Līsbeta Salandere elektroniskā formātā • IR.lv

Līsbeta Salandere elektroniskā formātā

17

Pērn par Eiropā populārāko rakstnieku kļuvušā zviedru romānu autora un žurnālista Stīga Lārsona (1954-2004) triloģijas “Millenium” otrais romāns “Meitene, kas spēlējās ar ugunu” latviešu valodā izdots elektroniskās grāmatas jeb e-grāmatas formātā (apgāds “Zvaigzne ABC”). Papīra jeb tradicionālās grāmatas formātā tas iznāks maija beigās. 

Tāpat kā triloģijas pirmajā romānā, arī “Meitenē, kas spēlējas ar uguni” turpina darboties “meitene ar pūķa tetovējumu” – Līsbeta Salandere, kas uzskata, ka “nevainīgo nav, ir tikai dažādas atbildības pakāpes”.

Pēc tam, kad Zviedriju satricina trīs nežēlīgas slepkavības, aizdomas krīt tieši uz Līsbetu, kura ir atgriezusies Zviedrijā pēc ilgas uzturēšanās ārzemēs. Viņa ir ļoti bagāta, bet pavisam vientuļa. Līsbeta Salandere nolemj uz visiem laikiem nokārtot rēķinus ar pagātni un sodīt tos, kas pelnījuši sodu. Taču policija sāk viņas medības.

Žurnālists Mīkaels Blumkvists netic Līsbetas vainai un uzsāk pats savu izmeklēšanu, lai atrastu īsto slepkavu. Viņš atklāj tumšus notikumus Līsbetas pagātnē. Pēdas ved pie kāda noslēpumaina vīrieša, no kura visi baidās. Līsbetai Salanderei ar viņu ir kārtojami īpaši rēķini.

Mīkaela Blumkvista un Līsbetas Salanderes ceļi atkal krustojas.

Grāmatas elektronisko versiju iespējams lasīt, izmantojot vai nu kādu no e-grāmatu lasīšanas ierīcēm vai datorprogrammā Adobe Digital Editions. 

 

Komentāri (17)

raivis 12.05.2010. 15.21

Cik labi, ka te kā ierīce nav minēts diena.lv nemitīgi aprakstītais “e-grāmatu lasītājs”! Prasās atkal pēc jauna vārda latviešu valodā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu