Noraida priekšlikumu likvidēt Valsts kanceleju • IR.lv

Noraida priekšlikumu likvidēt Valsts kanceleju

24
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Vairākums deputātu Tautas partijas ierosmi neuzskata par lietderīgu valsts aparāta mazināšanai

Saeima ceturtdien noraidīja Tautas partijas (TP) iesniegtos grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredzēja Valsts kancelejas likvidēšanu. TP šādu priekšlikumu bija iesniegusi, pamatojot, ka VK administratīvais aparāts ir nepamatoti “uzpūsts” un tā funkcijas var sadalīt starp citām iestādēm.

Par likumprojektu balsoja 36 deputāti no Tautas partijas, “Saskaņas centra” un apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”(PCTVL), pret bija 42 koalīcijas deputāti, bet atturējās 15 parlamentārieši no LPP/LC, pa vienam deputātam no “Jaunā laika” (JL), trīs TB/LNNK parlamentārieši, par aiziešanu no Tautas partijas izlēmušais Jānis Klaužs, kā arī neatkarīgā deputāte Aija Barča.

TP priekšlikums paredzēja līdz šā gada 1.septembrim reorganizēt VK, daļu tās funkciju nododot Tieslietu ministrijai, daļu – premjera birojam, vienlaikus stiprinot tā kapacitāti. TP uzskata, ka VK administratīvais aparāts ir nepamatoti “uzpūsts”, ko apliecinot arī nesen izskanējušais fakts par dažu darbinieku došanos vairāku mēnešu ilgā bezalgas atvaļinājumā, lai strādātu citos darbos ārzemēs.

Taču JL deputāte Silva Bendrāte ceturtdien debatēs norādīja, ka grozījumu mērķis ir nevis sakārtot valsts pārvaldi, bet gan dezorganizēt Ministru kabineta darbu.

Komentāri (24)

ievuliitis 06.05.2010. 10.07

Apbrīnojami, ka pie šī parlamenta balsu sadalījuma TP priekšlikums neizgāja cauri. Teātris? Gaidāms kāds cits valstiski svarīgs balsojums, kuru tad izgāzīs “vienota” Izzagtās Latvijas koalīcija?

+2
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 06.05.2010. 17.35

VK kā bandītiskās valsts stūrakmens.. Daudzgalvainais pūlis, kas ērti tup drošās vietās ( jauks mums ierēdniecības likums ), un tādiem JL fukšiem ierāda kur atrast roku dvieli pēc WC.. Pārdomu vērts fakts, ka pat saeimas vēlēšanu rezultāti šo sistēmu- ierēdniecību neskar.Jeb tūdaliņi jaunie ,jebkurā gadījumā dodas ar torti pie galvenās partijas.Nodibināt attiecības.Lai projekti, likumi nejauši šūplādēs neaizkavējas.. ,lai printerim vienmēr tinte.. Var jau arī nebūt.Kā sarunā:)

+1
-1
Atbildēt

0

murnieks112233 06.05.2010. 11.20

TP tagad grib darīt to, ko JL ar Dombrovski vajadzēja izdarīt uzreiz nākot pie varas…Absurda teātris un muļķu zeme…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu