Citādāks Vasarsvētku dievkalpojums • IR.lv

Citādāks Vasarsvētku dievkalpojums

32
Linda Leen. Foto - Lauris Vīksne, f64

Vasarsvētkos Lutera baznīcā Torņakalnā notiks Citāds Dievkalpojums – labdarības koncerts, kurā tiks vākti līdzekļi Bērnu slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai

Labdarības koncerts notiks 23.maijā plkst. 12.00. Visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai. 

Šogad labdarības koncertā dziedās Linda Leen, Intars Busulis, Amber, Jānis Apeinis, Laimis Rācenājs, Lady’Sweet, draudzes koris, bērnu ansamblis un muzicēs “Sweetwaterz” un draudzes ģitāristu ansamblis.  

Šis ir jau trešais gads, kad Rīgas Lutera draudze rīko Citādu Dievkalpojumu, kura laikā cilvēki tiek aicināti ne tikai kopīgi svinēt Vasarsvētkus, kurus kristieši sauc arī par Baznīcas dzimšanas dienu, bet arī kopīgi atvērt savas sirdis labdarībai. Šogad draudze izvirzījusi īpaši nozīmīgu mērķi – saziedot līdzekļus, kas nepieciešami Bērnu slimnīcas Vecāku mājas iekārtošanai, lai tā pēc iespējas ātrāk varētu uzņemt savus pirmos iemītniekus – bērnu vecākus, kuriem ir nepieciešams uzturēties slimnīcā kopā ar mazajiem pacientiem. 

Vecāku mājas izveides idejas autori ir Bērnu slimnīcas fonds, laikraksts “Diena” un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadība. Vecāku māja būs atbalsta punkts ilgstoši slimojošo bērnu vecākiem, māsām, brāļiem un citiem tuviem cilvēkiem, kuriem līdz ar bērna slimību mainās visa dzīve. 

Šis ir lielākais sabiedriskais projekts Bērnu slimnīcas vēsturē, jo visa nepieciešamā summa – 380 tūkstoš latu – mājas rekonstrukcijai ir sabiedrības saziedota trīs gadu laikā. Rekonstrukcijas darbi ir pabeigti maija sākumā, tāpēc tagad ir nepieciešams atbalsts 370 m² lielās mājas apmēbelēšanā un iekārtošanā, lai vecāki pēc iespējas ātrāk vārētu sākt šeit uzturēties. 

Pēc koncerta Vasarsvētki turpināsies baznīcas dārzā. Būs interesanti gan lielajiem, gan mazajiem, jo pie baznīcas būs labdarības tirdziņš, radošās darbnīcas, kurās kopā ar bērniem strādās Bērnu slimnīcas pedagogi un brīvprātīgie no www.lielie.lv, Draudzes centrā būs izstāde par Vecāku māju. Tur varēs apskatīt arī apgleznotu Vecāku mājas maketu, kādu to vēlētos redzēt paši bērni. Tāpat pie baznīcas darbosies arī bufetes ar tēju, kafiju un pankūkām. Baznīcas dārzā varēs baudīt Ekovirtuve un Tikai karotes gatavotās maltītes. 

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu