Notiesā bijušo Jūrmalas mēru Trenci • IR.lv

Notiesā bijušo Jūrmalas mēru Trenci

15
Ieva Čīka, LETA

Tiesa agrāko pašvaldības vadītāju atzīst par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien atzina par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā apsūdzēto bijušo Jūrmalas mēru Ģirtu Trenci un piesprieda viņam 200 stundu piespiedu darbu ar viena gada aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību iestādēs, vēstī aģentūra LETA.

Līdz ar to apelācijas instances tiesa ir atcēlusi pirmās instances – Jūrmalas pilsētas tiesas – pagājušā gada 8.decembra spriedumu par Trenča attaisnošanu. Apgabaltiesa ceturtdien pasludināja saīsināto spriedumu, bet pilns tā teksts būs pieejams no 20.maija. Pēc tam desmit dienu laikā spriedumu būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Lietu par bijušā Jūrmalas domes Ekonomikas un attīstības nodaļas vadītāja un toreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Trenča dienesta pilnvaru pārsniegšanu pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) materiāliem 2008.gada rudenī ierosināja Jūrmalas pilsētas prokuratūrai.

KNAB izmeklēšanā bija noskaidrots, ka Trencis, būdams vienīgais pašvaldības kapitālsabiedrības kapitāla daļu turētāja pārstāvis SIA "Jūrmalas slimnīca" un pilnvarots pieņemt kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces lēmumus, nolēmis slēgt mierizlīgumu kriminālprocesā, kurā apsūdzība konstatējusi 23 660 latu materiālu kaitējumu SIA "Jūrmalas slimnīca" bijušā valdes priekšsēdētāja Jura Tračuma noziedzīgo darbību rezultātā. Trencis ar mierizlīgumu samazinājis pašvaldības kapitālsabiedrībai atlīdzināmo kompensāciju līdz 11 000 latu, tādējādi "Jūrmalas slimnīcai" un Jūrmalas pašvaldības budžetam radot ne mazāk kā 12 660 latu zaudējumus. Tiesībsargi norādīja, ka ar šādu lēmumu Trencis tīši pārsniedzis savas pilnvaras, rezultātā izšķērdējot pašvaldības līdzekļus un mantu.

Komentāri (15)

dro 06.05.2010. 17.50

Vai tas var būt? Tik pazemojoši izturēties pret paša Kalvīša radinieku? Laikam pašvaldības zaudēta summa tomēr par mazu, lai zēnu attaisnotu. Rozentāles 10 miljoni gan izsauc apbrīnu, tādēļ kundze var gulēt mierīgi:)

+8
0
Atbildēt

0

garausiitis 06.05.2010. 18.21

Kā ta šitā brālēnu neizručija!

+4
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 06.05.2010. 18.24

.Laikam jau tiešām zemes ass sakustējusies.. paša garanta radnieku šitā.. Munkevics ,cita starpā, arī nav bālais zēns..Bet, pati doma, ka jāizvēlas starp diviem.. vai trim,četriem.. kas zin.. bandītu klaniem, ir nepatīkami principā…Vai tad nav citu iespēju?.. Bijušo komuņaku funkcionāru, ar kedu tirgotāju sadraudzības laiks vienkārši aiziet.. Patīk viņiem vai ne- ko tu pulkstenim padarīsi.. :).

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu