Kristovskis: Vienotība dotu priekšroku sadarbībai ar ZZS • IR.lv

Kristovskis: Vienotība dotu priekšroku sadarbībai ar ZZS

46
Andrejs Strokins, F64/LETA

Ja vēlēšanās negūs pārliecinošu vairākumu, apvienība „Vienotība” vislabprātāk sastrādātos ar Zaļo un Zemnieku savienību

Apvienības "Vienotība" līderis Ģirts Valdis Kristovskis intervijā žurnālam „SestDiena” atzinis, ka sadarbību ar Zaļo un Zemnieku Savienību (ZZS) netraucēs arī Ventspils mēra Aivara Lemberga klātbūtne. Kaut arī Lembergs ierasti ir ZZS premjera amata kandidāts, viņš tomēr pārstāv reģionālo partiju, Kristovska teikto "SestDienai" citē BNS.

"Līdz šim nekad neesmu domājis, ka Lembergs ir ZZS biedrs. Viņam ir sava partija "Latvijai un Ventspilij", kura cieši sadarbojas ar ZZS, tomēr, domāju, pēc vēlēšanām daudz kas mainīsies. Virkni vienošanos, kuras ir darbojušās līdz šim, nāksies pārskatīt," pauda Kristovskis.

"Mana pašapziņa sakņojas nacionālā pašcieņā, un pieredze saka, ka ar viņiem būtu grūti strādāt. Bet būs virkne deputātu, kuri uzskatīs, ka pie kaut kādiem apstākļiem "Saskaņas centrs" var būt partneris. No tādām pozīcijām nevarēsim izvairīties," sacīja Kristovskis, jautāts par iespējamo sadarbību ar „Saskaņas centru”.

Pēc Kristovska pārliecības, vēlētājiem tieši viņam būtu jātic tādēļ, ka vienkārši nav lielas izvēles: "Es domāju, ka viņiem nav lielas izvēles. Vēlētājiem ir jāizvēlas starp "Saskaņas centru", Lembergu, Šķēli un Šleseru vai Dombrovski, Ēlerti un mani".

 

Komentāri (46)

Kristaps O. 24.04.2010. 11.19

Izvēlos Ēlerti ar visām četrām! Dombrovski, Repšiku un Pabriku arī izvēlos! Bet Ēlertei jākandidē no Rīgas, ne jau no dziļiem laukiem, tas tak’ jāsaprot! Turu visus četrus īkšķus.

+16
0
Atbildēt

0

mary75 24.04.2010. 11.29

Kristovskis nedaudz liekuļo.
Vai tad pēc pēdējiem “uzticamo partneru” ZZS gājieniem un faktiska valdības darba sabotāžas un šantāžas, vēl nav skaidrs, ka Lembergam pieder ne tikai “Ventspilij un Latvijai”, bet visa ZZS, un ja būs jāizvēlas – valsts vai Lemberga intereses, neapšaubāmi, tiks dota priekšroka Lemberga interesēm?
Tas – “būs vien jātic man, jo vēlētājam jau nav izvēles”arī arguments visai apšaubāms.
Bet, tas, ka tagad Kriestovskis pieļauj, ka, pie zināmiem apstākļiem ” varētu parādīties domas, ka arī SC var būs partneris, liecina par zināmu progresu Kristovska domāšanā.
Žēl, ka tādu domu viņš nepieļāva gadu atpakaļ, kad bija viedoklis veidot koalīciju ar SC, nevis TP, un taisni Kristovskis un PS esot bijusi kategoriski pret to.
Ja tas būtu izdarīts, varētu būt savādāka koalīcija gan RD, gan savādāka situācija valdībā.

+10
-3
Atbildēt

3

    mary75 > mary75 24.04.2010. 12.44

    Nu, manuprāt, tas vēl liels jautājums, kas ir lielāks ļaunums – SC vai AŠ vai ZZS.
    Vismaz, pagaidām, SC valdības darbam un valstij reāli kaitē daudz mazāk, un daudzos jautājumos ar to sadarboties būtu daudz vieglāk.
    Bet, es jau saprotu, ka daļa tautas un Vienotības atbalstītāju to nesaprastu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 24.04.2010. 12.12

    Kristovskis ar ZZS glaudīšanu pa spalvai parāda cik ļoti Vienotība cenšas un dara visu lai saglabātu koalīciju. Ja ZZS patiešām taisās pamest valdību, tiem nebūs acīmredzamu muļķīgu ieganstu – vismaz šodien, un nostājoties aizvainoto pozā, tie padarīs sevi par apsmieklu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 24.04.2010. 12.36

    Džeri, vai tad Kristovskim un Vienotībai kopā ir liela izvēle????
    Kod kurā pirkstā grib: visi sāp! Jāizvēlas starp trīs oligarhu partijām un prokremlisko SC ar kuru jau , ka pats zini, ir noslēgts sadarbības līgums ar Putina partiju.
    Labi, ka man nav jāizvēlas neviena no šīm partijām. Es to noteikti nespētu- vienas šausmas!
    Lai Vienotībai veicas!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

ainars1113 24.04.2010. 12.12

Starp citu, šobrīd vistālredzīgāk būtu valdībai piesaistīt PCTVL, kas, protams, dažādu politisku apsvērumu dēļ ir nereāli. Tādējādi, pirmkārt, tiktu vājināts pārlieku spēcīgais SC, pierādot, ka viņi nav vienīgie “krievi”, kam ir iespēja tikt pie varas Latvijā. Otrkārt, PCTVL, priecīgi, ka tikuši pie varas, būtu visuzticīgākais iespējamais koalīcijas partneris un cītīgi atbalstītu Dombrovski visos valstiski svarīgajos lēmumos. Treškārt, viņi, protams, turpinātu jautājumos, kas attiecas uz vēsturi, valsts valodas lomu un nepilsoņiem, balsot “pa savam”, bet tas netraucētu panākt vienošanos citos, tikpat svarīgos jautājumos. Vārdu sakot, tā ir partija, kas, ārpus “Vienotības” partijām un ņemot vērā tās nelielo ietekmi, nodara vismazāko ļaunumu Latvijai. Atšķirībā no SC, viņi jautājumos kas attiecas uz korupcijas apkarošanu, tiesiskumu, demokrātijas nostiprināšanu utt., diezgan stingri vienmēr ir atbalstījuši “Vienotības” pozīciju.

+10
-3
Atbildēt

4

    murnieks112233 > ainars1113 24.04.2010. 23.59

    Domāju ka nākamajās pāris nedēļās šis jautājums izšķirsies: Dombrovski kretīni varētu gāzt….tad gan sāksies īstas jukas…
    Nez kā uz to reaģēs aizdevēji?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ainars1113 24.04.2010. 12.37

    Jā, uz doto momentu tas būtu variants, bet, nākamajā saeimā PCTVL diezin vai būs, un arī variants ZZS + Vienotība diezin vai garanrēs vairākumu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ainars1113 24.04.2010. 12.21

    Nerunājot par nelielu racionalu graudu jūsu apsvērumos, mēģiniet pamodelēt šo situāciju. Kādu brēku sacels valdības un Vienotības oponenti! Un šī informācija, attiecīgi pasniegta, sasniegs pat tos, kas ikdienā par politiku neinteresējas un joprojām vēl nezin par ko rudenī balsos.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Miķītis, Džeikobs ॐ > ainars1113 24.04.2010. 12.15

    Sestdieni, tieshi taa! Nedeelas nogales veltijums res publica akka kopejam labumam:) Taa tik turpinaat!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu