Negadījumā Turcijā gājuši bojā 16 krievu tūristi • IR.lv

Negadījumā Turcijā gājuši bojā 16 krievu tūristi

23
AFP/LETA

Autobusam ieslīdot no ceļa upē, cietuši vēl 25 pasažieri

Otrdien Turcijas Antaljas provincē autobusa avārijā dzīvību zaudējuši 16 tūristi no Krievijas, vēl 25 cilvēki ievainoti, vēstī LETA-AFP, atsaucoties uz vietējo ziņu aģentūru "Anatolia". Tūristu autobuss noslīdējis no ceļa un iegāzies upē.

Provinces gubernatora vietnieks Mehmets Seimans "Anatolia" sacījis, ka incidentā vainojama šofera neuzmanība. Toties telekanāla NTV rīcībā esošā informācija liecina, ka autobusa vadītājs esot aizmidzis.

Notikuma vietā rit glābšanas darbi, cenšoties no avarējušā transportlīdzekļa iznest bojāgājušos un ievainotos, informēja Seimans.

Tūristi bija ceļā no Vidusjūras kūrorta Alanjas uz Pamukkales pilsētu. Antalja ir iecienīts Krievijas tūrista galamērķis. Saskaņā ar Turcijas varasiestāžu datiem pērn šo valsti apmeklēja 2,7 miljoni tūristu no Krievijas.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteicis līdzjūtību par notikušo un uzdevis Ārlietu, Veselības un Ārkārtas situāciju ministrijai sniegt palīdzību ievainotajiem un upuru radiniekiem. Atsevišķs rīkojums izdots ģenerālprokuroram Jurijam Čaikam piedalīties Turcijas varasiestāžu izmeklēšanā, lai noskaidrotu avārijas iemeslus, teikts Kremļa paziņojumā.

Komentāri (23)

vzlotnikovs 25.05.2010. 14.05

Nesen pārliecinājos par turku šoferu “izveicību” kalnos – to nevar dēvēt par kultūratšķirību, bet pamatīgu ekstrēmismu. Nedodu ne pieci, ka pats autobuss nebija tehniskā kārtībā. Ja gadā viesojas 2,7 miljoni, tad latviešu arī netrūkst un nelaime var piemeklēt jebkuru. Faktiski, šie varēja būt arī latvieši.

+3
0
Atbildēt

0

maija_br 25.09.2010. 22.03

Izsaku līdzjūtību.
Nebalsošu par Tautas partijas un pirmās partijas apvienību „Par labu Latviju” un par Zaļo un Zemnieku savienību, LPP/LC, jo tās gadiem ilgi bija pie varas Saeimā un valdībā, vājināja cīņu pret korupciju, likvidēja cukura ražošanu, izsaimniekoja valsti un iedzina to parādos.
Nebalsošu par Saskaņas centru, jo tā sarakstos ir Boriss Cilēvičs un viņam līdzīgie rubikieši, kuri gadiem ilgi ienīst valsts valodu un tautas tradīcijas un piekopj un uzspiež okupantu politiku.
Nebalsošu par sīkpartijām, jo viņām bija dotas iespējas iekļauties esošajās partijās un ar savu viedokli un darbību ietekmēt sabiedrības attīstību.
Balsošu par Andri Buiķi, Ilmu Čepāni, Sandru Vilsoni, Alekseju Loskutovu, Sarmīti Ēlerti, Ģirtu Valdi Kristovski, Aigaru Štokenbergu un daudziem citiem kandidātiem no Vienotības partijas, jo viņi pārstāv un pārstāvēs sabiedrības, nevis savtīgās intereses.
Nebūsim vienaldzīgi un remdeni, jo pat divas, trīs balsis izšķir rezultātu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu