Zatlers uz Maskavu varētu doties pirms vēlēšanām • IR.lv

Zatlers uz Maskavu varētu doties pirms vēlēšanām

10
Ieva Čīka, LETA

„Nekā personīga”: pēc Saeimas vēlēšanām Zatlera vizīti varētu traucēt jaunās valdības veidošanas process

Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā varētu notikt vēl pirms Saeimas vēlēšanām, svētdienas vakarā vēstīja TV3 raidījums „Nekā personīga”. Atsaucoties uz prezidentam pietuvinātām personām, „Nekā personīga” ziņoja, ka vizīte plānota pirms vēlēšanām, jo pēc tam braucienu varētu izjaukt neprognozējamais jaunās valdības veidošanas process.

Prezidenta vizītes organizēšanai ir gandrīz divarpus gadus ilga vēsture. Oficiālu ielūgumu Zatleram 2oo7.gada decembrī izteica Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, atgādina raidījums.

"Nekā personīga" arī vēstīja, ka Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova aprīlī plānotā vizīte Rīgā ir atcelta, jo nav atrasts jaunais Latvijas Ārlietu ministrijas saimnieks, tomēr drīzumā notiks kāda cita vizīte – maijā Rīgā ieradīsies bijušais Krievijas premjers un ārlietu ministrs, tagad Krievijas tirdzniecības rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Jevgēņijs Primakovs.

Primakova vizīte notiks 18. un 19.maijā, viņu uz Rīgu atbraukt lūgusi Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera. Vizītes ietvaros paredzēts Rīgas brīvostas apmeklējums, tās šefs Leonīds Loginovs ar viņu esot tuvās attiecībās, informēja raidījums.

Primakovs agrāk asi kritizēja krievvalodīgo apspiešanu Latvijā un NATO paplašināšanos, uzņemot tajā arī Baltijas valstis, nosauca par nopietnāko politisko kļūdu kopš aukstā kara laikiem, atgādina "Nekā personīga".

Primakovs Latvijā nebūs pirmo reizi. Pirms trim gadiem Primakovu Rīgā uzņēma augstākās Latvijas amatpersonas, tomēr šoreiz tikai mēnesi pirms viņa ierašanās par to nekas neesot zināms ne ārlietu ministram, ne arī premjeram.

Komentāri (10)

ievuliitis 26.04.2010. 03.18

Tad jau skaidrs – Saeimu neatlaidīs nekādā gadījumā – ir svarīgākas lietas darāmas.

+3
0
Atbildēt

0

mary75 26.04.2010. 06.40

Skaidrs, ka neatlaidīs, sen jāmaina satversme, lai saeimu varētu atlaist bez referenduma.
Kurš tad ies riskēt visu pazaudēt, ja referendums neizdosies?
Mums jau cilvēki var bļaut, cik viss slikti, bet, kad jāatrauj pēcpuse no dīvāna un jāaiziet uz referendumu – daudziem tas ir pārāk grūti.

+3
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 25.04.2010. 20.48

..It kā jau kaimiņu būšana ir tikai apsveicama.. Normāli. Tikai tā sajūta, kā šaubīgo sūtot uz kaimiņiem pēc maisa..- vai atnāks, vai atnesīs, vai nepieliks seju.. Kā par bērnu raize..

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu