Anglijas slepkava brīdinājis par slaktiņu • IR.lv

Anglijas slepkava brīdinājis par slaktiņu

19
BBC

Par iemeslu uzbrukumam min taksometra šofera strīdu ar kolēģiem vai mātes testamentu

Taksometra vadītājs – slepkava dažas stundas pirms trešdien sarīkotās apšaudes Anglijas tūristu iecienītajā Leikdistriktā, Kumbrijā, kur bojā gāja 12 cilvēki, brīdinājis, ka "drīz būs plosīšanās", vēsta mediji. Viņš pats pēc šaušanas atrasts miris, informē aģentūras LETA-AFP.

Policija cenšas noskaidrot uzbrucēja – 52 gadus vecā Derika Bērda – rīcības iemeslus. "Mēs vēl nevaram saprast notikušā patieso motivāciju vai noteikt, vai tas bijis neplānots uzbrukums, vai ar izdarīts nodomu," sacīja policijas pārstāvis Stjuarts Haids.

Medijos izskanējuši minējumi, ka Bērds par uzbrukumiem domājis jau iepriekšējās dienas vakarā, kad sastrīdējies ar citiem taksometru vadītājiem. "Pēc tam Deriks paspieda visiem rokas un sacīja: "Rīt būs plosīšanās"," laikrakstam "Sun" stāstīja viens no viņa kolēģiem.

Viens no Bērda draugiem "Times" paudis, kā pēc sarunas otrdienas vakarā viņš teicis: "Mēs vairs neredzēsimies." Laikraksts izteicis minējumu, ka uzbrukumus izraisījis vīrieša sašutums par mātes testamentu. Starp Bērda upuriem ir arī viņa dvīņu brālis Deivids un ģimenes advokāts Kevins Komons.

Trešdien kalnā kāpēju iecienītās Leikdistriktas apvidū Kambrijā Bērds gandrīz četras stundas braukājis apkārt, no automašīnas loga atklājot uguni 11 dažādās vietās. Pēc plašas meklēšanas policija mežā pie Būtas pilsētas atrada Bērda līķi un ieroci. Tiek pieņemts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Par notikušo apšaudi šoku paudusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II un premjerministrs Deivids Kamerons.

Pēc LETA-AFP datiem, taksometra vadītāja – slepkavas 2.jūnijā sarīkotā apšaude bijis viens no asiņainākajiem slaktiņiem Eiropā pēdējo 15 gadu laikā.

Komentāri (19)

dace_ampermane 03.06.2010. 23.51

Policija cenšas noskaidrot uzbrucēja – 52 gadus vecā Derika Bērda – rīcības iemeslus. “Mēs vēl nevaram saprast notikušā patieso motivāciju vai noteikt, vai tas bijis neplānots uzbrukums, vai ar izdarīts nodomu,” sacīja policijas pārstāvis Stjuarts Haids.

visas rindkopas izcilas! grūti bija izvēlēties kuru citēt. latvija šausmīgi daudz zaudētu ja nebūtu šī informācija. paldies IR par to.

0
-3
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > dace_ampermane 04.06.2010. 06.21

    Šī informācija ir ļoti noderīga viela pārdomām par postu, kādu izraisa skaudība, mantkārība un nespēja normāli komunicēt ar citiem cilvēkiem. Cik sapratu no Lielbritānijas preses, pats galvenais iemesls esot bijis šī taksometra šofera sašutums par to, ka citi šoferi uzņēmuši pasažierus ārpus kārtas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu