Tiesa: Šleseram Sudrabai jāatvainojas • IR.lv

Tiesa: Šleseram Sudrabai jāatvainojas

33
Lita Krone, LETA

Šlesers tiesas spriedumu pārsūdzēs, atvainoties un maksāt kompensāciju pagaidām negrasās

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien bijušajam satiksmes ministram un tagadējam Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) uzlika par pienākumu atvainoties valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai, kā arī piedzīt no viņa par labu Sudrabai 5000 latu lielu kompensāciju, ziņo BNS.

2007.gada oktobrī raidījumā "Panorāma" Šlesers sacīja: "Sudrabas kundze šajā gadījumā izmanto valsts resursus kādām privātām vajadzībām, jo likumā skaidri pateikts, ar ko jānodarbojas Valsts kontrolei (VK), un šeit mēs redzam to, ka šī informācija netiek vākta priekš tam, lai tiktu pildīts likums. Šī informācija tiek vākta pavisam citiem mērķiem, un īpašnieki, kam pieder zeme pierobežās, ir ļoti labi Sudrabas kundzes draugi". Tiesa uzlikusi par pienākumu Šleseram atsaukt šos izteikumus, atvainoties Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu un samaksāt valsts kontrolierei 5000 latu kompensāciju.

Partijas LPP/LC priekšsēdētāja Rīgas vicemēra preses sekretārs Ģirts Dripe aģentūrai LETA paudis, ka Šlesers esot pārsteigts par Rīgas apgabaltiesas lēmumu. Viņš Sudrabai atvainoties neplānojot, bet sola pārsūdzēt šo spriedumu Augstākajā tiesā. Šlesers uzsver, ka pirmajā instancē – Rīgas Ziemeļu rajona tiesā – Sudraba zaudēja, un viņas prasība par goda un cieņas aizskārumu un 100 000 latu lielu morālo kompensāciju pilnībā tika noraidīta. Tādēļ pēc iepazīšanās ar pēdējo tiesas spriedumu 13.maijā Rīgas vicemērs plāno to pārsūdzēt.

Komentāri (33)

terauds123 29.04.2010. 15.13

domāju ka pārsūdzēs AT…ar cerību ka pirms vēlēšanām nebūs jāatvainojas..citādi treniņbikšu auditorijai var rasties nepareizs priekšstats, ka viņu fīreru tā vienkārši izčakarē un vēl TV jālasa atvainošanās..kas “pacaniem” ir galīgi nesaprotama lieta, turklāt galīgi nav saprotams kā tādā brīdī jātur vēdekļveidīgie pirksti ?

+30
0
Atbildēt

1

ievuliitis 29.04.2010. 14.58

Gribu būt klāt un dzirdēt vārds vārdā atvainošanās runu. Esmu gatava pat iegādāties biļeti uz šo pasākumu.

+19
-1
Atbildēt

0

Kristaps O. 29.04.2010. 15.56

Atvainoties vispār spēj tikai garīgi spēcīgi cilvji – tā man stāstīja skolā :) paskatīsimies, vai Šlesim pietiks aknu :)

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu