Premjers atkal aicina ZZS virzīt savus ministru kandidātus • IR.lv

Premjers atkal aicina ZZS virzīt savus ministru kandidātus

21
Andrejs Strokins, F64/LETA
Indra Sprance

Dombrovskis: ja par kandidātiem nevarēsim vienoties, pienākumus pildīs parlamentārie sekretāri

Apvienības “Vienotība” valde piektdien vienojās aicināt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) pirmdien koalīcijas sanāksmē izvirzīt savus kandidātus visiem trim vakantajiem ministru amatiem, “Vienotības” partijas no savas puses piedāvās savus, piektdien pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Kā skaidroja Dombrovskis, ZZS aicināta virzīt gan apvienībai piederošus cilvēkus, gan profesionāļus, to pašu darīs arī “Vienotība”, taču – ja neizdosies vienoties par kandidātiem līdz ceturtdienai, tad premjers vakantos ministru amatus varētu uzticēt parlamentārajiem sekretāriem.

Neoficiāla informācija liecina, ka izņēmums varētu būt ārlietu ministra postenis. Šis amats netiks uzticēts parlamentārajam sekretāram, jo ministram jāveic virkne, lielākoties, reprezentatīvu pienākumu,  tāpēc šos pienākumus varētu pildīt premjers pats.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv sacīja, ka pozitīvi vērtē “Vienotības” piedāvājumu un ZZS pirmdien nākšot ar saviem kandidātiem vakantajiem ministru amatiem. Tā kā visas iepriekšējās kandidatūras nav atbalstītas, bet cilvēku vārdi “velti izvazāti”, tad ZZS šoreiz neatklāšot šo kandidātu vārdus.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas ilgstoši nespēj vienoties par kandidātiem vakantajam tieslietu, veselības un ārlietu ministru amatiem.

Komentāri (21)

mary75 23.04.2010. 11.53

Vienīgais, kas nāk prātā, skatoties, kādai šantāžai pakļauj Dombrovski visas oligarhu partijas, un kādas tām primārās intereses – ar steigu jāiestrādā norma, lai prezidrents var atlaist saeimu un izsludimāt ārkārtas vēlēšanas bez kāda referenduma.
Diezin vai tad AŠ un pārējie savā absolūtās nesodamības sajūtā varētu atļauties tā graut valdības darbu.

+3
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 23.04.2010. 11.31

Ja nemaldos, viens tieslietu ministrs – partijas kases turētājs un Centrāltirgus jumts ZZS jau bija. Varbūt ar to pašu pietiks?

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 23.04.2010. 15.00

Oligarhi ir vienojušies par valdības darba pilnīgu bloķēšanu, tas nu tagad ir skaidri redzams. Vai tiešām , vairs esam demokrātiska valsts! Skaidrs, ka nē, jo īsta banānu republika ar trīs oligarhu varu un to izdarīja vēlētāji, kā teica Jurkāns, aitu bars!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu