Forumus reģionos aizstās Pilsoņu žūrijas • IR.lv

Forumus reģionos aizstās Pilsoņu žūrijas

29
Lauris Vīksne, F64

Īpaši izvēlētie eksperti vērtēs demogrāfiju, nodarbinātībā, pilsoņu līdzdalību un pensijas

Jūnija otrajā pusē ar Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstu piecās Latvijas pilsētās notiks Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) vadītāja Roberta Ķīļa organizētas Pilsoņu žūrijas, kas aizstās līdz šim organizētos Latvijas forumus, vēstī aģentūra BNS.

Atšķirībā no Latvijas forumiem, Pilsoņu žūriju dalībnieki tiks īpaši atlasīti, lai pārstāvētu konkrētas iedzīvotāju grupas, skaidro Ķīlis. Pasākums vienlaikus 18.jūnijā notiks piecās pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Ventspilī un Jelgavā. SAK šo pasākumu rīkos sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Katrā pilsētā plānots diskusijā iesaistīt līdz 25 cilvēkiem, kas vērtēs attīstības piedāvājumus vairākās jomās – demogrāfijā, pensiju sistēmā, nodarbinātībā un pilsoņu līdzdalībā. Arī Zatlers piedalīsies kādā no Pilsoņu žūrijām. Ja pasākums noritēs veiksmīgi, Ķīlis pieļauj iespēju arī turpmāk sasaukt Pilsoņu žūrijas.

Jau vēstīts, ka pērn 30.maijā notika pirmais Latvijas forums, kurā iedzīvotāji līdzās ekspertiem bija aicināti paust viedokli par valstī notiekošo un dalīties ar ierosinājumiem, kā pārvarētu krīzi. Pēc tam notika vēl divas diskusijas – par izglītību un uzņēmējdarbības vidi.

Komentāri (29)

shefere 30.05.2010. 15.48

Ticu, ka tādos brainstormos var uzģenerēt arī jēdzīgas idejas. Neticu, ka kāda no tām pēc tam tiks realizēta. Bet tā kā nauda tiek maksāta, tad kaut kas jau tai SAK ir jādara, nu tad dara arī. Vai tas nesīs kādu konkrētu labumu- stipri apšaubu, jo reāli jau šim prezidentam nav ne varas, ne autoritātes, pat ja viņam būtu labu labie nodomi. Saprašanas gan laikam arī īsti nav.Šķiet ka pasākums pasākuma pēc, darbības imitācija.

+7
-1
Atbildēt

0

murnieks112233 30.05.2010. 22.35

Ja nav ko darīt, suns pakaķu kasa….izskatās, ka šinī valstī nav kur naudu gūst, tad grūdīs stulbos pētījumos, bet bērni lai badā apmirst…

+6
-1
Atbildēt

0

mary75 30.05.2010. 16.56

Latvijā būs sava “obsčestvennaja palata”, kā Krievijā, kas aizstās parlamentu un NVO?
Un kurš tad būs tas, kurš noteiks, kura ideja ir jēdzīga, kura nav, un kāds bus to realizācijas mehanisms?
NVO ideju arī tagad netrūkst, bet, Latvijā jau ir iespēja realizēt tikai tādas idejas, kuras neapdraud visiem zināmo Andrīšu intereses.

+6
-1
Atbildēt

3

    v-auto > mary75 30.05.2010. 17.56

    Vai tad brainstormos kaads nosaka, kura ideja pareiza? Man gan liekas ka to izdiskutee kolegiaali.
    Bet ja jau vajag teikt pareizo spriedumu, var uzaicinat dzeri ar Einaru:)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 30.05.2010. 22.53

    Es iesaku – Ralfu, Kaulīti, un Urbanovicu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 31.05.2010. 10.15

    Es tomeer ieteiktu iztikt bez “pareizaas domas” noteiceejiem, dzera kungs, taa ka manas pieticiigaas kandidatuuras izvirziishana buutu lieka.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu