LB padomes locekļu skaitu varētu samazināt līdz pieciem • IR.lv

LB padomes locekļu skaitu varētu samazināt līdz pieciem

20
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Rimšēvičs uzstāj, lai LB padomē apstiprina vismaz divus kandidātus, politiķi sliecās piekrist viena padomes locekļa apstiprināšanai

Latvijas Bankas (LB) padomes locekļu skaitu varētu samazināt, padomē ievēlot vienu vai augstākais divus no LB prezidenta Ilmāra Rimšēviča ieteiktajiem kandidātiem, liecina pirmdien politiķu teiktais.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Ir.lv sacīja, ka pirmdien sazinājies ar LB prezidentu un saņēmis solījumu, ka jau otrdien Rimšēviča atbilde uz TP uzdotajiem jautājumiem tiks nosūtīta, līdz ar to TP varētu nelūgt ceturtdien atlikt balsošanu par LB padomes locekļiem. TP uzskata, ka LB padomes locekļu skaits jāsamazina līdz pieciem, norādot, ka nav būtiski, kuru no trim vecajiem padomes locekļiem apstiprināt amatā. “Skaidrs, ka par to (Pēteri Putniņu), kurš savulaik ziedojis Tautas partijai, mēs nebalsosim,” sacīja Kučinskis.

Savukārt Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pirmdien žurnālistiem uzsvēra, ka ZZS nav vēlmes destabilizēt situāciju bankā, tādēļ ZZS varētu atbalstīt kāda LB padomes locekļa apstiprināšanu, lai tur nodrošinātu kvorumu. Pēc Brigmaņa teiktā, ZZS esot vienalga, kuru no Rimšēviča izvēlētajiem kandidātiem apstiprināt, iebildumi vien esot pret Putniņa kandidatūru, jo iepriekš minēta viņa iespējamā saistība ar Aivaru Lembergu.

Neoficiāla informācija liecina, ka politiķi sliecas atbalstīt LB padomes locekļu skaita samazināšanu līdz pieciem, apstiprinot vienu no ieteiktajiem kandidātiem, savukārt Rimšēvičs sarunās uzstājot, lai tiktu apstiprināti vēl vismaz divi un LB padomē būtu seši cilvēki.

Jau vēstīts, ka “Vienotība” atbalsta visu četru LB prezidenta ieteikto kandidātu apstiprināšanu LB padomē, savukārt “Saskaņas centrs” un LPP/LC iepriekš nesolīja atbalstu nevienam no kandidātiem.

2.jūlijā beidzas sešus gadus ilgais pilnvaru termiņš padomes locekļiem Arvilam Sautiņam, Harijam Bušam, Leonīdam Gricenko un Aivaram Skopiņam. Jaunam pilnvaru termiņam Rimšēvičs rosina Saeimu apstiprināt Gricenko, Sautiņu un Skopiņu, kā arī izvirza jaunu kandidatūru – advokātu un līdzšinējo LB konsultantu Pēteri Putniņu. LB padomē ir vēl divas locekles – Vita Pilsuma un Valentīna Zeile, kurām pilnvaru termiņš beigsies nākamā gada martā.

Komentāri (20)

mary75 31.05.2010. 18.42

Rimševics un LB, protams, dzīvo stipri izšķērdīgi, bet, visumā tās darbs jāvērtē pozitīvi, un ĀŠ un SC kārtējās izdarības jāvērtē kā kārtējais mēģinājums destabilizēt situāciju.

+4
-1
Atbildēt

0

dro 31.05.2010. 18.22

Kretīni, TP, protams, vislielākie:)

+4
-2
Atbildēt

0

austrisv 31.05.2010. 18.58

Rimševics gan zina cik viņam LB padomē ir nepieciešami cilvēki!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu