Bezdarbs samazinās, bet situācija strauji neuzlabojas • IR.lv

Bezdarbs samazinās, bet situācija strauji neuzlabojas

22
Raitis Plauks, F64

Bezdarba rādītājus uzlabo arī vasaras sezonā pieejamie pagaidu darbi

Bezdarba jomā pašlaik Latvijā ir iestājusies stabilitāte, konferencē "Progresīva pieeja nodarbinātības veicināšanā" piektdien atzina Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica, vēsta BNS. Neskatoties uz to, ka Latvijā bezdarba līmenis samazinās, par strauju situācijas uzlabošanos gan vēl runāt nevarot.

Skaidrojot bezdarba līmeņa samazināšanos, Paševica norādīja, ka darba devēji ir optimizējuši personālresusus, tādēļ viņi vairs tā nesamazina darbavietu skaitu kā iepriekš. Otrs būtisks faktors ir vasaras sezona, kuras laikā iedzīvotāji var tikt pie pagaidu darbiem lauksaimniecības un tirdzniecības nozarēs.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā pirmo reizi pēdējos divos gados Latvijā novērots bezdarba līmeņa samazinājums. Pēc operatīvajiem datiem, maija vidū bezdarba līmenis bija sarucis līdz 16,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem pretstatā 16,7% aprīļa beigās.

Komentāri (22)

murnieks112233 21.05.2010. 14.11

Bezdarbs nesamazinās, bet pat pieaug…tie, kam pabalsti beigušies uz to stulbo kantori reģistrēties vairs neiet un daudzi brauc projām…
Nu kā var bāzt tautai batonu ausī un domāt, ka visi te ir totāli muļķi. Situācija tikai vēl pasliktinās, jo īpaši laukos. No kā lai samazinātos, ja mazos uzņēmējus beidz nost nodokļu parādi un vēl lielāka to uzkrautā nasta?! Pie tam visi pasūtījumi apturēti, privātie vairs neko pasūtīt nespēj un visi uzņēmēji nekad nebūs eksportētāji, ir tomēr jādomā arī par tiem, kas līdz šim strādāja uz iekšējo tirgu pie infrasturuktūras būvniecības, renovācijas vai labiekārtošanas.

+3
-1
Atbildēt

0

aidma 22.05.2010. 12.57

Nevis bezdarba līmenis, bet reģistrēto bezdarbnieku skaits. Katrs, kam ir bezdarbnieka statuss zin, ja neatzīmējas mēneša laikā, tad no uzskaites tiek noņemts.
Tieši tāpēc eurostatā http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=teilm020&language=en Latvijai martā ir 22.3% bezdarbnieku.

+1
0
Atbildēt

0

sandakivleniece 27.05.2010. 08.52

100.pantā uzjautāju Augulim vai pieaug arī darba vietu skaits, bet uz to viņš neatbildēja. Tātad viņi tur jūsmo tikai par vienu bilances pusi. Noklusēšana arī ir batons.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu