Liepiņš: ja ir idejas, tad ir perspektīvas • IR.lv

Liepiņš: ja ir idejas, tad ir perspektīvas

9
Jānis Saliņš, F64

Pirmā nacionālā komercradio dibinātājs vērtē jaunās stacijas “Revolūcija” iespējas

Ja ir idejas, tad ir perspektīvas, – īsi saka pirmās Latvijas komercradio stacijas Radio SWH dibinātājs komponists Zigmars Liepiņš, lūgts novērtēt jaundibināmās bijušo SWH dīdžeju Māra Žigata, Arta Volfa, Toma Grēviņa un Egona Reitera radio stacijas panākumu iespējas.

Liepiņa veidotais Radio SWH joprojām ir starp nozares līderiem, taču uz jautājumu par paša iespējamo finansiālo līdzdalību jaunajā projektā “Revolūcija” viņš vien nosaka: “Tās ir baumas, uz kurām es neuzskatu par vajadzīgu atbildēt!”

“Pietiekami ambiciozs ir projekts pēc tā, kā tas pozicionēts. To, ko viņi saka par jaunu mediju, būtībā ir tas pats, ko es sacīju pirms trijiem gadiem, pirms beidzu savu darbību Radio SWH. Es biju to iedomājies kā turpinājumu,” atzīstas Liepiņš, komentējot publiski zināmo informāciju par jauno projektu.

Bijušais radio vadītājs ir pārliecināts, ka šī medija nākotne ir cieši saistīta ar televīziju, bet ne burtiskā nozīmē: “Radio kā televīzija – nevis, lai redzētu, kā dīdžejs sēž pie pults, bet veidotu raidījumus, kas ir gan redzami, gan dzirdami un vairāk saistīti ar diskusijām. Tas televīzijā ir diezgan garlaicīgs pasākums, jo redz tikai galvas. Televīzijas formāts ir sporta un mākslas lietas, kas veido programmas saturu.” Pēc nozares lietpratēja domām, televīzijas kanālā pausts viedoklis, piemēram, par tautsaimniecību, labāk būtu atspoguļojams radio, un paralēli intervija būtu skatāma kādā digitālās televīzijas kanālā vai internetā.

Intervijā žurnālam Kas Jauns Reitera paustais par nestrādāšanu pēc formulas, bet gan radoši sakrīt ar Liepiņa teikto, ka, iespējams, radio nākotne pieder stacijām, kuru formāts nebūs tik cieši noteikts. “Protams, apmēram būs aprunātas robežas, bet ne tik pilnīgi datorizēti, ka nevar ne pa labi, ne pa kreisi.”

Kā iespējamo mīnusu Liepiņš min ažiotāžu ap jaunās radio stacijas veidošanos. Viņš  pieļauj – varētu gadīties, ka laika posms no kampaņas sākuma līdz radio atvēršanai būs par garu. Otrs risks, kas varētu traucēt: “Nav jau uzstādījuma. Tas ir liels jautājums, vai viņi tikai mūziku atskaņos, vai tas būs uz runāšanu orientēts radio, vai tās būs diskusijas, vai tas būs politisks uzstādījums, vai tas būs alternatīvs radio…” Visumā tomēr Liepiņš atbalsta iniciatīvu šajā “ambiciozajā projektā” un novēl, lai tas izdotos.

Komponists uzskata, ka šajā situācijā Radio SWH noteikti nebūs ieguvējs, jo sevišķi pazaudējot vairākus nozīmīgus cilvēkus. “Tie nav tikai četri dīdžeji, kas pamet radio, te ir runa par 12–13 cilvēkiem, iespējams, pat vairāk. Tur ir administrācijas un reklāmas darbinieki, kuri droši vien domās, uz kuru pusi iet. Būtībā Radio SWH sadalās divās grupās – tas jau ir noticis.”

Kā vēsta portāls db.lv, jaunais radio, kura veidošanā piedalās bijušie Radio SWH dīdžeji Volfs, Žigats, Reiters un Grēviņš, visticamāk, raidīs visā Latvijā.

Lielāku rakstu par jauno radio staciju var lasīt žurnālā Ir.

Komentāri (9)

Aivars Vilkaste 13.05.2010. 12.46

Žēl, ka SWH, pēc 17 gadu pastāvēšanas, sāk stipri novīst. Vienīgais, kas viņiem vēl palicis, ir BB Brokastis. Busulis ir pilnīga katastrofa, un arī Rutulis vairāk iederētos LR2.

+9
0
Atbildēt

0

LolitaOzolina 13.05.2010. 12.07

Ūdens sakustēšanās Latvijas radio nozarē ir pat ļoti vēlama un apsveicama, tāpat par Grēviņa, Reitera, Volfa un Žigata profesionālajām spējām nav nekādu šaubu. Bažīgu gan dara tas, vai projekts tiešām būs dzīvotspējīgs ilgtermiņā un spēs noturēt kvalitātes latiņu (t.i. nesāksies pakāpeniska satura degradācija, kā tas notika ar Radio SWH). Kā jau pagājušajā nedēļā izteicos blogā, kvalitāte un reitingi ļoti bieži neiet roku rokā un tas, savukārt, nozīmē problēmas ar reklāmdevējiem.
Ceru arī, ka atvērtības princips tiešām tiks īstenots, ļaujot dažādos līmeņos līdzdarboties ikvienam interesentam ar idejām. Ja gala produkts izklausīsies kaut uz pusi tik labi kā, piemēram, BBC 6 Music, Latvijas sabiedrība būs ieguvusi ļoti daudz.

+5
0
Atbildēt

0

Ieva 13.05.2010. 12.46

piekrītu Liepiņam. Revolūcijas džeku pozīcija ir – “viss būs forši, jo mēs esam forši”. Jā, viņi ir profesionāli dīdžeji, māk strādāt radio, bet arī no labiem ķieģeliem var uzbūvēt šķibu škūniti, ja nav plāna un pat idejas, ko tad īsti grib uzbūvēt. Te “odziņas” videorullīšos nelīdzēs.

Bet IR, šķiet, pamatu adrada, cerams ka revolūcijai ar tāds būs. Lai veicas! Svaigas skaņas ir vajadzīgas!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu