Plaude: diez vai mani aicinās kandidēt • IR.lv

Plaude: diez vai mani aicinās kandidēt

21
Evija Trifanova, LETA

Viena no biedrības “Par labu Latviju” dibinātājām Ieva Plaude-Rēlingere gribētu kandidēt vēlēšanās, tomēr tagad šaubās, vai viņu kāds aicinās

“Ja man kāds piedāvātu, es labprāt kandidēt uz Saeimu. Taču pēc maniem it kā ļoti radikālajiem paziņojumiem diez vai kāds tagad mani aicinās,” trešdien intervijā “Latvijas Avīzei” saka “Kolonna” īpašniece un viena no apvienības “Par labu Latviju” dibinātājām Ieva Plaude-Rēlingere.

“Liktenis mani ir mīlējis, un šī valsts man ir devusi ļoti daudz. Kaut arī tagad mans bizness pa lielai daļai ir Vācijā, es kā uzņēmēja savu karjeru esmu veidojusi Latvijā. Ja es tagad varu atļauties veltīt savu brīvo laiku kādas sabiedrības daļas viedokļa skaļai paušanai, tad uzskatu to par savu pienākumu,” laikrakstam pauž Plaude-Rēlingere. Lūgta precizēt, par kuru sabiedrības daļu ir runa, Plaude-Relingere norādīja: “Par turīgiem latviešiem turīgā Latvijā! Un tas neattiecas tikai uz uzņēmējiem. Mēs aizstāvēsim jebkuru cilvēku, kurš ar godīgu darbu vēlas nopelnīt naudu. Arī darba ņēmējus, arī vidusšķiru.”

Esam jau rakstījuši, ka Plaude-Rēlingere ir piedāvājusi pilsonības nulles variantu. «Man tā lieta liekas ļoti vienkārša. Ja Latvijā katrs cilvēks runātu latviski, tad krievu pensionāram, kurš nodzīvojis 20 gadu un runā latviski, nebūtu problēmu saņemt pilsonību,» intervijā žurnālam “Ir” iepriekš sacīja Plaude-Rēlingere, gan neatbildot ar “jā” vai “nē”, vai pilsonība jāpiešķir visiem automātiski.

Plaude-Relingere intervijā “Latvijas Avīzei” arī uzsver, ka “Par labu Latviju” ir biedrība un tā netiks pārveidota par partiju. “Līdz maija beigām kustība “Par labu Latviju” uzrakstīs savu programmu, kas tiks apspriesta biedrības kopsapulcē. Ja šīs partijas [Tautas partija un LPP/LC – red.] piekritīs mūsu programmai un prasībām, tad mēs viņus atbalstīsim,” saka Plaude-Rēlingere.

Komentāri (21)

ainars1113 28.04.2010. 11.11

Plaudes idejas nav radikālas, tās ir vienkārši stulbas. Kad viņa Latvijas Radio bija ieradusies diskutēt par ekonomiku, tad kļuva skaidrs, ka dāmai nekādu konkrētu plānu, ideju, programmas nav, ir tikai vēlme panākt, lai tie, kas jau sagrābušies, varētu sagrābties vēl vairāk. Nekādu principu, tikai dolāru zīmes spīd acīs.
Problēma ar “uzņēmēju” apvienību ir tā, ka tie nav nekādi īsti uzņēmēji, kas savu naudu nopelnījuši “ar godīgu darbu”. Tie ir biznesmeņi, kas īstajā brīdī patrāpījās īstajā vietā un kam pietika nekaunības ņemt to, kas nebija piesiets. Ja objektīvi, no Rietumeiropas perspektīvas, paskatās uz Ķirsona veikumu, tad viņš ir izveidojis prastu ēdnīcu tīklu un nosaucis to par šedevru.

+19
-1
Atbildēt

0

Lauris 28.04.2010. 11.45

Uzņēmējs, kurš bāžas politikā, sabiedrībai nekad nebūs pieņemas, jo nevar būt tāds cilvēks, kuram varētu iestāstīt, ka politikā man būs intereses par valsti un tās cilvēkiem (arī uzņēmējiem), bet, lūk, kad attaisīšu savas uzņēmuma durvis es sākšu domāt tikai par uzņēmumu. Jebkuram uzņēmējam intereses par politiku var būt tikai šādas: – maksāt mazāk nodokļus vai arī novājināt politiku, ka tā neredz, kad nodokļi tiek nemaksāti. Uzņēmējs politikā var iet tikai tad, ja viņš ir pārdevis savu uzņēmumu un 100% nododas politiskajai darbībai. Tad viņa zināšanas, kuras gūtas uzņēmējdarbības laikā tiešām var būt vērtīgas un palīdzēs sakārtot Latvijas valsts likumdošanu un precizēs to.
Es ļoti ieteiktu Ievai Plaudei – Rēlingerei nesapņot par kanditēšanu kā uzņēmējai, jo iepriekšminētais nebūs piesedzams.

+17
0
Atbildēt

0

ainars1113 28.04.2010. 11.11

Kas attiecas uz “latviskuma” jautājumu – esmu ļoti liberāls, tomēr pilsonības došana visiem, kas to grib, ir apmēram tas pats, kas 300 latu algas piešķiršana visiem Latvijas iedzīvotājiem, neatkarīgi no tā, strādā vai nestrādā un ko strādā. Galvenā problēma ir tā, ka daļa iedzīvotāju joprojām nerunā latviski vai runā ļoti vāji. Savukārt angļu un krievu valodas tiešām būtu jāmācās, tikai, manuprāt, latviešu vajadzētu būt “obligāti”, bet krievu un angļu “vēlams” statusā.

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu