Saeimā tiekas Šķēle un Lembergs • IR.lv

Saeimā tiekas Šķēle un Lembergs

93
Raitis Plauks, Dāvis Valbaks, F64
Indra Sprance

Īsajā sarunā apspriesta ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtība

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle trešdien Saeimas TP frakcijas telpās tikās ar smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, novēroja Ir.lv. Šķēle neslēpj, ka apsprieduši ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtību, kurā paredzēts gan balsojums par Satversmes tiesas (ST) tiesneša amata kandidātēm, gan par iekšlietu ministres demisijas pieprasījumu.

Kā novēroja Ir.lv, saruna bija īsa. Lembergs uz to ieradās ātrāk, kad Šķēle vēl nebija uz vietas. Pēc īsa brīža, kad atnāca TP līderis, notika īsa saruna.

Pēc tās Lembergs aizsteidzās uz Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakciju. Uz Ir.lv jautājumu, par ko viņš runājis ar Šķēli, Lembergs atbildēja: “Par silto laiku.”

Šķēle pēc tikšanās Ir.lv sacīja, ka ar Lembergu pārrunāta ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtība. Vaicāts, kādēļ viņš tiekas ar Lembergu, nevis ZZS frakciju, Šķēle sacīja – šodien ziņās dzirdējis, ka Lembergs esot Latvijā ļoti populārs cilvēks. Taču TP līderis labprāt tiktos arī ar ZZS un citām Saeimas frakcijām.

Kā novēroja Ir.lv, Lembergs trešdien Saeimā īsu brīdi tikās arī ar apvienības “Saskaņas centrs” frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču. Neoficiāla informācija liecina, ka šajā sarunā apspriests gan jautājums par Mūrnieces demisiju, gan opozīcijas centieniem panākt, lai nākamā gada budžets Saeimā tiktu iesniegts līdz vēlēšanām. Lai arī ZZS līdz šim atbalstījusi valdību, apvienība vairākkārt paudusi viedokli, ka budžeta nepopulārajiem lēmumiem būtu jābūt zināmiem pirms vēlēšanām. Kā ziņots, Saeima jau vienreiz noraidīja ierosinājumu noteikt steidzīgu budžeta sagatavošanu un iesniegšanu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeimā notiks balsojums par Satversmes tiesnešu apstiprināšanu. Šim amatam TP izvirzījusi frakcijas vadītāju Vinetu Muižnieci, bet “Vienotība” – ST padomnieci, Latvijas Universitātes mācībspēku Silviju Meieri.

Saeimai ceturtdien būs jāskata arī demisijas pieprasījums iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), kura iniciatore ir TP. Tuvākajā laikā deputātiem būs jābalso par Latvijas Bankas padomes locekļiem, kur vienai vakancei izvirzīts iepriekš ar Lemberga ietekmes lokā esošo ''Latvijas kuģniecību'' saistīts advokāts.

Neoficiāla informācija liecina, ka tā dēvēto oligarhu, kā arī Lemberga un Urbanoviča sarunās pārrunāti arī ceturtdien parlamentā izskatāmie grozījumi kredītiestāžu likumā, īpaši SC priekšlikumi, kuru pieņemšana liegtu īstenot “Parex” restrukurizācijas plānu, jo neatļautu bankas sadalīšanu tā sauktajā labajā un sliktajā.

Komentāri (93)

andrisskrastins 19.05.2010. 12.53

Es ļoti ceru, ka pietiks saprāta, lai Muižniece tomēr pie tā amata netiktu. Jo lai nu kas ir slikti, bet viens cinisks grābējpolitiķis par tiesnesi – sargi Dievs Latviju.

+25
-2
Atbildēt

7

    Rolands Ozoliòð > andrisskrastins 19.05.2010. 12.56

    Muizniece ir viena no nopietnakajaam un sakariigakajaam politikeem. Taapeec lai Dievs dod ka vina tiktu ieveleeta. Jo pietiek jau JL ielikteni nekaa nedariitaaji

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > andrisskrastins 19.05.2010. 14.16

    Milaa betija ja tev ka snepatiik nu vari nenakt saja lapaa un nelasiit nekaa;-)
    Taa tacu ir briiva izvele;-)
    Ej drosi JL lapinaa un godini vinus visus un cel gaisaa :-)
    Es atskiriiba ano jums protu pienemt gan pozitiivo gan negatiivo.Un atskiriigu viedokli;-)
    Bet juus te to vien gaidat ka JL izsadzeeji tik godinati.Taa nu nebuus.Ir arii savadak domajosie.Un pamazam to paldies Dievam klust aizvien vairak.Un ceru un ticu ka velesanu dienaa tas buus ipasi pamanams.Un JL ar sarkano Aboltinu ar asaram aiztiisies no saeimas nama ;-)
    Taa luuk

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Rolands Ozoliòð > andrisskrastins 19.05.2010. 13.08

    Nee Muizniece tomeer sakariigaka;-) KO tad es tads melns un maizins , vienkars veleetajs ;-)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 19.05.2010. 14.47

    Tev tak patīk izzadzēji. To tak tu jau augstāk paskaidroji, ka labprāt par viņu naudiņu zaļi padzīvotu un kādas tik nelikumības vēl pastrādātu:))
    Tad jau tas, ka vērsies pret Jauno laiku ir nevis viņiem nopēlums, bet tieši uzslava.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > andrisskrastins 19.05.2010. 13.28

    nē, šis vienkāršais vēlētājs pat uzjautrināt nav spējīgs.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 19.05.2010. 13.34

    Jā, vairs nē, jo nevar tak par vienu un to pašu anekdoti smieties katru dienu.:(

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > andrisskrastins 19.05.2010. 13.02

    Tad jau labāk tevi, kā Muižnieci, tu vēl sakarīgāks.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

terauds123 19.05.2010. 12.56

Andris.: eu..Aivar..Dzirdēji?.Jūrmalā Raimi paņēmuši.. Aivars:…Tpu uz tevi!..njekarkai..nepiesauc nelaimi!!! Andris: Jā bet,kur lai es tagad vēl kādu kretīnu atrodu?..:(

+23
-1
Atbildēt

0

Sanita Jemberga 19.05.2010. 16.02

Varbūt tikai šķiet, ka Lemberga un Šķēles versijas par to, kāpēc abi šodien Saeimā tikušies, atšķiras. Proti, Lembergs saticies ar Šķēli, lai parunātu „par silto laiku”, bet Šķēle saticies ar Lembergu, lai parunātu par ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtību, jo šodien ziņās dzirdējis, ka Lembergs esot Latvijā ļoti populārs cilvēks.
Tiesa, parakņājoties pa pēdējo gadu Latvijas cilvēku popularitātes topiem, augšgalā var atrast daudz ko citu, bet ne Lembergu. Taču mēs, protams, nezinām, vai ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtību Šķēle jau iepriekš nav apspriedis arī ar Aishu, Sandi Ozoliņu vai Aneti Jēkabsoni-Žagotu (starp citu, kā esam jau līdz apnikumam ievērojuši – tieši viņa un nevis Lembergs, ir izraudzīta par Actimel reklāmas seju Latvijā).
Turklāt mēs arī nezinām, vai stāstot par to, ko šodien ir dzirdējis pa radio, Šķēle nav vēlējies izcelt tieši vārdu „radio”. Un tādā gadījumā Lemberga teksts: „Par silto laiku” jau sāk vismaz mazliet atgādināt „Virs visas Spānijas skaidras debesis”.
Taču vēl nebaidīsimies, jo ļoti iespējams, Šķēles un Lemberga īsā saruna Saeimā bija šāda (balstoties uz abu kungu ir.lv sniegto informāciju un pieņemot, ka neviens no abiem nemānās).
Lembergs: – Silts laiks.
Šķēle: – Bet ceturtdien?
Tādejādi, lai uzzinātu par Vinetas Muižnieces izredzēm kļūt par Satversmes tiesnesi, varbūt atliek ieskatīties meteo.lv. Tur teikts: „ Sākot no ceturtdienas virs Latvijas atmosfēras spiediens paaugstināsies un laiks uzlabosies – nokrišņi mitēsies, dienas būs saulainas, vējš pierims, tomēr joprojām tas saglabāsies no jūras puses”.

+20
-2
Atbildēt

2

    reiznieks > Sanita Jemberga 19.05.2010. 19.27

    Nepiekritīšu, kādu laiku atpakaļ, ja nemaldos, TVNET bija aptauja – ko jūs vēlaties redzēt premjera krēslā, un Lembergs tur bija 1.vietā.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    v-auto > Sanita Jemberga 19.05.2010. 17.01

    Kaadi veel tur topi, tas ka #ir shodien un katru dienu piemin Lembergu, arii ir popularitaate. Pashi vien to radaat. Paskaitiet, cik reizes piemineets Gulbis, cik ventspilnieks kaut peedeejaa meenesha laikaa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu