Lieģis varētu piesaistīt konsultantus tieslietām • IR.lv

Lieģis varētu piesaistīt konsultantus tieslietām

4
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Tieslietu ministra pienākumu pildītājs jomas pilnvērtīgai vadīšanai veidos palīgu komandu

Ja Tieslietu ministrijai (TM) ilgstoši neizdosies atrast ministru, tad šo pienākumu pildītājs aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) neizslēdz iespēju piesaistīt konsultantus vai padomniekus Tieslietu ministrijas pilnvērtīgai vadīšanai, Ir.lv atzina Lieģis.

Kā stāstīja Lieģis, patlaban viņš uz pilnu slodzi sācis nodarbināt savu personisko palīdzi aizsardzības ministra amatā – juristi Lindu Austeri. ”Sagadīšanās pēc arī man ir juridiskā izglītība,” sacīja Lieģis, norādot, ka gadījumā, ja būs skaidrs, ka tieslietu ministru neizdosies atrast līdz pat vēlēšanām, tad viņš veidos palīgu komandu.

Šobrīd abu ministru pienākumu apvienošana viņam problēmas nesagādājot. Lieģis atzīmēja, ka “Tieslietu ministrijā strādā augsti kvalificēti speciālisti, uz kuriem var paļauties”. Lai arī ministrs apzinās, ka “var gadīties zemūdens akmeņi”, pagaidām neesot bijis neviena lēmuma vai jautājuma, kas būtu izlemts iepriekšējā tieslietu ministra pienākumu pildītāja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) laikā un nu būtu jāatceļ.

Jau vēstīts, ka tieslietu ministra amats valdībā ir vakants, kopš Tautas partija pameta koalīciju. Valdības partijām tā arī nav izdevies vienoties par šī amata kandidātu, kam no dažādām pusēm nosauktas vairākas personas. Iepriekš tieslietu ministra amatu kā vienīgo apvienībai svarīgo nosauca Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi.

Saeima apstiprināja amatā koalīcijas izvirzīto ārlietu ministru – bezpartijisko karjeras diplomātu Aivi Roni. Nākamo ceturtdien deputāti varētu balsot par veselības ministra kandidātu – “E.Gulbja laboratoriju” līdzīpašnieku Didzi Gavaru, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres amatam nosaukto Dagniju Staķi (ZZS). Lai arī koalīcijas padome vienojusies par šiem kandidātiem, ne Saeimas pozīcijas, ne opozīcijas frakcijās nav vienprātības par viņu atbalstu.

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu