. 20.32

Viss pareizi, bet tas būs iespējams tikai tad, kad Latvijā visas skolas, kurām kaut kāds sakars ar valsts budžetu būs latviešu valodā, citādi kongresos nevarēs vienoties par sarunu valodu un programmās tiks prasīta divvalodība.

+14
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 04.06.2010. 20.22

nav iebildumu ,likvideesim okupaacijas sekas, pirmais , uzreiz nolikvideesim valsts finanseetaas krievu skolas , praktiski jaaizliedz valstii krievijaa izdotaas maaciibu graamatas ,drošiibas dienestiem jaaseko kaimiņvalsts ietekmei uz Latvijas krievvalodiigajiem , bloķeet valsts teritorijaa krievijas propagandu ( radio televiizija) , valstii jaaizskauž krievijas politiskaas aktivitaates ( dažaadu sveetku atziimeešana ), tad prezidenta kungs varbuut arii peec gadiem 20 nedaliisies uz etniskajiem principiem ..
ņemot veeraa , ka man taapat kaa Šveikam truukst diplomaatiskas izgliitiibas , mans viedoklis var tikt ne taa saprasts…

+13
-2
Atbildēt

4

    Eliks > Janka, Janic 04.06.2010. 23.57

    Ceru, ka sapratu pareizi.:)) Pievienojos. Precīzi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Janka, Janic 05.06.2010. 10.44

    Gribētu es redzēt kā tiek bloķēts signāls no satalīta :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    reiznieks > Janka, Janic 05.06.2010. 06.25

    Es arī pievienojos!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > Janka, Janic 06.06.2010. 16.19

    Kamēr Latviju pārvalda kremlim padota informatīvā telpa un par latviešu nodokļiem skolos okupantu valodā krievus, kuri joprojam domā par Lielkrieviju, kurās lielākoties audzina valstij nelojālus iedzīvotājus, tikmēr pastāvēs krasa etniska dalīšanās. Prezidenta kungs, kapēc jūs pats ielaižaties sarunās ar okupantiem viņu valodā, kuri nevīžo vai par spīti negrib iemācīties vai lietot “iedzimto” valodu. Vienīgais ceļš uz patiesi brīvu Latviju ir izbeigt uzturēt skolas okupantu valodā. Neesmu dzirdējie NEVIENU krievu, kas justos atbildīgs par viņa tautas okupantu un iekarotāju neglīto lomu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu