Skaistuļi • IR.lv

Skaistuļi

5

Šopavasar viņu ir vairāk. Nu, ir!

Tā šķiet katru gadu. Un lai tik šķiet, jo ciskudrillis – tā ir manta. Visticamāk, to kādreiz nozags, taču pietrūks tik ļoti, ka drīz vien vietā būs jauns draugs. Protams, skaists. Skaisti ir visi velosipēdi, tomēr uz dažiem atskatās un glāsta ar acīm no zvaniņa līdz spieķiem. Tādu velosipēdu īpašniekiem Ir vaicā: kāpēc jums ir tieši šāds ielu karalis?

Latvijas laika, ar zvaniņu

Līva Koziola. Latvijas laika leģendāro Ērenpreiss Līva Koziola saņēma kā dāvanu no līgavaiņa 21.dzimšanas dienā. Saulainā vasaras rītā Līvai piezvanīja mīļotais – uzvelc skaistu kleitu! Saģērbās, noskrēja pagalmā, tur Līvu gaidīja jaunais braucamais. Ar zvaniņu pie stūres, iegravēts «Manai Līvai 21.dzimšanas dienā». «Mums patīk lietas ar vēsturi, vērtību,» saka Līva. Izcilos pagājušā gadsimta 30.gados Latvijā ražotos velosipēdus ar autentiskām detaļām atjauno viens no šīs dzimtas pārstāvjiem – Toms Ērenpreiss. «Man jau sen patika, kā Toms strādā, ļoti patika šie riteņi,» atzīstas Līva. Ar riteni nav iespējams izbraukt steigā. «Esmu no cilvēkiem, kas mēdz kavēt, bet ritenis mainījis manu domāšanu, paradumus. Negribas steigties, bet braukt lēni un skaisti.» Ieraugot Līvu stūrējam pa ielu, cilvēki vienmēr smaida. «Tāpat kā tad, kad braucam ar savu 1977.gada Jaguar sarkanā krāsā.» Skaistas, oriģinālas lietas cilvēkiem patīk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu