Pirmsvēlēšanu ''Milžu cīņu'' nebūs • IR.lv

Pirmsvēlēšanu ''Milžu cīņu'' nebūs

19
Timurs Subhankulovs, F64

Naudas trūkuma dēļ LTV atteikusies no politiķu diskusiju rīkošanas

Finansējuma trūkuma dēļ Latvijas Televīzijā (LTV) šogad priekšvēlēšanu laikā nebūs diskusiju raidījuma "Milžu cīņas", bet tā vietā sabiedriskais medijs izmantos jau esošos informatīvos raidījumus, vēstī aģentūra BNS.

LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme atzina, ka, plānojot budžetu, LTV nav paredzējusi speciālus raidījumus, izņemot bezmaksas partiju aģitāciju un raidījumu "Latvija izvēlas", kas tiks demonstrēts vēlēšanu naktī. Vēlēšanu dienā būs vairāki ziņu speciālizlaidumi. 10.Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

LTV piedāvājusi žurnālistam Jānim Domburam 1.oktobrī, priekšvēlēšanu dienā, vadīt premjera amata kandidātu diskusiju, taču vienošanās vēl nav panākta. Savukārt Domburs televīzijai izteicis ideju septembrī paša vadīto raidījumu "Kas notiek Latvijā?" veltīt vēlēšanu tematikai.

Iedzīvotāju informēšanai par būtiskiem jautājumiem priekšvēlēšanu laikā LTV izmantošot esošos raidījumus – "Sarkanajā līnijā" diskutēs par ekonomiku, "Atklātajā ceturtdienā" – par sociālajiem jautājumiem, "Jaunā nedēļā" – par ārpolitiku. Ziņu raidījumā "Panorāma" būs īpaša sižetu līnija,  raidījumā "De facto" – tradicionālais apskats "100 krēsli", kurā vērtēs 9.Saeimas politiķu veikumu četru gadu laikā.

"100.pantā" no 9.augusta kopumā 32 raidījumos būs politiķu diskusijas. Par principu, kurus politiķus aicināt uz "100.pantu", televīzijā vēl domājot. 27.augustā būs izloze bezmaksas aģitācijai, reklāmas sāks demonstrēt no 3.septembra.

Jau ziņots, ka pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām LTV demonstrēja raidījumu ciklu, kurā žurnālisti iztaujāja deputātu kandidātus par partiju programmu nostādnēm sabiedrībai aktuālos jautājumus.

.

Komentāri (19)

ievuliitis 28.05.2010. 19.00

Es arī nesaprotu – kur tas milzīgais finansējums nepieciešams – studija un aparatūra nav jaīrē, štata operātori, gaismotāji, redaktori strādā par to pašu algu.
Vai politiķiem jāmaksā par piedalīšanos priekšvēlēšanu diskusijās? Nē tak, tie ir pat piemaksāt gatavi, ka tik TV ekrānā pazīmēties.
Vai kāds zinošs cilvēks nevar mums paskaidrot – cik un kādiem mērķiem ir nepieciešams papildus finansējums?

+17
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 28.05.2010. 19.38

Nu ja,eirovīzijas balagānam, tur mums naudiņa atrodas, kamēr online parādīt politiķus- nekā. Valstij, nebīšos teikt, tik izšķirošā vēlēšanu ciklā šādu gājienu citādi kā par sabotāžu nosaukt grūti. Kārtējā nozagtās valsts ainiņa.

+15
0
Atbildēt

0

mary75 28.05.2010. 18.45

Tas nav naudas trukums, bet sabotāža.
Ja pietiek naudas cukurgailīša šķēles intervijai, kāpēc nepietiek naudas diskusijām?
Kas var būt svarīgāks pirmsvēlēšanu periodā?
Cita lieta, ka, iespējams, pašas partijas nav sevišķi ieinteresētas.

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu