“Lattelecom” valsts budžetā iemaksās 14 miljonus • IR.lv

“Lattelecom” valsts budžetā iemaksās 14 miljonus

35
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Valdība atbalsta 100% uzņēmuma peļņas izmaksu dividendēs, investīcijas attīstībā neesot aktuālas

Ministru kabinets trešdien atbalstīja 100% komunikāciju uzņēmuma “Lattelecom” peļņas izmaksu dividendēs, kas valsts budžetā papildus ienesīs aptuveni 14 miljonus latu, žurnālistus infomrēja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Kā skaidroja Kampars, šādu lēmumu atbalstījusi gan “Lattelecom” padome, gan valdība, jo jautājums par peļņas investēšanu uzņēmuma attīstībā šobrīd neesot akutāls. Pēc ministra teiktā, daļa šo papildu ieņēmumu jau ieplānoti budžetā.

Kopumā "Lattelecom" peļņa ir 28 miljoni latu, un valdība par tās izlietojumu lēma Ministru kabineta sēdes slēgtajā daļā. Šādam peļņas izlietojumam piekritis arī otrs "Lattelecom" akcionārs – skandināvu telekomunikāciju koncerns "TeliaSonera", apgalvoja Kampars.

Koncernam "TeliaSonera" patlaban pieder 49% "Lattelecom" daļu, Latvijas valstij – 51%.

Komentāri (35)

::Vai cis :: 05.05.2010. 14.08

Man tas izklausās pēc “visu peļņu apēdīsim un nospļausimies uz attīstību”. Nedomāju, ka no Kampjošā Maijera nopirktās vecās tehnoloģijas kalpos saules mūžu.

+2
-2
Atbildēt

0

dzinsustils 05.05.2010. 13.47

Vai nevajadzētu vēl pieskaitīt UIN?

0
0
Atbildēt

0

austrisv 05.05.2010. 13.39

Nu re, vismaz lielie valsts uzņēmumi peļņu ieskaita valsts budžetā. Vismaz kaut kāds labums no valsts uzņēmumiem ir. taču interesanti uzzināt cik lielu peļņu valsts budžetā ieskaita kāds liels privātuzņēmums ar lielu apgrozījumu. Piemēram rimi veikalu tīkls?
daļu peļņas no lattelekom liekas ieskaita arī zviedru valsts uzņēmumam Tēlija? varbūt otru pusi no peļņas?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu