ZZS un JL jau pārrunā sadarbību pēc vēlēšanām • IR.lv

ZZS un JL jau pārrunā sadarbību pēc vēlēšanām

38
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Abas partijas apņemas darīt visu, lai neradītu “nepārvaramus šķēršļus sadarbībai arī pēc vēlēšanām”

Partijas “Jaunais laiks” (JL) un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) līderu tikšanās laikā trešdien vakarā panākta vienošanās, ka nepastāv “nepārvaramas pretrunas” sadarbībai koalīcijā līdz Saeimas vēlēšanām, kā arī pausta apņemšanās darīt visu, lai neradītu “nepārvaramus šķēršļus sadarbībai arī pēc vēlēšanām”, Ir.lv apliecināja abu partiju politiķi.

Ir.lv rīcībā esošā informācija gan liecina, ka jau laicīgi plānotā tikšanās nav noritējusi diez ko gludi. Uz tikšanos, kas bija ieplānota kā slepena, sešos vakarā pie Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes (ZZS) kabinetā bija aicināta JL vadība “visplašākajā līmenī”, bet no ZZS puses sanāksmē bija iecerējis piedalīties arī Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Tā kā tikšanās notika laikā, kad JL priekšsēdētājai bija kāda cita svarīga tikšanās, tad ZZS bija jāgaida JL pārstāvji, bet Ventspils mērs pusstundu neesot bijis gatavs gaidīt, jo viņam bijis jādodas uz citu pasākumu. Arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis jau bija devies prom, kad beidzot no pils pārnākusi Āboltiņa un tikšanās varēja notikt.

Kā Ir.lv atklāja Āboltiņa, ZZS ir lielākais koalīcijas partneris, tāpēc bija svarīgi pārrunāt iespējas uzlabot sadarbību situācijā, kad “koalīcijai jāstrādā divu pušu ultimātu stadijā”. Nekādas būtiskas vienošanās par ministriem gan neesot pārrunātas, taču no ZZS saņemti signāli, ka tā ir gatava turpināt darbu koalīcijā līdz vēlēšanām.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv atzina – lai arī tikšanās organizatoriski nebija tik veiksmīga, sarunas “izdevās labāk”. Pārrunāts turpmākais darbs līdz vēlēšanām, “lai nav būtisku domstarpību, kas būtu par nepārvaramu šķērsli sadarbībai pēc vēlēšanām”. Politiķi vienojušies “netaisīt apzinātus šķēršļus”, bet, ja partneru iniciatīvas tiek noraidītas, tad tas jādara argumentēti, stāstīja Brigmanis.

 

Komentāri (38)

austrisv 29.04.2010. 14.00

Nezinu gan, kā varēs sastrādāties Vienotība ar ZZS , kuras aizmugurē stāv šīs partijas galvenais īpašnieks un ideologs- Lembergs!
Vēl nesen bija redzams, ka tas Lembis ir mazliet atsists no ZZS, bet nu izskatās pilnīgi otrādi: Lembis ZZS nosaka pilnīgi visu!
Bet izvēles jau nav? Par nelaimi Latvijas tautai. Skaties kur gribi: skats atduras uz trim oligarhiem, bet ceturtais SC vēl trakāks variants!

+9
0
Atbildēt

7

    garausiitis > austrisv 29.04.2010. 19.12

    Augulis ir marionete visās tajās lietās , diemžēl…..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 29.04.2010. 14.37

    Kā tas būtu iespējams?
    Cik saprotu no notiekošā pašlaik, tad Lembis grib pagrābt vēl ko no akcijām VN! Bet tie ZZS varbūt baidās ne tikai par naudu, bet arī par dzīvību, varbūt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 29.04.2010. 15.13

    Bet UR taču vada Balodis! TP ieliktenis! Varbūt Kampējs tad piedabū Lembi sev par atbalstu dodot Lembim to ko viņš grib! Ne gailis pakaļ nedziedās!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 29.04.2010. 15.26

    Jā, Tev pilnīga taisnība, jo vakar Domburšovā arī uzzināju, kā roka roku mazgā!
    Bet priekš kam Augulim vajadzēja tā sašmucēties!Traki jau ir, ja esi iesaistījies oligarhu partijās un viņu interešu bīdīšanā: tad jākalpo līdz beigām un beigas jau sola labas: amnestiju zagļiem un laupītājiem!
    Pilnīgi noriebies, ka jāpiedzīvo šitās riebeklības Latvijā un, ka tauta ir tik stulba, jo neko neredz savā vairākumā. Bet tādiem vieglāk dzīvot!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 29.04.2010. 15.16

    Un kā tad projekts bija ātrās palīdzības ? Tur jau roka roku mazgā . TP jau sen ar ZZS čupojas , to UR pasākumu LK nobīdija Segliņš ar Balodi . Ātrās palīdzības bija Lembja draudzīgā roka TP.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 29.04.2010. 14.54

    Ar VN tur es domāju viņam ir sarežģīti , jo 49% ar asti ir Vitol un kaut kas Berķim ar Stepanovu , tapēc tur diez vai izdosies pārvēlēt valdi, bet galvenais ir nogriezt pumpi LK , kur UR izdomā visādus brīnumus un izdarot izmaiņas valdē nogriezīs naudu. Esmu pārliecināts , ka ZZS pašiem Lembis ir piegriezies kā rūgta nāve, tikai nauda……

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 29.04.2010. 14.30

    Vienīgā izeja ir atņemt Lembim iespēju rīkoties ar naudu, tad arī paši ZZS atkritīs no viņa.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

mincitis888 29.04.2010. 15.43

Man gan zzs nekādu uzticību neraisa, jo izskatās, ka ir palikuši, lai turētu pie dzīvības Dombrovska valdību, kas izstrebs taukpurnu satrādāto un pie reizes uzrakstīs budžetu! Cerēja arī uz TM amatu, bet dabūja pa nagiem. Nabaga auguli pagrūda uz glupību glābt taukpurnu rūpalu-ātros iepirkumus, kas ir 100% apstiprinājums zzs divkosībaiun sadarbībai ar aš2o:)
Esmu pārliecināta, ka brigmanis ir noslēdzis darījumu ar buldozeru un kampēju, sak, mēs noturam valdību, lai jūs 5 mēnešus populistiski graujiet Vienotību ,tajā pat laikā, uzlabojiet savus mikroskopiskos reitingus,bet, jūs mums par to apsoliet zzs garantētu vietu nākamā koalīcijā ar sc!

+6
0
Atbildēt

0

austrisv 29.04.2010. 16.09

Es kaut kā neticu, ka ZZS ies koalīcijā ar SC! lembergs jau gribēt var, bet vai viņam to vajag, ja visu var nokārtot, kā izskatās, tāpat piepalīdzot izglābt zaglus ar balsojumiem saeimā.
Bet atkla’tu balsošanu par Maizīti tomēr vajag, lai tauta redz pirms vēlēsanām kas ir kas….

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu