Žirinovskis paredz nepilsoņu statusa pārskatīšanu Latvijā • IR.lv

Žirinovskis paredz nepilsoņu statusa pārskatīšanu Latvijā

17
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Ušakova ievēlēšanu par Rīgas mēru Krievijas politiķis dēvē par demokrātijas zīmi

Rudenī pēc vēlēšanām nāks pie varas kāda demokrātiska partija, kas pārskatīs nepilsoņu jautājumu un krievu valodas statusu Latvijā, – tā piektdienas vakarā preses konferencē Rīgā situāciju Latvijā pēc 10.Saeimas vēlēšanām prognozēja Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis.

Viņš Latvijā ieradies, lai piedalītos NATO Parlamentārajā asamblejā, vēstī aģentūra LETA. Krievijas politiķis pauda gandarījumu par to, ka Latvijā attīstās demokrātija. Apliecinājums tam esot Nila Ušakova ievēlēšana par Rīgas mēru.

"Ar Latviju Krievijai konfliktu nav. Vajag turpināt uzlabot attiecības," teica Žirinovskis. Viņaprāt, nepilsoņu problēma, kas Eiropā ir tikai divās valstīs – Igaunijā un Latvijā – ar laiku izzudīs pati.

Latvijas un Krievijas sarežģītās attiecības nesenajā pagātnē Žirinovskis skaidroja ar to, ka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas "Amerika te atsūtīja ASV latviešus, kas neieredzēja krievus". Tagad Latvijai no Krievijas puses nekas nedraudot, ja vien netiks darīts pāri Krievijas pilsoņiem un visiem krievvalodīgajiem, teica politiķis.

Žirinovskis kritiski izteicās par Latvijas ieguvumiem no dalības Eiropas Savienībā (ES), par to liecinot daudzie aizbraucēji, "jo no laba jau prom nebrauktu". ES pret jaunajām dalībvalstīm izturoties kā pēdējā dienesta gada karavīri pret jauniesauktajiem, kuriem liek tīrīt savus zābakus, vērtēja Krievijas politiķis. Pēc viņa teiktā, pirmā valsts, kas varētu izstāties no Eiropas Savienības, ir Vācija.

Krievijas politiķis žurnālistiem pauda sarūgtinājumu, ka pensionārs, kara veterāns Vasilijs Kononovs ir padarīts par kara noziedznieku. Žirinovskis teica, ka pats būtu gatavs Latvijas vietā samaksāt Eiropas Cilvēktiesību tiesā pirmajā instancē piespriestos 30 000 eiro par labu Kononovam. Jau ziņots, ka tiesas Lielajā palātā lietā "Kononovs pret Latviju" Latvija uzvarēja.

Žirinovskis apgalvoja, ka savulaik ir sniedzis materiālu palīdzību bijušajam Latvijas kompartijas līderim Alfrēdam Rubikam, kad viņam klājies grūti, bet nekādu pateicību, "kā jau no komunista", neesot sagaidījis. Žirinovskis apvaicājās žurnālistiem, vai Rubiks vēl ir dzīvs, un bija pārsteigts, kad viņam pateica, ka Rubiks tagad ir Eiropas Parlamenta deputāts.

Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram Žirinovskis gatavojas lūgt, lai viņš dod darbu kādreizējam klasesbiedram Sergejam Nikolajevičam, kurš gan esot pensionārs, bet vēl labprāt strādātu.

Kā atzina Žirinovskis, viņu kaitinājuši paziņojumi lidmašīnā latviešu un angļu valodā un tas, ka krieviski informācija tikusi sniegta pēdējām kārtām. "Kam adresēti jūsu paziņojumi angļu valodā, ja lidmašīnā lidoja tikai krievi un latvieši?" jautāja Žirinovskis. Arī viesnīcā viņu esot sagaidījis sveiciens angļu valodā, kas Krievijas liberāldemokrātu līderim nepatika.

Uz jautājumu, ko Žirinovskis plāno apskatīt Rīgā, viņš atbildēja, ka visu jau simts reizes ir redzējis. Pirmo reizi viņš uz Latviju atbraucis 1969.gadā, 1971.gadā šurp devies kāzu ceļojumā, bijis Viļņā un Rīgā 1991.gada puča laikā.

Žirinovskis arī stingri paziņoja, ka Krievijai nevajadzētu barot bijušās PSRS republikas Baltkrieviju, Ukrainu, Kirgizstānu, kuras vēlējušās būt neatkarīgas valstis, bet tagad "klauvē pie Kremļa vārtiem, lai izlūgtos zupas bļodiņu".

Komentāri (17)

buchamona 29.05.2010. 07.12

Rudenī pēc vēlēšanām nāks pie varas kāda demokrātiska partija, kas pārskatīs nepilsoņu jautājumu un krievu valodas statusu Latvijā +++ nu, šito Žirinovska pareģojumu vajadzētu katram latvietim piespraust sev virs gultas :) Ļooti ticams pareģojums

+8
0
Atbildēt

2

    ilmisimo > buchamona 29.05.2010. 10.52

    nāks pie varas kāda demokrātiska partija…”
    ————————————————–
    Tikpat demokrātiska cik nacionālboļševiki internacionālisti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > buchamona 29.05.2010. 07.59

    Piekrītu! Pirmo rindkopu IR.LV vajadzēja izcelt ar sarkanu!!! Tie nav tukši murgi… RD mazais scenārijs jau iet pilnā sparā. LPP/LC, TP jau bučojas ar SC un gatavi darīt visu, ko kremlis liks. ZZS bezpersoniski nolieksies uz to pusi, kur būs siltāk. Bet galvenais, 9 maija pasākums pārbaudīja latviešu iecietības mēru un apliecināja, ka mūsu zemē var darīt visu ko gribas, nekas vairāk par vaimanāšanu internetā vai pie zupas bļodas no mums latviešiem nav gaidāms!
    Un krievi to jau labi apzinās un izmanto!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 29.05.2010. 01.30

Vai tiešām Žirinovska “viedoklis” pelnījis 2. vietu aktualitāšu sarakstā? Manuprāt 349. vietu.

+8
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > Sanšains 29.05.2010. 07.02

    Tad jau tūlīt vēl Edičkas Ļimonova un V.Lidermana viedokļus arīdzan.

    Dodiet tik šu!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Tamāra Nolmane 29.05.2010. 10.42

Nav nemaz tik slikti, ka tādu Žirinovski tomēr ielaida Latvijā – vismaz tagad mēs labi zinām, kāds varētu būt sliktākais scenārijs no kremļa puses. Skaidrs, ka šis tipāžs ar galvu draudzējas tieši tikpat daudz cik ķengaragā dzīvojošie krievu pensionāri.

+5
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > Tamāra Nolmane 29.05.2010. 10.55

    Nav nemaz tik slikti, ka tādu Žirinovski tomēr ielaida Latvijā – vismaz tagad mēs labi zinām, kāds varētu būt sliktākais scenārijs no kremļa puses…
    ————————————————————-

    lai novērstu jebkādas šaubas ielaidīsim arī Pleskavas divīziju.
    Tad nu beidzot zināsim.
    Pavisam droši.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu