LIC arī administrācijai piemaksā par darbu īpašos apstākļos • IR.lv

LIC arī administrācijai piemaksā par darbu īpašos apstākļos

28
Kaspars Krafts, F64

Valsts kontrole jau 2008.gadā Infektoloģijas centrā atklāja nelikumīgas piemaksas un prēmijas

Neņemot vērā valstī noteikto taupības režīmu Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC), ko tagad atkal vada bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), pērnā gada oktobrī saviem darbiniekiem izmaksājis piemaksu par darbu īpašos apstākļos, to skaitā, kas saņēmuši piemaksas, ir arī administrācijas darbinieki, noskaidrojis laikraksts Diena.

“Var saprast, ka darbs īpašos apstākļos ir, piemēram, mediķim ar HIV pacientiem, bet kādi īpaši apstākļi ir administrācijas darbiniekiem?” jautā valsts kontroliere Inguna Sudraba, norādot, ka šīs piemaksas varētu būt veids, kā paaugstināt algas.

Infektoloģijas centrs Valsts kontrolei gan skaidrojis, ka, piemēram, daļa administrācijas darbinieku piemaksas pagājušā gada beigās saņēmuši, jo darbinieki veikuši pienākumus nodaļā, kurās ārstējas personas ar HIV un infekcijas slimībām.

LIC sabiedrisko attiecību pārstāve Liene Johansone laikrakstam uzsver, ka no Valsts kontroles nav saņemtas norādes par pārkāpumiem, bet ieteikums pārskatīt piemaksas par darbu īpašos apstākļos.

Diena atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad centrs pieķerts šķērdējam naudu – arī 2008.gada nogalē, kad premjers jau bija aizliedzis valsts iestādēm izmaksāt prēmijas, Infektoloģijas centrs, kā to atklāja Valsts kontrole, atlīdzībās, piemaksās un prēmijās darbiniekiem nelikumīgi izmaksāja 153 515 latu.

Komentāri (28)

mary75 18.05.2010. 08.54

Kāpēc lai nepiemaksā un kāpēc lai nedara absolūti visu, kas tik ienāk prātā, ja draudzene Iekšlietu ministrs?
Kā savādāk lai izskaidro Rozentāles atjaunošanu amatā ar Mūrnieces pavēli pēc tam, kad Rozentāle faktiski tika pieķerta 10 miļjonu zādzības mēģinājumā, parakstīja līgumu par 200miļj. vērtu Stradiņu rekonstrukciju(zelta tilts un stikla šķūnis atpūšas), nemaz nerunājot par citiem “sīkumiem”?
Mūrnieces taisnošanās, ka “nav zinājusi” liek vēl vairāk apšaubīt viņas atbilstību amatam.
Nu ja, nav jau laika izmeklēt, kā tad tie liekie 10 miļjoni tur gadijās, jāķer Neo un jābiedē žurnalisti, un tagad jāatrod kaut vai kas, lai attaisnotu nelikumīgu kratīšanu un datora konfiskāciju, mums valstī patreiz šis te ir svarīgākais un bīstamākais noziegums – kvaukšķi uzdrīkstējās iebāzt degunu “elites” lauciņā, daudziem nepatīk.

+16
-3
Atbildēt

7

    Ģirtmens > mary75 18.05.2010. 15.29

    JL uz priekšu, tie ir tie godiigaaakie ……….. zagli ir visi !!!!!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 18.05.2010. 11.23

    Kāda tur vendeta, Mūrniece nevelk, un tas ir skaidrs katram, un gremdē Vienotību.
    Pie kam visvairāk sajūsmina viņas absolūtais nekritiskums, paštaisnums, cietpaurība un sava resora interešu aizstāvēša, nevis vēlme noskaidrot patiesību, un viņas absolūtā neizpratne, kā funkcionē spēka struktūras demokrātijās.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 18.05.2010. 14.08

    Ideāls kandidāts Ves. ministra amatam bija Auders.
    Un taisni tāpēc viņu noēda, jo viņš taisijās visu to leiputriju un naudas kāšanu no valsts likvidēt, ja kāds bija jātiesā par kukuļņemšanu, jāsāk bija nevis no viņa, bet no Zatlera.
    Un, par to jau arī runāju, ka Mūrniece nedrīkstēja atjaunot amatā Rozentāli, un nesaprotu, kā tā varēja palikt karājoties gaisā tie 10 miļjoni, un netiek nekas meklēts, tai pat laikā visa uzmanība Poikānam un Naglei.
    Un meklēt idealus vai kaut vai pieņemamus kandidātus nav mans uzdevums, lai to dara attiecīga partija, saprotu jau, ka līdz vēlēšanām viss tas ir pagaidu variants, bet, vai tad tāpēc Mūrniecei jābūt ārpus kritikas, ka nav ko likt vietā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 18.05.2010. 09.57

    Man arī nezin kāpēc liekas, ka Mūrnieces īstā vieta faktiski ir TP!
    Atceros viņas koķetēšanu ar Kalvīti, ordeņa piešķiršanas mēģinājumu tikai Segliņam un tad vēl tās izdarības, lai grautu JL ! domāju, ka Linda Mūrniece varētu pāriet uz TP! tur viņai ir īstā vieta, it sevišķi ņemot vērā pēdējos notikumus ap NEO! Bez tam viņai draugos ir ne jau tikai Rozentāle, bet arī zirgu mīļotājs Veldre no TP!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 18.05.2010. 10.34

    Nu un ka vairs nevadīja??? Ja tavs priekšnieks aiziet par ministru uz to pašu nozari, vai tā nav liela zaļā gaisma?:) Viens zvans un viss ok!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva > mary75 18.05.2010. 12.22

    Tad Rozentāle bija labāka?

    Vai Jums ir ilustrācijas tik krasai Mūrnieces kritikai? Un Jūsu ideālais kamdidāts Mūrnieces vietā? Kurš tas būtu?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 18.05.2010. 09.56

    Dzeri, es saprotu, tā tāda personiska vendetta, bet ja nemaldos, Rozentāle pagājušā gada oktobrī nebija vairs LIC vadītāja, un ja turamies pie faktiem, tad bija kaut kādas likuma normas, kas nemaz tā neļāva neatjaunot Rozentāli darbā (kaut kādas viltības ar līgumiem).

    Piekrītu gan, ka Mūrniece darīja maz, lai to izskaidrotu. Ir skaidrs, ka viņa nevelk vairs kā ministre. Nebūtu mazākuma valdība, es pat domāju, ka viņa labprāt atkāptos. Šobrīd atkāpšanās nozīmēs to, ka kāds ministrs atkal smuki dabūs skraidīt pa abām ministrijām :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dro 18.05.2010. 10.11

Lai kāda būtu Mūrniece, tomēr, ko gan jūs varat viņai pārmest NEO lietā? Par LIC pecisk jau atbildēja.

+7
-2
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 18.05.2010. 10.38

Piekritīsiet, ka mums ir mega daudz dažādu valsts iestāžu, taču nevienai nav tieši definēts uzraudzība pār valsts naudas izlietojumu. PSRS laikos no OBHSS baidījās kā no mēra. Kas tagad- neviens ne par ko neatbild- kā jau minēja DZERIS, viss ir sakārtots:)

+3
0
Atbildēt

1

    disassociative > Elīna Barkovska 18.05.2010. 10.52

    OBHSS šobrīd Latvijā būtu trāpījums desmitniekā. Un vadīt šo iestādi varētu vai nu Juta Strīķe vai Linda Mūrniece. Ja vēl šo iestādi uztaisītu pakļautu tikai Valsts Kontrolei un neviena politiķa nekur pa vidu, būtu miljons. Pie tam vajadzētu likumus norediģēt tā, ka OBHSS drīkst strādāt arī ar pēdējo 10 gadu notikumiem, ne tikai no dibināšanas dienas. Varu iedomāties, kas darītos lidostā pēc šādas iestādes izveidošanas.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu