Šlesers bieži kavējot darbu • IR.lv

Šlesers bieži kavējot darbu

14
Reinis Hofmanis, F64

Rīgas vicemērs nav bijis savā darbavietā Rīgas domē vairāk nekā 50 dienas

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopš stāšanās vicemēra amatā dažādu iemeslu dēļ savā darbavietā domē nav atradies kopumā vairāk nekā 50 dienas, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Kaut arī nav nostrādāts vēl pilns gads, apmaksātā atvaļinājumā vicemērs bijis jau 31 dienu – no 26.oktobra līdz 3.novembrim deviņas dienas, no 21.decembra līdz 12.janvārim – 18 dienas, no 6. līdz 9.aprīlim – četras dienas. Trīs no šīm atvaļinājuma dienām jau ir uz nākamā darba gada rēķina.

Šlesers bijis arī bezalgas atvaļinājumā – astoņas dienas no 24.maija līdz 1.jūnijam.

Ar Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rīkojumu atļautā prombūtnē viņa vietnieks bijis divas reizes. Vispirms deviņas dienas – no 21. līdz 29.novembrim – Šlesers devies komandējumā kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs, bet trīs dienas – no 14. līdz 16.aprīlim – vicemērs pašvaldību pārstāvējis Eiropas Reģionu komitejas plenārsēdē.

Šlesers darba laikā veicis privātus sava tēla spodrināšanas pasākumus ārpus domes, piemēram, 8.martā vicemērs savā īpašumā Jūrmalā skaidroja priežu izciršanas nepieciešamību, bet aprīlī un maijā piedalījās publiskās diskusijās reģionos kopā ar Tautas partijas līderi Andri Šķēli.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Šlesers, viņa darba laiks kā domes deputātam un vicemēram neesot normēts. "Man ir konkrēti uzdevumi, kas ir jāizdara gan kā vicemēram, gan kā Brīvostas valdes priekšsēdētājam, kurus es arī veicu," sacīja politiķis, apgalvojot, ka bieži strādājot līdz vēlai naktij un brīvdienās.

Šlesers norādīja, ka viņa pienākumi pret sabiedrību kā LPP/LC priekšsēdētājam netraucējot darbu domē un ar saviem vicemēra pienākumiem viņš lieliski tiekot galā. "Rīdziniekus un manus vēlētājus interesē arī Šlesera kā politiķa darbība," uzskata domes priekšsēdētāja vietnieks.

Rīgas domes partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks LETA paudis, ka domes priekšsēdētāja vietnieka kavējumi priekšvēlēšanu aģitācijas dēļ nebūtu pieļaujami.

Savukārt Ušakovs LETA norādījis, ka vicemērs savu darba laiku plānojot pats. "Šlesers ir ievēlēta amatpersona, līdz ar to viņš strādā no pulksten 8 līdz 17 vai no pulksten 17 līdz 22, vai brīvdienās, tas ir viņa ziņā. Viņš strādā," sacīja Ušakovs.

Komentāri (14)

dro 02.06.2010. 18.12

Kad gan Šlesers būtu strādājis? Būdams Repšes biedrs, dienām sēdēja Jūrmalas domē Hļevicka kabinetā. Šlesers nekad nestrādās ne valsts, ne pašvaldības labā. Viņam rūp tikai sava kabata.

+6
0
Atbildēt

1

    P_Dancis > dro 03.06.2010. 12.21

    Šlesers ir cītīgi strādājis, lai eļļotu sevis lobētā BalticKautkas projektu ceļu cauri RD birokrātijas labirintiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

cheszz 02.06.2010. 17.52

Māja jāceļ, vēlēšanām jāgatavojas, silts laiks ārā- kāda tur strādāšana!

+5
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 02.06.2010. 16.07

Tātad Ušakova izpratnē vēlētas personas var nestrādāt nemaz?

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu