TP, LPP/LC un SC prasa budžetu līdz vēlēšanām • IR.lv

TP, LPP/LC un SC prasa budžetu līdz vēlēšanām

40
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Opozīcija vienoti prasīs grozījumus likumā, kas paredz budžetu sagatavot pirms Saeimas vēlēšanām

Tautas partija (TP) šonedēļ iesniegs grozījumus likumā, kas paredz prasību valsts budžetu Saeimā iesniegt līdz 1.septembrim, līdz ar to vēl līdz vēlēšanām valdībai būs jāatklāj, kādā veidā tiks samazināti budžeta tēriņi. Šos likuma grozījumus atbalstīt sola arī LPP/LC un “Saskaņas centrs”.

TP valdes loceklis Māris Kučinskis Ir.lv atzina, ka patlaban jūtama koalīcijas partnera – Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) neapmierinātība ar valdības vēlmi nepatīkamos lēmumus sabiedrībai pavēstīt pēc vēlēšanām, līdz ar to opozīcija nāks ar priekšlikumiem, kas šo situāciju mainīs.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv atzina – ZZS uzskata, ka budžeta aprisēm jābūt zināmām pirms vēlēšanām, tomēr ZZS neatbalstīs opozīcijas inciatīvas. “Šādus jautājumus par budžetu var izlemt vienīgi koalīcija,” uzsvēra Brigmanis.

LPP/LC valdes loceklis Jānis Dukšinskis Ir.lv sacīja, ka, lai arī LPP/LC atbalsta valdību, partija tomēr piekrīt TP rosinātajām likuma izmaiņām, jo uzskata, ka ne vien Saeimai, bet arī sabiedrībai ir tiesības laicīgi zināt, kādā veidā tiks konsolidēts budžets.

Savukārt SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv, pamatojot SC atbalstu šiem grozījumiem, sacīja, ka tas ir vienīgais veids, kā piespiest valdību strādāt.”Nevar būt tā, ka tagad neko nedara un pēc vēlēšanām darbs pie budžeta jāsāk no nulles,” sacīja Urbanovičs.

TP, LPP/LC un SC Saeimā pašlaik ir 44 deputātu balsis.

Komentāri (40)

ievuliitis 28.04.2010. 12.32

Vai vienlaicīgi tiks demonstrēts arī AŠ kvadratā budžeta projekts? Vai vini patur tikai sev tiesības kritizēt valdības darbību un pūst miglu acīs ar solījumiem? Lai parāda arī savu mājas darbu nevis sola mēs jums dosim darbavietas, algas un Leiputriju, bet arī parāda skaitļos uz kā rēķina viņi to sola.

+18
0
Atbildēt

0

ainars1113 28.04.2010. 12.38

Priekšlikums ir populistisks un ar mērķi mazināt Vienotības reitingu, nevis reāli pieņemt budžetu pirms vēlēšanām. Jebkuru budžetu ir iespējams grozīt – valdība to zina, opozīcija to zina un daudzi, kas saņem finansējumu no budžeta, arī zina un tāpēc uz pirmsvēlēšanu “budžetu” tāpat nepaļausies. Vienalga, vai budžetu pēc vēlēšanām izstrādās SC vai TB/LNNK, būs jāpieņem nepopulāri lēmumi, lielākajai sabiedrības daļai tie nepatiks un manevrēšanas iespēju nebūs daudz. Opozīcija cenšas radīt vēlētājiem ilūziju, ka tai ir kāds mistisks plāns, kā “griezt”, nevienam nenodarot sāpes un piedevām vienlaikus aplaimojot gan “uzņēmējus”, gan pensionārus. Ja TP/LPP/LC/SC/PCTVL kaut kādu projektu iesniegs, tad labi apzinoties, ka tas ir neizpildāms.

+15
-2
Atbildēt

1

    andrisskrastins > ainars1113 28.04.2010. 12.40

    Tas ir elementārs mēģinājums piespiest Dombrovskim “veikt savu funkciju” – to, ko TP bija ieplānojusi JL – proti, savāc sūdus, sakop aiz manis un lasies. Ir skaidrs, ka neviens prātīgs cilvēks šajā neskaidrajā laikā pilnībā budžetu nespēs pieņemt. Vēl arī tas ir izmisīgs mēginājums atkopties no Maizīša fiasko, cenšoties novērst sabiedrisko domu no notiekošā Saeimā.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

dro 28.04.2010. 12.31

TP jau viereiz ar Sudrabas palīdzīgu roku sagatavoja “budžetu”, ko dāvināja JL. Populisms toreiz, populisms un šantāža šoreiz.

+13
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > dro 28.04.2010. 13.09

    Plāns-“mēs(aš wasser divos spaiņos) ar šito viņus izgāzīsim uz paši iebrauksim nākamajā seimā.Tad parādīsim kvaukšķu pūlim kuzkinu maķ”

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu