Dailes mākslinieciskais vadītājs būs scenogrāfs • IR.lv

Dailes mākslinieciskais vadītājs būs scenogrāfs

28
Dailes teātris
Pauls Bankovskis

Par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju kļuvis teātra galvenais mākslinieks Mārtiņš Vilkārsis

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs no 12.maija ir tā līdzšinējais galvenais mākslinieks Mārtiņš Vilkārsis. Fakts, ka par teātra māksliniecisko vadītāju kļūst scenogrāfs, Latvijas teātra jomā uzskatāms teju par unikālu, taču saskan ar teātra direktora Andra Vītola iepriekš sacīto, ka par jauno teātra māksliniecisko vadītāju ir “maz izredžu kļūt kādam režisoram”.

Mārtiņš Vilkārsis Dailes teātrī strādā no 2001.gada kā reklāmas mākslinieks un scenogrāfs, no 2007.gada – kā galvenais mākslinieks. Dizaingrafiķa diplomu viņš ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā profesora Aleksandra Dembo dizaingrafikas meistardarbnīcā 1995.gadā, scenogrāfa diplomu – profesora Andra Freiberga scenogrāfijas meistardarbnīcā 2001.gadā.

Mārtiņš Vilkārsis veidojis scenogrāfijas gandrīz visos Latvijas profesionālajos teātros, strādājis arī ārvalstīs. Par scenogrāfijām viņš vairākkārt saņēmis “Spēlmaņu nakts” balvu kā Gada scenogrāfs, kā arī laikraksta “Diena” kultūras gada balvu.

Līdz 2009.gadam Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs bija režisors Mihails Gruzdovs.

Komentāri (28)

raivis 13.05.2010. 11.22

Manuprāt, Vilkārsis ir gudrs cilvēks un izcils scenogrāfs, vienīgi pēdējos gados strādā mazliet par daudz, kas nozīmē štampu iezagšanos viņa darbos.

DT mākslinieciskajam vadītājam priekšā stāv grūts darbs, jo šīs sezonas mākslinieciskais līmenis ir vienkārši traģisks. Dailei jāpieņem lēmums, kurp doties tālāk, jo līferēšana starp it kā mākslu, it kā izklaidi ne pie kā laba nenoved.

+1
0
Atbildēt

0

Ieva 13.05.2010. 11.08

ja jau veterinārs varēja būt aizsardzības minitrs, tad scenogrāfs par māksliniecisko vadītāju ir pavisam loģiski.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu