Balsojumam virza gan Muižnieci, gan Meieri • IR.lv

Balsojumam virza gan Muižnieci, gan Meieri

31
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Saeimai būs jābalso par abām ST tiesneša amata kandidātēm – gan TP un LPP/LC virzīto Muižnieci, gan “Vienotības” kandidāti Meieri

Saeimas Juridiskā komisija trešdien nolēma virzīt balsošanai Saeimā abas izvirzītās Satversmes tiesas (ST) tiesneša amata kandidātes – “Vienotības” virzīto Silviju Meieri un Tautas partijas un LPP/LC virzīto Saeimas deputāti, TP frakcijas vadītāju Vinetu Muižnieci.

Kā trešdien atzina Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, līdz šim bijusi dažāda prakse, kā komisija rīkojas, ja uz Satversmes tiesas tiesneša amatu tiek izvirzīti vairāki kandidāti. Deputāti vienojās, ka komisijā par šo jautājumu nebalsos, to atstājot parlamenta ziņā. Saeima par šo jautājumu lems 20.maijā aizklātā basojumā ar vēlēšanu zīmēm.

Abas kandidātes trešdien deputātiem apliecināja, ka atbilst visām likumā noteiktajām prasībām Satversmes tiesas tiesneša amatam. Meiere pēc komisijas sēdes žurnālistiem atzina, ka pašreizējos apstākļos grūti prognozēt Saeimas balsojuma rezultātus. Ja Saeima viņas kandidatūru noraidīs, “es nejutīšos sakauta, turpināšu darboties tai jomā, kurā esmu.”

Satversmes tiesneša vieta būs vakanta, jo beidzas pilnvaru termiņš līdzšinējam tiesnesim Jurim Jelāginam.

Komentāri (31)

mary75 12.05.2010. 11.01

Lielāku absurdu, ka liekule, mele, šķēles un Grūtupa istabene Muižniece ST pat iedomāties grūti.
ST politizējis jau Kūtris, ar saviem bezatbildīgiem un populistiskiem paziņojumiem un lēmumiem, ja tur būs vēl Muižniece, šī te institūcuija tiks degradēta neatgriezeniski.
Viss, kur iekļust šīs te smirdīgās TP baktērijas, sāk pūt un smirdēt.

+16
0
Atbildēt

0

mincitis888 12.05.2010. 12.31

Mižniece ir lišķības, melu un demagoģijas etalons, pēc visa ,ko šī ma-ita sastrādājusi, varētu rakstīt memuārus par deputātu zemiskumu un pretvalstisku darbību-partijas interesēs komisijās aizturēti likumi, un otrādi, kad ir vajadzība izbīdīs da jebko, pie kam acīs skatīdamies tiks melots visai Latvijai, ka tik strādāts! Pēdējā balsojumā par maizīti meitene riktīgi samelojās, sakot, ka tp allaž izpilda solījumus, uz ko lagzdinsh pameta šo melīgo kantori…pat viņš, cilvis, kas tautai, kā sacīt jāsaka- ieliek, pat viņš neizturēja šo vājprāta demagoģiju un melus!
Un kur vēl tā nenormālā pazemība bārdainim…tas jau ir kaut kas starp bailēm un trakumu-pilnīga bezierunu paklausība! Tik ļoti iebiedēts un lišķīgs cilvēks nevar kandidēt ST .

+11
0
Atbildēt

2

    ilmisimo > mincitis888 13.05.2010. 06.15

    as jau ir kaut kas starp bailēm un trakumu”‘…as jau ir kaut kas starp bailēm un trakumu…”

    Kāpēc “”starp””?

    Viens otru jau neizslēdz.Komplementārais princips.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilona_bulane > mincitis888 12.05.2010. 19.59

    precīzi!!!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 12.05.2010. 11.05

TP funkcionāri jūt, ka nu vairs nebūs pie siles un nu meklē siltu vietiņu. Muižniece taukmūļiem vienmēr ir bijusi intrigu vidū, vai pat tās pati ir vārījusi. Man kaut kā Muižniece nu galīgi neasociējas ar Satversmes tiesu.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu