Naudas atmazgātāji legalizējuši 7,6 miljonus • IR.lv

Naudas atmazgātāji legalizējuši 7,6 miljonus

22
Jānis Saliņš, F64

Aptur kārtējos PVN nemaksātājus; shēmu izmantojuši lielie gaļas tirgotāji

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija apturējusi kārtējo grupējumu, kas kopš pērnā gada sākuma legalizējis vairāk nekā 7,6 miljonus latu un, nesamaksājot pievienotās vērtības nodokli (PVN), valstij nodarījis ap 1,3 miljonu latu zaudējumus, vēstī aģentūra BNS.

Šis ir jau sestais grupējums ar līdzīgu nodarbošanos, kam pielikts punkts. Jaunatrastās grupas krāpšanas shēmu izmantojuši divi Latvijas lielākie gaļas pārstrādes un vairumtirdzniecības uzņēmumi, kas savu produkciju piegādā lielveikaliem, kā arī kāds inkasācijas pakalpojumu sniegšanas uzņēmums.

Noziedzīgā grupa samazināja valsts budžetā maksājamo PVN apmēru vairākiem desmitiem reāli strādājošu uzņēmumu un legalizēja noziedzīgi iegūtos līdzekļus. Shēmas klienti savos PVN pārskatos iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem, tā samazinot  uzņēmuma nodokļu maksājumus valsts budžetā.

Kriminālproces šajā lietā ierosināts 19.maijā. Šonedēļ izmeklētāji sarīkoja 16 kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos un automašīnās Rīgā, Ogrē, Ķegumā un Ķekavā. Citas kriminālprocesuālās darbības notika astoņos reāli strādājošos uzņēmumos. Kratīšanā atsavināti vairāk nekā 60 noziedzīgajā shēmā iesaistīto uzņēmumu zīmogi, liels daudzums kodu kalkulatoru un citi lietiskie pierādījumi, klāsta VID.

Kopumā pirmstiesas izmeklēšanas laikā Latvijas kredītiestādēs apturēti 18 noziedzīgajā shēmā iesaistīto uzņēmumu naudas līdzekļi. Precīzs apturēto naudas līdzekļu apmērs pagaidām neesot zināms, jo vēl nav saņemta visa nepieciešamā informācija no kredītiestādēm.

Aizdomās turamo statuss piemērots divām personām, kurām noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Komentāri (22)

::Vai cis :: 04.06.2010. 06.08

Nezin kāpēc man šķiet, ka Jakāna vadīšanos laikos šādas operācijas vispār nebūtu bijušas iespējamas?

+1
0
Atbildēt

0

dro 03.06.2010. 23.30

Štrunts salīdzinot ar Parex mērogu:)

+1
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > dro 04.06.2010. 06.47

    … neaizmirsiisim , ka gaļas kontrabandistiem bija un laikam jau vel joprojaam ir savs lobijs saeimaa , jo toreiz , kad šie iekrita mežaparkaa , taa arii viss palika klusu , ar dažu deputaatu gaadiibu dokumenti pazuda… šis jau nav vieniigais speeriens eenu ekonomikai , ne velti breec taa sauktie uzņeemeeji ka valdiiba nekam neder , un taadi bļaaveeji ir arii saeimaa ….siikums , kaa sakaat , bet patiikams !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 04.06.2010. 09.59

Ja kāds atceras , tad par gaļinieku un “mazgāšanas” tēmu ir mums arī ļautiņi zem zemes jau. Atcerās kāds skaļās slepkavības?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu