Repše: neesmu pārkāpis tautai doto solījumu • IR.lv

Repše: neesmu pārkāpis tautai doto solījumu

161
Gatis Diezinš, LETA
Indra Sprance

JL līdere Solvita Āboltiņa: mēģinājām Repši pierunāt palikt aktīvajā politikā

Partijas “Jaunais laiks” (JL) dibinātājs, finanšu ministrs Einars Repše uzskata, ka viņa lēmums nestartēt 10.Saeimas vēlēšanās nav pretrunā ar savulaik tautai doto solījumu strādāt tās labā. Viņš esot gatavs arī turpmāk strādāt sabiedrības labā, ja tas būšot nepieciešams.

Uz Ir.lv jautājumiem Repše atbildēja mobilā telefonā īsziņā. Tajā viņš norāda: “Es vienmēr esmu bijis gatavs uzņemties darbus, tai skaitā pašus grūtākos. Arī turpmāk, ja mans darbs būs sabiedrībai nepieciešams, būšu pieejams. Kas attiecas uz līdzšinējo ieguldījumu, neuzskaitot visu pārējo, partija “Jaunais laiks” ir izveidota, izaugusi un nostiprinājusies. Tā šobrīd ir vadošā partija ar savu būtisku ieguldījumu krīzes pārvarēšanā un skaidru nākotnes redzējumu. Tā spēj piedāvāt daudzus talantīgus politiķus vēlēšanām.”

Jau vēstīts, ka Repše nolēmis nestartēt 10.Saeimas vēlēšanās un aiziet no aktīvās politikas, par to šonedēļ informējis partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Protestējot pret sava domubiedra Dana Titava izslēgšanu, Repše šogad nepiedalījās arī JL kongresā, atsauca savu kandidatūru no valdes, kā aī nepiedalījās “Vienotības” dibināšanas kongresā.

“Jaunā laika” līdere Solvita Āboltiņa Ir.lv uzsvēra, ka Repše nepamet JL, viņš esot gatavs arī atbalstīt “Vienotību” priekšvēlēšanu laikā, tomēr pēc ilgas un rūpīgas domāšanas viņš esot izšķīries par šo soli. Āboltiņa arī atklāja, ka partijas kolēģi ir mēģinājuši Repši pierunāt tomēr palikt aktīvajā politikā. Repše esot sacījis, ka būtu gatavs atgriezties ārkārtas situācijās, taču pauda cerību, ka tādas Latvijā nenotiks.

"Jaunā laika" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Ir.lv sacīja, ka “Einārs ir un paliek “Jaunā laika” sastāvdaļa”, nozīmīgos jautājumos JL konsultēšoties ar viņu. Zaķis pieļāva, ka Repše šo lēmumu pieņēmis “emocionālu motīvu dēļ” un noliedza, ka tas būtu saistāms ar Repšes parādsaistībām.

"Repšes kungs mani par savu lēmumu ir informējis. Jāatzīst, viņš jau 20 gadus ir politikā un līdz ar to, nolēmis pašreiz savu darbību politikā neturpināt. Tajā pašā laikā viņš paliek kā JL biedrs un kā finanšu ministrs, taču uz Saeimas vēlēšanām ir nolēmis nekandidēt," trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL), ziņo BNS.

Komentāri (161)

Rasma Skuja 27.04.2010. 21.59

Repše nav neaizstājams, bet neraugoties uz visām īpatnībām un brīžiem konfrontējošo stilu, ļoti cienījams un ārpus rāmjiem domājošs politiķis. Kādi viņa nopelni? Izskatās, ka viņš ir teju vienīgais valdošās elites pārstāvis, kurš nupat (neraugoties uz saviem nekustamajiem īpašumiem) ir drosmīgi iestājies par nekustamo īpašumu nodokli. Jo viņš (var strīdēties par to – cik pamatoti) ir pārliecināts, ka treknāko NĪ aplikšana ar nodokli ir tas, kas valsts finanses var glābt. Pat ja tas ir nepopulāri un arī viņa personīgajam naudasmakam neizdevīgi, Repše ies un darīs. Arī Repšes attieksme pret dotajiem solījumiem ir mazliet citā līmenī nekā citiem deputātiem, kuri var mierīgi staigāt no vienas frakcijas uz otru, kuriem savs naudasmaks, ērtības un popularitāte ir svarīgākās lietas un “vēders – dievs visaugstākais”.

Žēl, ka Repše šādi izlēma. Bet tā tomēr ir viņa dzīve – un jācer, ka viņam veiksies tas, ko viņš izvēlēsies darīt tālāk.

+54
-1
Atbildēt

0

Inese Birzniece 27.04.2010. 22.07

Beidziet gvelzt, niekalbji Mārtiņš, Arta utml.! Vai Jums būtu tāds iekšējs spēks un pārliecība kā Repšem 80-jos? Kā Berklāvam? Gunāram Astram? Tagad te varonīgi taustiņu plinkšķinātāji i-netā. Nekas nedraud varoņiem-sūdabrāļiem. Repše neklusēja tad, kad pārējie līdzstabulēja. Palasiet diskusiju Gorbunovs-Repše, mērgļi!Bez berklāvistiem, arī repšveidīgiem vēl tagad dziedātu: varen plaša mana …
Kurš no Atmodas līderiem ir saglabājis savu stāju? Izlīdušas pagrīdes žurkas Šķēles un Lembergveidīgie, uzradušies superuzņēmēji šleseristi. Kādus uzņēmumus dibinājuši, vadījuši?
Repšem kļūdu cik vien uziet, nu un tad? No parasta puikas pašā spicē. Vēlāk pat godīgi pasaka: partija bez naudas nevar, sametam piķi! Viņš viss kā uz delnas – labāk pajautā šakāļiem AŠiem, vai trubas dēlei hūtei, kā tikuši pie turības.
Jums šķēļveidīgām žurkām kaifs muldēt i-netā,- būtu “tie” laiki, savāktu tādus kverpļus melnā bertā, svilpojot rakstītu vēstules no mežstrādnieku pilsētām.

+42
-2
Atbildēt

6

    LieneL > Inese Birzniece 27.04.2010. 23.47

    Repše bija pirmais, kurš nodeva LNNK idejas un pārbēga uz LTF, lai, kopā ar rozā komūnistiem tiktu augstākajā padomē. Tieši šie “nacionālie” pārbēdzēji, pirms 20 gadiem, tautai radīja ilūziju, ka AP ir likumīgs parlaments. Tieši AP pieņēma visus tautsaimniecības pamatlikumus (par: privatizāciju, privatizācijas sertifikātiem, zemes reformu, u.tttttt), kuru darbības sekas mēs tagad redzam! (Hadsons, Rīgas Laiks, 2009.07)LNNK dibinātāji – Repše, Dobelis u.c., kuri pārbēga pie komūnistiem, ir lielākie Latvijas nodevēji! Pateicoties Repšem un viņa veidotajai monetārajai politikai mēs esam VERGI savā zemē!

    +2
    -22
    Atbildēt

    0

    photocom > Inese Birzniece 27.04.2010. 22.53

    Kas bijis bijis – Einim par LNNK cepuri nost !
    Ko te ar bertām baidi ?
    Bet
    gribi parunāt par Eiņa algu bankā
    vai par kā var nesolīt ?
    Rubļu vagoniem un Banku Baltija ?
    atdziesti mazliet nav Tavs elks vairs balts
    bet melns+balts !
    :)

    +2
    -17
    Atbildēt

    0

    Ivars Zvirbulis > Inese Birzniece 27.04.2010. 23.21

    pat varoņi mainas un kļūst mantkārīgi. http://neoidiotisms.blogspot.com/2010/04/ir-portals-ir.html

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > Inese Birzniece 28.04.2010. 15.32

    Repše un Zigerists no LNNK aizgāja, jo tur iefiltrējās komunistu aģenti. Zināšanai!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Inese Birzniece 28.04.2010. 11.05

    Par kādām idejām Tu runā? Vai par Pilsoņu kongresa stulbajām aktivitātēm?
    Repše vienkārši bija gudrāks par pērkamo un naudas kārīgo Straumi!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mincitis888 > Inese Birzniece 27.04.2010. 22.55

    Piekrītu, tiešām, repše ir no tā pulka, kas savulaik drosmīgi cīnījās par Latvijas neatkarību!
    Laikā, kad kompartijas biedri iebraucējiem braši dalīja jaunos dzīvokļus, citi pārdevās čekai, jaunuļi komjanieši, savukārt, savu karjeru iesvētīja ar komjaunietēm pirtīs….nu bija tas viss, pie kam ,šie personāži tagad sēž Saeimā, valdībā, padomēs u.c. valsts barotavās un joprojām ir braši sarkanā mēra kareivji!
    Runājot par to parādu, hmmm…tas ir koks ar diviem galiem, no vienas puses-protams, tāds parāds tas ir neprāts, bet no otras-ja gadu ministrējot nav dzēsis parādu, tad sanāk, ka strādājis godam, jo nav pasmēlis valsts naudas kulē un sedzis parādu! Rau, kā kampēja pakaļlaižām, dažam labam bijušam ministram pa pus ļimonam iekrāts, kas ir vairāk kā nenormāli:)

    +28
    0
    Atbildēt

    0

dancis4 27.04.2010. 22.39

Var, protams, deldēt mēles par Repšes parādiem, ekscentriskajiem gājieniem, komunikācijas stilu utt, taču tas viss ir pupu mizas salīdzinot ar viņa politisko mugurkaulu, lojalitāti Latvijai un ticību ideāliem. Šobrīd valstij akūti pietrūkst šāda kalibra valstsvīru… tāpēc, cerams, ka Einārs Repše atradīs sevī spēku celt mūsu zemīti saulītē arī neesot politiķa statusā. Lai jums veicas!

+32
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu