Švarcenegers gribētu būt ASV prezidents • IR.lv

Švarcenegers gribētu būt ASV prezidents

22
AFP/LETA

Iespēja mainīt konstitūciju, lai valsts vadītāja amatam varētu kandidēt citur dzimis pilsonis, maz ticama

Holivudas kinozvaigzne un Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers labprāt gribētu kļūt par ASV prezidentu, ja vien varētu, vēstī aģentūras LETA – “Associated Press”. Tā kā aktieris dzimis Austrijā, viņš nevar kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās, jo saskaņā ar konstitūciju par Baltā nama saimnieku var kļūt tikai ASV dzimis valsts pilsonis.

Kad sarunu raidījuma "The Tonight Show" vadītājs Džejs Leno ceturtdien vaicāja Švarcenegeram, vai viņš gribētu kandidēt prezidenta vēlēšanās, ja likums tiktu mainīts, aktieris atbildējis apstiprinoši. "Bez šaubām," sacīja Švarcenegers.

Tomēr Švarcenegera sapnis nav tik vienkārši realizējams. Lai mainītu ASV konstitūciju, par to jānobalso divām trešdaļām likumdevēju Pārstāvju palātā un Senātā, un pēc tam šis lēmums jāapstiprina trijām ceturtdaļām štatu kongresu. Švarcenegera pārstāvis Ārons Maklīrs pēc tam atzinis – gubernators nedomā, ka tas varētu notikt.

Komentāri (22)

oktaavs 30.04.2010. 14.25

Profesijai un izskatam nav nekādas nozīmes. Galvenais – kas ir galvā, vai vismaz sirdī. Vienalga, prezidenta vietā domā citi, daudz gudrāki un profesionālāki cilvēki. Prezidents ir vairāk nācijas sirds, nekā smadzenes.
Nezinu, cik gudrs bija aktieris Reigans, bet amerikāņu prātos viņš palicis,kā viens no izcilākajiem valsts vadītājiem. Švarcnegeram arī ir visas iespējas par tādu kļūt. Amerika ir brīnumu zeme. Šoreiz tiešām, bez ironijas.

+3
-1
Atbildēt

0

Ivo 30.04.2010. 20.50

es par!

+1
0
Atbildēt

0

Elmārs Biеle 30.04.2010. 21.50

Vasjka no Zolitūdes arī labprāt gribētu kļūt par ASV prezidentu, ja vien varētu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu