Opozīcija iestājas par budžetu līdz 1.septembrim • IR.lv

Opozīcija iestājas par budžetu līdz 1.septembrim

53
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

TP, LPP/LC un SC sagatavotie grozījumi likumā, kas paredz budžeta iesniegšanu pirms vēlešānām, turpina virzību

Saeimas opozīcija ceturtdien arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā panāca vairākuma atbalstu Tautas partijas (TP), LPP/LC un “Saskaņas centra” sagatavotajiem grozījumiem likumā, kas paredz uzdot valsts budžetu iesniegt Saeimā līdz 1.septembrim.

Apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK deputāts Imants Kalniņš par šo likumprojektu ceturtdien komisijas sēdē sacīja, ka, “20 gadus esot Saeimā, tik absurdu un destruktīvu priekšlikumu neesmu redzējis”. Arī komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL) pauda viedokli, ka šādi likuma grozījumi nav nepieciešami. Bērziņš uzsvēra, ka budžeta sagatavošana prasīs lielu darbu, kas varētu būt velts, ja mainās valdība pēc vēlēšanām.

Savukārt deputāts Atis Slakteris (TP) pauda viedokli, ka likumprojekts ir jāapstiprina, jo “būtu lietderīgi pirms vēlēšanām sabiedrībai atklāt, kas to sagaida.” Likumprojekta virzību atbalstīja TP, LPP/LC, SC un PCTVL deputāti, savukārt pret bija koalīcijas deputāti, bet atturējās Zaļo un Zemnieku savienības pārstāve.

Jau vēstīts, ka opozīcijas partijas pagājušā nedēļā panāca, ka Saeima nodod izskatīšanai komisijās grozījumus likumā, kas paredz uzdot nākamā gada valsts budžetu iesniegt Saeimā līdz 1.septembrim.

Finanšu ministrs Einars Repše Ir.lv gan sacīja – pat, ja šādi likuma grozījumi tiks sagatavoti, FM budžetu līdz 1.septembrim Saeimā neiesniegs. “Nekvalitatīvu likumu es Saeimā nesniegšu,” pauda Repše.

Komentāri (53)

buchamona 27.05.2010. 14.28

Viss taču ir ļoti vienkārši. Tie nelieši, kuri sevi sauc par “opozīciju” izmantos sagatavoto bužeta projektu, kā pirmsvēlēšanas tribīni. Budžets būs “skarbs”, ja tas būs godīgs, kur nu vēl labāka izdevība.
Repšem taisnība. Nav vērts viņus ņemt nopietni. Var formas pēc baltai lapai uzrakstīt virsrakstu un pie tā arī apstāties. Ko tie idioti darīs? Gāzīs valdību? Viņi tam nav gatavi, uzņemties atbildību. Ja būtu, Dombrovskis sen jau vairs nebūtu premjers.

+19
-1
Atbildēt

4

    daina_tabuna > buchamona 27.05.2010. 14.32

    Un arī to nevar darīt (es par to balto lapu ar virsrakstu), jo valdību, kas nepilda savus pienākumus ir atļauts atstādināt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    v-auto > buchamona 27.05.2010. 15.13

    Piekriitu,rinki apkart, lai formaali iesniedz 10 lapinas, kas balstiitas uz optimistiskaam prognozeem :) un likums formaali it kaa izpildiits. Un cik tad tur liidz veeleeshanaam paliks- 1 menesis, nekaadu valdiibu tak negaaziis.
    Bet idioti “vini” nu gan nav, nepavisam nav.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > buchamona 27.05.2010. 14.54

    Nevajag jaukt divus procesus- “būt pie varas” un “uzņemties atbildību par valsti”. Otrais ir tas, ko mēs- vēlētaji- sagaidām, bet pirmais ir tas, ko viņiem vajag, lai varētu turpināt savas rebes. Līdz ar to opozīcija gaida izdevīgu momentu, lai tiktu pie varas.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 27.05.2010. 14.46

    Es savukārt gribu Dolāram iebilst. Pie tagadējā balsu sadalījuma Saeimā, ja kāds patiešām, nevis – vārdos, gribētu uzņemties atbildību par valsti, tā atstadināšana sen jau būtu notikusi.
    Pašlaik Saeimas opozīcija darbojas divos virzienos – darbības imitācija un valdības darba bremzēšana ar neskaitāmām prasībām par ministru demisijām un drudžaina savu cilvēku bīdīšana vajadzīgajos amatos.
    Ak, jā piemirsu vēl trešo – Maskavas virzienu, kur tiek būvēta ātrgaitas maģistrāle.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 27.05.2010. 14.09

“Apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK deputāts Imants Kalniņš par šo likumprojektu ceturtdien komisijas sēdē sacīja, ka, “20 gadus esot Saeimā, tik absurdu un destruktīvu priekšlikumu neesmu dzirdējis.”
———————————————————————-
Vai, Kalniņš pamodies no komas!
Cik gadus balsojis par daudziem vēl kaitīgākiem un absurdākiem TP priekšlikumiem, un pats to nemaz nav pamanījis?
Un nu nācis pie samaņas!
Aiz sajūsmas un prieka gandrīz apraudājos!

+12
-3
Atbildēt

3

    buchamona > mary75 27.05.2010. 14.36

    Tas ir par skarbu :) Kalniņš ļoti daudz ir izdarījis gan Atmodas laikā, gan Saeimā. Vairāk par mums abiem kopā, noteikti. Tas, ka Lietusargu revolūcijā viņam nedaudz “aizgāja ciet” :) vēl nenozīmē, ka varam visam viņa mūžam pārvilkt svītru.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 27.05.2010. 14.53

    Spriežot pēc tā, ko viņš publiski par islamu saka, – viņam “stipri aizgāja ciet.”:)

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 27.05.2010. 14.41

    Neviens viņa nopelnus Atmodas laikā neapstrīd, bet, nevajag apstrīdēt arī viņa “nopelnus” strādājot Batjkas un Andrīšu labā pēdējos gados.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

austrisv 27.05.2010. 16.12

Smieklīgi, jo atkal pensiju lieta! Tāpēc jau viņi grib to budžetu pieņemt, lai ir ko analizēt uz vēlēšanām!

+7
0
Atbildēt

13

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 16.17

    betijacelma: Vai varat luudzu atbildet vai no Dombrovska puses tas bija godiigi melot sabiedriibai??? Vai taa nebija visklajaka nirgasanas par sabiedriibu?vienu dienu soliit nesamazinat bet jau nakamaja diena pec velesanam samazinat? Kapec nevareeja uzreiz pateikt to ka pensijas tomer ir jasamazina??

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 16.18

    SEit tacu vistiesakaa veidaa ir redzama JL slavinaasana.Kaut patiesiibaa JL visatklataak melo un maldina sabiedriibu.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 16.15

    Nu kam smiekliigi kam nee. Manaa uztveree taa bija vistiesakaa veidaa nirgasanaas par pensionaariem.Jo uzreiz vareeja pateikt to ka pensijas buus jasamazina.Kapec Dombrovskis meloja????? Lai vieglak ieklutu pasvaldiibaas??Un atkal varetu melot talak??

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 19.15

    Karteejaa JL demagogija;-) Smiekli naak ;-)
    Var redzet ka JL to vien dara kaa turpina melot. Un vispar es neko neparmetu par pensijas nonemsanu, bet par Dombrovska melosanu sabiedriibai

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 19.19

    betijacelma: Seit paradaas juusu intelektuaalais liimenis ;-) Smiekliigi prasta JL kaju laiziitaja.
    Tas vien parada juusu zinasanas ka nevarat atbildet uz vienu jautajumu: Kapeec Dombrovskis atklati meloja sabiedriibai. Patiesiibaa man tagad vairak vairs pat smiekli nenak bet vienkarsi zeelums par JL agonisko paniku. Un vina pakalskreejeeju pazemosanos.Skumji ka tadi cilveki veel ir Latvijaa.Skumji.
    Un veel joprojaam neesmu sagaidiijis atbildi par to kaapeec manis rakstiisana bez mikstinajuma ziimeem bioja tik loti svariiga, bet tajaa pasaa laika citu rakstiibai nav noziimes??
    Un kaa jau teicu lai administracija apskataas IP adreses un tad te betijacelmene runaa:-)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 19.21

    Vispar jau atklati reklameejaas Dombrovskis un pirmns veleesanaam sveti solija ka pensijas nesamazinaas

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > austrisv 27.05.2010. 19.26

    Ja vini ir melojusi tad noteikti jaa parmetu gan.Bet to mees diemzeel nezinaam. Un patiesiibaa lai arii es uzskatu ka Maiziitis bija loti speeciigs un labs generalprokurors es priecaajos ka vins netika ieveleets, jo diemzeel JL vinu tik loti politizeeja ka labak arii ir ka vins netika ieveleets.
    Un vai Juus vareetu luuduz atbildet vai Dombrovska melosana ir ataisnojama pensionaariem?? ( es nerunaju par pensiju samazinasana, bet melosanu prieksvelesanu laika)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > austrisv 27.05.2010. 19.03

    Bet, nu ko tu tērē emocijas. Jauneklis jau reiz izteicās, ka patīk zaļi padzīvot uz citu rēķina. Kopš tās reizes viņš var cik vien uziet stāstīt, ka sāp sirds par nabaga pensionāriem un citiem trūkumcietējiem, mani tas neuztrauc – zinu, ka melo. Nesāp, ne kripatiņas. Arī citos melos te Irā bija pieķerts. Ignorējam mazo muļķīti.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 27.05.2010. 18.44

    Oskar, bet kāpēc sabiedrībai meloja toreiz koalīcijā esošā un tātad arī šo pensiju atbalstošā TP????

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 27.05.2010. 19.23

    Bet vai TP Tu arī pārmet melošanu balsojumā par Maizīti!?
    Vai Tev sapņos nerādās, tā pensiju samzināšana! pārāk jau esi ieciklējies uz to! Pārmaini plati, jo citādi kļūsti smieklīgs!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    bebiekste > austrisv 27.05.2010. 21.16

    Oskar, VD teica, ka pensijas centīsies neaiztikt, bet nekādus “svētus” solījumus nedeva.
    Pēc tam, kad neviens cits priekšlikums, piemēram, par nodokļu celšanu, tajā brīdi neizgāja cauri koalīcijai un SVF nebija gatavi izrādīt “iejūtīgu sapratni” nekādas manevra iespējas vairs nebija – vai nu defolts, vai cirpiens.

    Starp citu, kur tajā brīdī bija soc. budžeta uzkrājums? Seifā atradās tikai kāda lapiņa ar tekstu: “Te biju es. Godmanis.” :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 27.05.2010. 18.38

    Izskatās, ka esi pensionāRS, JA TIK ĻOTI PĀRDZĪVO PAR nieka 10% samazināšanu!!! Tu domā, ka citiem valsts iestādēs strādājošiem var samazināt algas, kaut bērni lielam skaitam jāvada uz skolu, bet pensionāriem nedrīkst samazināt pat par nieka 10%???
    Bet lamāt Repši gan nevajag, bet ja lamāsiet, tad dabūsiet pretī, jo sarainis nu nemaz pensiju lietā nebija labāks par Repši, jo tāpat 1998.gada budžetu bez deficīta sataisīja uz pensionāru(strādājošo) rēķina. Mans kaimiņš vēl tagad spļaudās, ka naudu atpakaļ par pensiju ieturēšanu, ko veica sarainis, dabūja pagājušo gadu pa 10 Ls mēnesī, bet tas jau vairs nav tas pats 10 Ls, kas 1998.gadā( pēc pirktspējas) Tāpat Tavs resnis kalvītis pensionāru 800 mil no soc budžeta ielika pamatbudžeta izdevumos tieši skolotāju algām un citiem izdevumiem. Tieši resņa dēļ pensionāru uzkrājumi soc budžetā ir līdzvērtīgi tuvu nullei! Tā kā oskar, te nevaimanā, jo šeit visi zina Tava saraiņa nopelnus Latvijas ekonomikas sagraušanā!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > austrisv 27.05.2010. 16.14

    Tai leijerkastei tikai viens meldiņš – trūcīgs repertuārs. Nabadziņi:))

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu