Pāvests: baznīcu soda pašas grēki • IR.lv

Pāvests: baznīcu soda pašas grēki

10
AFP/LETA

Šobrīd vissmagākais sods nāk nevis no ārpuses, bet gan par baznīcas pašas grēkiem, atzinis  Romas pāvests Benedikts XVI

Baznīcai "smagākais sods" nāk "par pašas grēkiem", otrdien uzsākot četru dienu vizīti Portugālē, atzinis Romas pāvests Benedikts XVI, vēsta LETA/AFP. Benedikta vizīti aizēno apsūdzības, ka baznīcas institūcijas gadiem ilgi slēpušas ziņas par pedofilijas gadījumiem.

Norādot uz pedofilijas skandālu vilni, kas pāršalcis katoļu baznīcas gan Eiropā, gan ASV, pāvests sacīja, ka "šobrīd vissmagākais sods nāk nevis no ārpuses, bet gan par baznīcas pašas grēkiem". Sarunājoties ar žurnālistiem ceļā no Romas uz Lisabonu, 83 gadus vecais pāvests arī uzsvēra, ka baznīcas piedošana nevar aizstāt nepieciešamību viest taisnību pedofilijas upuru vārdā. Romas katoļu baznīcai ir "dziļa nepieciešamība iemācīties piedošanu un arī nepieciešamību viest taisnību".

Lisabonas lidostā augsto viesi sagaidīja Portugāles prezidents Anibals Kavaku Silva ar kundzi Mariju. Silva sveica pāvestu "brīvā Portugālē", kuras iedzīvotāji "tiecas atzīt dažādības vērtību". Silvam pēc dažām dienām jāpieņem lēmums, vai parakstīt parlamenta pieņemto likumprojektu, ar kuru Portugāle kļūtu par sesto valsti Eiropā, kur atļautas viendzimuma laulības.

Komentāri (10)

Lauris 11.05.2010. 17.12

Tā vietā, lai mīlētu un mīlētos ar sievieti, katoļi izliekas, ka mīl Dievu un mīlējas ar zēniem! Kaut kas tajā viss stipri ir greizi, bet tā nav mana problēma… Es savus bērnus melnsvārču tuvumā neesmu laidis.

+11
-3
Atbildēt

1

    sandakivleniece > Lauris 12.05.2010. 12.01

    Jasargās gan. Kas pats sevi nesargās, to dievs ar nesargās:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Kristaps O. 11.05.2010. 16.15

Izrādās, pat Racingeru kādreiz prātīga doma apgaismo

+7
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > Kristaps O. 11.05.2010. 21.31

    Toties Pujātu apgaismo tikai paša izdomāta patiesība.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

IneseT 11.05.2010. 17.07

mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu