Daile pievelk ar oriģinalitāti un bohēmu • IR.lv

Daile pievelk ar oriģinalitāti un bohēmu

32
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pirmo reizi Muzeju naktī atvērtais teātris aizrauj ar rekvizītu izmēģināšanu un dziedāšanu

”Možuma eliksīrs”, ”ābolu naktsmaize”, ”pavasara veselības salāti” kafejnīcā un līksms jauno aktieru pulks piesaistīja neplānoti daudz apmeklētāju pirmo reizi Muzeju naktī atvērtajam Dailes teātrim.

Tā kā Daile atrodas tālāk no Rīgas centra muzejiem, tad te cilvēki bija aicināti izbaudīt nesteidzīgu atpūtu un bohēmisku teātra atmosfēru. Jaunie skatuves meistari Lauris Dzelzītis, Kristaps Rasims, Kārlis Freimanis un Gints Andžāns kopā ar grupu ”Into One” izskandināja Dailes teātra izrāžu dziesmas, parūpējoties par citur neatkārtojamu programmu. Kuplā skaitā sanākušie viesi to prata novērtēt, dziedot līdzi pazīstamākās dziesmas un izmēģinot dejas soli kopā ar jaunajiem aktieriem un Lielo Brūno lāci, kas bija iemaldījies teātrī un iesaistījās izklaidēs.

Apmeklētājiem bija iespēja izmēģināt izrāžu rekvizītus un apskatīt Gunāra Janaiša fotoizstādi. Kā novēroja Ir.lv, vairākums izrādīja īpašu interesi par rekvizītu ekspozīciju ”3D – Dievs. Daba. Darbs”, izmēģināja trenažieri no izrādes ”Penelope un Diks”, iegrieza vēja mašīnu un cilāja virs galvas milzīgos akmeņus no izrādes ”Runcis zābakos”. Mazākie teātra skatītāji izpriecājās Kāju pūtinātavā, šūpojās šūpuļkrēslā un izsēdējās visos izrāžu ”sēžamajos”.
Viesi cītīgi izmantoja iespēju piedalīties izlozē, kur, atbildot uz trijiem jautājumiem par rekvizītu ekspozīciju, varēja laimēt ielūgumu uz Dailes teātra sezonas noslēguma izrādi ”Gaisa grābekļi” Siguldā.

Kā Ir.lv sacīja Dailes teātra darbinieki, par apmeklētāju lielo skaitu viņi ir patīkami pārsteigti. Nākamgad apmeklētājiem varētu tikt atvērta arī teātra Lielā zāle, kurai šogad pieeja ir liegta, jo svētdienas rītā tajā notiek izrāde.

Sestdien vakarā visā Latvijā ikgadējā starptautiskajā akcijā Muzeju nakts piedalījās 112 muzeji un citas citas apskates vietas, kopskaitā ap 200, vēstī aģentūra LETA. Pirmo reizi šādi apmeklētājus uzņēma Latvijas Banka, vairāki teātri, Rīgas pils, koncertzāles, bibliotēkas, grāmatnīcas. Starp pasākumu vietām bija arī Rīgas Latviešu biedrības nams, Berga bazārs, klubs "Nabaklab", Saeimas ēka.

Komentāri (32)

Ilze 17.05.2010. 11.13

Man arī bija liels prieks par Daili. Tur iegriezos jau ejot uz mājām, kad nogurums lika par sevi manīt, bet atmosfēra bija super :) Paldies jaunajiem aktieriem. malači!

Patika arī, ka Nacionālais teātris bija piedomājis. Domājams Kaimiņš, kurš aktīvi dauzīja sevi ar pirtslotām, atmiņā paliks daudziem, vai Neimanis ar disko platēm :D

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu