“Swedbank" negaidīta peļņa • IR.lv

“Swedbank" negaidīta peļņa

21
Ieva Čīka, LETA

Zviedrijas banku grupas panākumi pēc gadu ilgiem zaudējumiem saistīti ar Baltijas tirgus stabilizāciju

Zviedrijas banku grupa "Swedbank" šā gada pirmajā ceturksnī negaidīti guvusi 536 miljonu Zviedrijas kronu (39,29 miljonu latu) tīro peļņu, vēstī LETA-REUTERS. Pozitīvais rezultāts esot saistīts ar problēmu mazināšanos Baltijas valstīs un nekustamā īpašuma tirgus atlabšanu.

Tā ir bankas pirmā peļņa kopš 2008.gada beigām, paziņoja "Swedbank" vadītājs Mikaels Volfs. "Pirmajā ceturksnī mēs piedzīvojām ievērojamu kreditēšanas traucējumu mazināšanos, ko izraisīja mazāks bankas risku līmenis, problemātisko aizdevumu spēcīgāka organizēšana un makroekonomisko apstākļu uzlabošanās," secināja Volfs. Viņš prognozē, ka 2010.gadu kopumā "Swedbank" noslēgs ar peļņu.

Analītiķi iepriekš "Swedbank" grupai šā gada pirmajā ceturksnī paredzēja 1,1 miljardu kronu (80,63 miljonu latu) zaudējumus. Pērn pirmajā ceturksnī "Swedbank" grupai bija 3,36 miljardu Zviedrijas kronu (246,29 miljonu latu) zaudējumi.

Latvijas "Swedbank" operacionālā peļņa šā gada pirmajā ceturksnī pirms uzkrājumiem bija 14 miljoni latu, bet pēc uzkrājumu veikšanas zaudējumi sasnieguši 45 miljonus latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informējusi bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska. Kopējie ienākumi pirmajā ceturksnī, salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, samazinājušies par 10% līdz 31 miljonam latu, savukārt izdevumi saruka par 9% līdz 16 miljoniem latu. Tīro procentu ienākumu samazinājumu joprojām ietekmē kredītportfeļa apjomu samazināšanās.

Savukārt "Swedbank" zaudējumi Igaunijā šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 272 miljonus Igaunijas kronu (12,21 miljonus latu).

Komentāri (21)

Andrejs ščerbins 27.04.2010. 15.02

Skandināvu banku himna: “Tavas mājas manā azotē” ;)

Bet ja nopietni, tad gūt peļņu tik sarežģītā ekonomiskā situācijā nav vienkārši. Manā skatījumā tas ir profesionāla menedžmenta nopelns.

+4
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 27.04.2010. 19.04

Nāk prātā Tverijonkunga vaimanas par solidāro atbildību, kā nu bankas tagad maksājot par visu kļūdām.Bet nu ,darbs tāds cilvēkam. :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu