ZZS vadītāju Vējoni par premjera kandidātu nevirza • IR.lv

ZZS vadītāju Vējoni par premjera kandidātu nevirza

15
Kārlis Lithens, F64

Politiķis apvienībai 10.Saeimā paredz 20 vietas; par Lembergu kā ZZS premjeru vēl lemšot

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs, Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs vides ministrs Raimonds Vējonis, visticamāk, kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās, taču par apvienības premjera kandidātu viņš netiekot virzīts, jo tas "nav vienkāršs darbs un prasa nervus". Tā politiķis klāstījis intervijā laikraksta "Diena" pielikumam "SestDiena".

"Tā premjerēšana nav vienkāršs darbs, tas prasa nervus," skaidro Vējonis. Uz jautājumu, vai Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") būs ZZS premjera amata kandidāts, Vējonis atbildējis: "Pašlaik viņš tāds ir, citāds lēmums nav pieņemts. Ja līgums ar "Latvijai un Ventspilij" tiks noslēgts atkārtoti, kopējā sēdē lemsim par šo jautājumu vēlreiz."

Lemberga partijas un ZZS sadarbības līgums noslēgts līdz šīs Saeimas sasaukuma pilnvaru termiņa beigām, un par līguma pagarināšanu plānots lemts tuvāko mēnešu laikā. Jau vēstīts, ka ZZS premjera kandidātu teikusies nosaukt jūnijā vai jūlijā.

Vējonis ZZS prognozē līdz 20 vietām nākamajā parlamentā, norādot – cīņa par lielāko atbalstu noritēs "Vienotības" un "Saskaņas centra" starpā.

Apvienības līderis noraidījis runas Lemberga lielo ietekmi ZZS, atzīstot gan, ka visi jautājumi, tostarp par tieslietu ministra amata kandidāta virzīšanu, kas izraisīja bažas par iespējamo apsūdzētā Ventspils mēra lobiju, apspriesti politiskā spēka valdē, kuras sēdēs piedalās arī Lembergs. Komentējot Tautas partijas (TP) un LPP/LC līderu Andra Šķēles un Aināra Šlesera tikšanās ar Lembergu, nevis viņu kā ZZS līderi, Vējonis norādījis: "Faktiski viņi tiekas ar ZZS mazākā brāļa "Latvijai un Ventspilij", nevis ar visas savienības līderi."

Tikpat izvairīgi Vējonis komentējis arī otra Latvijas Zaļās partijas līdera Viestura Silenieka tikšanās ar baņķieri Valēriju Karginu, norādot, ka Sileniekam vienkārši esot "brīvāks režīms", kamēr viņam kā ministram ir virkne tiešo darba pienākumu un nav laika, ko veltīt šādām sanāksmēm.

Vējonis uzsvēra, ka ZZS turpinās atbalstīt pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski ("Jaunais laiks"), lai valdība varētu nostrādāt līdz vēlēšanām, tomēr koalīcijā ik pa laikam parādoties pretrunas, kas ZZS nav pieņemamas.

Komentāri (15)

::Vai cis :: 29.05.2010. 10.44

Ar tām pretrunām būtu domāta ZZS vēlme par katru cenu padarīt Latviju par apsmiekla objektu, nominējot premjerminista amatam smagos noziegumos apsūdzētu nelieti, kas atļaujas salīdzināt Latvijas valsti ar “peldošu izkārnījumu”?

+8
0
Atbildēt

1

    mary75 > ::Vai cis :: 29.05.2010. 10.53

    Ne jau ZZS padara Latviju par apsmikla objektu, viņiem Latvija pie vienas vietas, galvenais, palikt pie varas, par izsmieklu objektu un muļķuzemi Latviju padara tie aborigēni, kas vēl arvien Puzes žurkulēnu uzskata par dievu un gatavi par to balsot.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

mantins7 29.05.2010. 10.20

Kas Jums tur ir par nepieņemamām pretrunām? Prokurors neatbilda zaļajai politikai? Vai varbūt zemniekiem bija iebildumi? :)

Lembergam neesot ietekmes, aha.

+6
0
Atbildēt

0

mary75 29.05.2010. 10.43

Vispār, ar Vējoni bijusi neliela saskare, viņš tai ZZS ir viens no loģiskajiem cilvēkiem, konkrēti pret viņu nekādas pretenzijas nav.
Cita lieta, ka ne jau viņš tur ir tas, kas pieņem lēmumus.
Un, cik var spriest, K-K izvēsuši aktīvu darbību arī ar ZZS, SC un daļa no AŠ jau nopirktas, kārta ZZS, nopirkt Latvijas politiķu balsojumus, dabīgi, lētāk, kā šķirties no saviem miļjoniem un procentiem, ko tie vēl arvien turpina saņemt uz nodokļu maksātāju rēķina.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu