Pusei ģimeņu sliktāks materiālais stāvoklis • IR.lv

Pusei ģimeņu sliktāks materiālais stāvoklis

28
Aigars Jansons, F64

Šogad naudas mazāk gan Latvijas iedzīvotājiem, gan bankām nedrošo kredītu dēļ

Puse ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzīst, ka pēdējos trīs mēnešos viņu vai ģimenes materiālais stāvoklis pasliktinājies, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums. Kā vēstī aģentūra LETA, šogad maijā veiktajā pētījumā par būtiski sliktāku savu materiālo stāvokli atzina 19% aptaujāto.

Savukārt Latvijas banku sistēmas zaudējumi šogad pirmajos četros mēnešos bija 176,479 miljonu latu, kas ir divas reizes vairāk nekā pirms gada, ziņo aģentūra BNS, atsaucoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas datiem. Zaudējumi galvenokārt saistīti ar izdevumiem uzkrājumiem nedrošiem kredītiem. Pērn gada pirmajos četros mēnešos Latvijas banku sistēma cieta 87,551 miljona latu zaudējumus.

TNS aptaujā par nedaudz pasliktinājušos ģimenes materiālo stāvokli pēdējos trīs mēnešos atzinuši 31% aptaujāto. 38% aptaujāto pašu un ģimenes materiālais stāvoklis saglabājies nemainīgs. Materiālais stāvoklis nedaudz uzlabojies katram desmitajam aptaujātajam jeb 10% Latvijas iedzīvotāju, savukārt būtisks sava vai savas ģimenes materiālā stāvokļa uzlabojumus pēdējo trīs mēnešu laikā ir tikai 1% aptaujāto.

Lai arī banku sistēma kopumā cietusi zaudējumus, šā gada pirmajos četros mēnešos ar peļņu strādāja septiņas Latvijas bankas un viena ārvalstu bankas filiāle, informē FKTK. To tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 12,5%, kopumā šogad nopelnītais – 4,2 miljoni latu.

Visu Latvijas banku darbības rādītāji aprīlī bijuši atbilstīgi normatīvu prasībām – banku sektora likviditātes rādītājs palielinājās un aprīļa beigās sasniedza 67,3%, kamēr marta beigās tas bija 62,8% un normatīvs ir 30%.

Komentāri (28)

maija_br 25.09.2010. 22.03

Nebalsošu par Tautas partijas un pirmās partijas apvienību „Par labu Latviju” un par Zaļo un Zemnieku savienību, LPP/LC, jo tās gadiem ilgi bija pie varas Saeimā un valdībā, vājināja cīņu pret korupciju, likvidēja cukura ražošanu, izsaimniekoja valsti un iedzina to parādos.
Nebalsošu par Saskaņas centru, jo tā sarakstos ir Boriss Cilēvičs un viņam līdzīgie rubikieši, kuri gadiem ilgi ienīst valsts valodu un tautas tradīcijas un piekopj un uzspiež okupantu politiku.
Nebalsošu par sīkpartijām, jo viņām bija dotas iespējas iekļauties esošajās partijās un ar savu viedokli un darbību ietekmēt sabiedrības attīstību.
Balsošu par Andri Buiķi, Ilmu Čepāni, Sandru Vilsoni, Alekseju Loskutovu, Sarmīti Ēlerti, Ģirtu Valdi Kristovski, Aigaru Štokenbergu un daudziem citiem kandidātiem no Vienotības partijas, jo viņi pārstāv un pārstāvēs sabiedrības, nevis savtīgās intereses.
Nebūsim vienaldzīgi un remdeni, jo pat divas, trīs balsis izšķir rezultātu.

0
0
Atbildēt

0

mxblack 17.06.2010. 17.05

Un tā būs vēl ilgi. Tie, kuri treknajos gados izlaupīja valsti, jau nodokļus nemaksā. Tos maksājam mēs, vienkāršie strādnieki. Bet parādi par nozagto naudu ir jāatdod un arī ierēdņi grib dzīvot arvien labāk. Mums par to visu ir jamaksā. Tāda ir šīs valstiņas politika attiecībā uz iedzīvotājiem. Te arī vēlēšanas neko nemainīs. Cik atceros, tieši Repše ienākot Saeimā, vispirms pacēla sev algu. Lai arī viņš tagad ir malā, nostādnes ir tādas pašas. Būtu naivi cerēt, ka kāds atteiksies no iespējas pēc iespējas vairāk iegūt. Politikā jau tāpec cilvēki iet, lai uz nodokļu maksātāju rēķina varētu kļūt ļoti bagāts. Tie, kuri nopelna naudu ar darbu, kuri vada plaukstošus uzņēmumus, no politikas mēslaines bēg pa gabalu. Bet lūzeriem tā ir vienīgā iespēja tikt pie bagātības uz citu rēķina. Bet apetīte tādiem ir bezgalīga.

0
0
Atbildēt

0

ievuliitis 25.05.2010. 13.43

Gribētos vēl saņemt informāciju – kas pasūtīja pētījumu?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu