Ronis: attiecībās ar Krieviju - pašcieņa un pašapziņa • IR.lv

Ronis: attiecībās ar Krieviju – pašcieņa un pašapziņa

18
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Kononova lieta Latvijas-Krievijas attiecības neietekmē, pārliecināts ārlietu ministrs Aivis Ronis

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums Vasilija Kononova lietā negatīvi neietekmēs Latvijas un Krievijas attiecības, šādu pārliecību trešdienas rītā Latvijas Radio pauda ārlietu ministrs Aivis Ronis.

"Es domāju, ka tas [ECT spriedums] nekādā veidā nav ietekmējis.. Šis tiesas lēmums parāda vēlreiz, ka Latvijas tiesa ir pareizi un taisnīgi lēmusi. Es domāju, ka tas vairo ticību mūsu tiesībsargājošām iestādēm un es domāju, ka mēs ar pašcieņu un pašapziņu veidojam tālāk attiecības ar Krieviju," Roņa teikto citē aģentūra BNS.

Krievijas dažāda līmeņa amatpersonu un iestāžu paziņojumus saistībā ar šo spriedumu Ronis uzskata par Krievijas iekšējo lietu: "Es domāju, tā ir šobrīd Krievijas iekšējā lieta, kādā veidā viņi uz vienu vai otru starptautisku tiesas lēmumu reaģē. Es neesmu pamanījis, ka tas jelkādā veidā ietekmētu mūsu dipusējās attiecības ar Krieviju, vai Eiropas Savienības un Krievijas attiecības."

Esam jau ziņojuši, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielā palātā lietā "Kononovs pret Latviju" maija vidū atzina, ka Latvija nav pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 7.pantu, kas noteic, ka nav pieļaujama sodīšana bez tiesas. Vasilijis Kononovs Latvijā ir notiesāts par kara noziegumiem.

Tiesas spriedumu ir nosodījusi gan Krievijas Ārlietu ministrija, gan Krievijas Valsts dome, savukārt Kononova advokāts Mihails Jofe ir norādījis, ka tiesa pieņēmusi politisku, nevis juridiski pamatotu lēmumu.

Komentāri (18)

ilmisimo 26.05.2010. 10.02

Kononiovs nav nekāds partizānis, bet, izgājis apmācību Krievijā diversijas grupas vadītājs, iesūtīts no Krievijas, kaut arī dzīvojis Latvijā””
———————
Sarkanais partizānis. Visi viņi šādi -iesūtīti no Krievijas.
Galvenais boss – Berija.

+5
-1
Atbildēt

0

austrisv 26.05.2010. 10.12

Es domāju, ka Kononova lieta ietekmēs Latvijas un Krievijas attiecības, bet pozitīvi, jo Krievija mazliet pierausies savā retorikā, jo ir saņēmusi sitienu par viņas visvarenību un pilnīgu nesodāmības apziņu, ka lūk Krievija ir uzvarējusi 2 .pasaules karā un tāpēc varēja darīt visu!!
Bet visu tomēr darīt pasaule neatļaus, vismaz ne tagad vairs, jo saprot, kas ir kas! Krievijai gan liekas, ka tā ir visvarena ar saviem 135 milj. cilvēku, bet, kas tas ir priekš visas pasaules un it sevišķi pret ASV pāri par 300 mil. iedzīvotāju?

+3
0
Atbildēt

2

    AUTOEXEC.BAT > austrisv 26.05.2010. 13.12

    Tas nu gan, jāsaka, diezgan prasts aprēķins :) …

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > austrisv 26.05.2010. 13.46

    Kononova lieta Krievijai “pie kājas”. Postpadomju Krievijai pat svētku nav ko svinēt. Citām valstīm ir: neatkarības dienas, cīņas par neatkarību, proklamēšanas, brīvības kauju utt. Krievijai nav nekā. Vienīgā lieta, kuru cenšas apsūkāt no visām pusēm ir karš. It kā tēvijas. Arī tur problēmas – iespējams to definēt kā pilsoņu karu ar ārvalsts intervenci.
    Kā atgūt zaudēto ietekmi uz pasaules attīstības procesiem? Izmēģinot dažādas provokācijas, nogaidot reakciju. Čečenija – pasaulē klusums, Gruzijas okupācija- pasaulē klusums. O, jē, viss kārtībā, maļam tālāk. Nešaubos, ja putinoīdi iebruktu Latvijā vai Lietuvā – pasaule klusētu, nato tik papukstētu, nesāktu liet savu tautiešu asinis par kaut kādu tur Baltijas jūras piekrasti (nav tur naftas kā Irakā).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ivetao2007 26.05.2010. 13.50

Ļenganumu necieš neviens. Nav ko gaidīt no Krievijas, kas Latvijai NAV un NEKAD nebūs draudzīga valsts, reveransus. Čekistiskā puķiniskā Krievija jau ietinusi Latviju savā informācijas lauka putekļu un samazgu mākonī un uzspiedusi mums divvalodību. Patiesībā Latvijā nav jāprot latviski. Pat deputāti nemāk latviski. Ronis diezin vai ko darīs, lai Latvija attālinātos no apzīmējuma “tuvās ārzemes”. Ronim nav mana uzticības kredīta.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu