Nepiekrīt ministru aizvietošanai ar ierēdņiem • IR.lv

Nepiekrīt ministru aizvietošanai ar ierēdņiem

49
Ieva Čīka, LETA

ZZS aicina virzīt vakantajiem amatiem profesionāļus, pati esot gatava tādus piedāvāt

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nevar piekrist, ka vakanto ministru amatu pienākumus pilda parlamentārie sekretāri, jo situācija valstī prasa neatliekamu rīcību, tāpēc ZZS valde ceturtdien lēmusi aicināt premjeru virzīt ministru amatiem profesionāļus, ziņo aģentūra LETA.

Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis informē, ka apvienība aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) atrast un virzīt vakantajiem ministru amatiem profesionāļus, un arī pati esot gatava tādus piedāvāt. "Situācija valstī ir pārāk nopietna, lai ministru pienākumi tiktu uzticēti parlamentārajiem sekretāriem," sacīja Brigmanis.</p>

Jau vēstīts, ka partijas "Jaunais laiks" (JL) valde trešdien pieņēmusi lēmumu ieteikt premjeram līdz nākamās Saeimas vēlēšanām nevirzīt ministru amatu pretendentus vakantajiem amatiem. JL valde aicina līdz vēlēšanām iztikt, esošajiem ministriem aizvietojot neesošos ministrus, kā arī uzdot pienākumu pildīšanu ministriju parlamentārajiem sekretāriem. Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu parlamentāros sekretārus par ministru pienākumu pildītājiem ar rīkojumu ieceļ premjers.

Saeimas JL frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis iepriekš Ir.lv sacīja, ka šādi valdība varētu praksē pārbaudīt iespēju samazināt ministriju skaitu pēc vēlēšanām. Tomēr Dombrovskis pagaidām nav uzklausījis JL valdes ieteikumu un rosina turpināt ministru kandidātu apspriešanu vēl nedēļu.

Kā ziņots, ZZS kārotajam ieslietu ministra amatam trešdien izvirzīja Auces novada mēru Gintu Kaminski, kuram ir muzikālā un juridiskā izglītība, darba pieredze pašvaldībā, koru diriģēšanā un pāris gadu tiesas piesēdētāja amatā. JL norādīja, ka šis kandidāts nav nopietni ņemams. Pēc Ir.lv rīcībā esošajām ziņām, Kaminskis ceturtdien savu kandidatūru atsaucis.

Komentāri (49)

mary75 22.04.2010. 20.19

Nevis “Situācija valstī prasa neatliekamu rīcību”, Puzes Betmens pieprasa neatliekamu rīcību no ZZS, acīmredzot, pateicis, ka viens sēdēt neies, visus stipendiātus paķers līdzi, ja kas, tāpēc jau Brigmanis satraucies līdz histērijai.
Ja nebūtu tik drūmi, varētu pasmieties – nevis valdība, bet kriminālo autoritāšu saiets, kā vieni beidz draudus un šantāžu, tā otri sāk, ja kādam vēl nebija skaidrs, kā intereses pārstāv parlamenta vairākums, ko vēl vajag, lai kļutu skaidrs, nabaga Dombrovskis, Repše arī saka, ka šī te saeima ar saviem lēmumiem un naudas dalīšanu jau pārsniegusi visas plānotā deficīta robežas, draud lielas ziepes, ko visi šie te AŠ un ZZS arī gribēja panākt.
Gļēvais Zatlers, nobijās ierosināt refer. par šīs te saeimas atlaišanu gadu atpakaļ, un te ir sekas.

+16
-1
Atbildēt

0

austrisv 22.04.2010. 21.49

Nesen vēl domāju, ka ZZS ir konstruktīva partija, kura vērsta uz sadarbību. Žēl, jo izrādās, ka tas tik tāds īslaicīgs pasākums, jo faktiski Lebja partija nav nearko labāka par abiem AŠ.

+13
0
Atbildēt

1

    mary75 > austrisv 22.04.2010. 22.32

    ZZS ir konstruktīva partija līdz brīdim, kad tiek aizskartas Lemberga intereses, tikpat “konstruktīva”, kā TP un LPP.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 22.04.2010. 21.09

Ko ZZS sprēgā – Kaminska izvirzīšana bija ņirgāšanās par veselo saprātu. Viņu vietā es klusētu un nelīstu ārā, jo var sākt vēlētāji piefilmēt, ka ZZS irst pa visām šuvēm ārā – un tad Lembergam arī nebūs nekā.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu