Pēc uzbrukuma karikatūrists Vilks pametis māju • IR.lv

Pēc uzbrukuma karikatūrists Vilks pametis māju

7
AFP/LETA

Nedēļas nogalē uzbrukts mākslinieka Lāša Vilka mājai, policija aizturējusi divus vīriešus

Uzbrukums Vilka mājai Nīhamnslēges ciematā notika agrā sestdienas rītā, atsaucoties uz laikrakstu "The Local", ziņo LETA-AFP. Mājai izsisti vairāki logi un tā nedaudz apdegusi, kā arī pie ēkas atrastas ar degvielu piepildītas plastmasas pudeles. Pats mākslinieks tajā laikā neatradās mājās.

Aizdomās par uzbrukuma veikšanu aizturēts 21 gadus vecs vīrietis, kas uz dzīvi Zviedrijā pārcēlies no Kosovas, aizturēts arī 19 gadus vecs vīrietis, kurš piedalījies uzbrukumā.

Vilks aģentūrai AFP sacīja, ka nevēlas pārspīlēt uzbrukuma nozīmīgumu, taču ievēros piesardzību. "Man kādu laiku nāksies slēpties, kas, pēc manām domām, ir pamatoti. Es varbūt varu uzturēties mājā dienā, bet gulēt man laikam nāksies citur,” sacīja Vilks.

Pēdējās nedēļās latviešu izcelsmes Zviedrijas mākslinieks Vilks piedzīvojis vairākus uzbrukumus. Kā jau ziņots, pagājušo otrdien viņam uzbrukts lekcijas laikā Upsalas universitātē, kā arī uzlauzta viņa interneta vietne.

Vilks iepriekš saņēmis daudzus nāves draudus saistībā ar pravieša Muhameda karikatūrām. Vilks 2007.gadā radīja karikatūru sēriju, kurā pravietis Muhameds attēlots ar suņa ķermeni.

Komentāri (7)

elexusbet 09.01.2022. 11.51

Pēc uzbrukuma karikatūrists Vilks pametis māju

https://www.rvu.edu/ut/plan-listen-get-help-emergency-planning-2/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu